Deutsche Bank haalt Philips van verkooplijst

Door ABM Financial News op 30 april 2024 09:16 | Views: 6.175

Deutsche Bank haalt Philips van verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het advies op Philips verhoogd van Verkopen naar Houden, terwijl het koersdoel omhoog ging van 17,00 naar 25,00 euro. Dit bleek uit een analistenrapport van de Duitse bank.

"De aangekondigde schikkingsovereenkomst voor persoonlijk letsel en medische bewakingsclaims kan in onze ogen als een groot succes worden beschouwd", schreef Deutsche Bank.

Volgens de analisten is de schikking in de VS niet alleen veel eerder bereikt dan verwacht, maar de deal lijkt ook omvangrijk genoeg om "een zekere mate van finaliteit te bieden", aldus Deutsche Bank.

"Je moet altijd een beetje voorzichtig zijn met dit soort juridische situaties, en we zijn geen juridische experts, maar de kans lijkt klein dat Philips veel meer moet uitgeven dan de overeengekomen 1,1 miljard dollar voor deze letselschade- en medische bewakingsclaims", zei de Duitse bank.

Het aandeel Philips, dat maandag nog bijna 30 procent hoger eindigde, noteerde dinsdag kort na de opening licht in het rood.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
DirkDeNeu
0
Ik bekijk de analisten beoordelingen met een lichte glimlach. Ik betrap me er op dat ik na een aankoop/verkoop beslissing pas kijk naar de analisten mening. Meer om me te verzekeren of ik niet wat gemist heb.

Ik had mijn investering er in Dec 2021 al uit gehaald en alleen mijn winst aangehouden. Ik ben benieuwd hoelang Philips reputatie schade heeft. Er is natuurlijk redelijk wat is gegaan de afgelopen jaren.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.