Valuta: euro omhoog na inflatie eurozone

Door ABM Financial News op 30 april 2024 11:19 | Views: 3.469

Valuta: euro omhoog na inflatie eurozone
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag hoger ten opzichte van de dollar na inflatiecijfers over april uit de eurozone in een markt die wacht op het commentaar van de Federal Reserve bij het rentebesluit van woensdag en de verwachtingen voor het beleid.  

"De markt wacht op de Fed en dan met name op de eventuele nieuwe vergezichten voor een renteverlaging, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De Fed zal de rente ongemoeid laten en de verwachting is dat herhaald wordt dat er meer bevestigingen moeten komen voor een afnemend inflatiepeil, alvorens een renteverlaging overwogen kan worden", aldus Erdmann.

Erdmann hoopt deze week meer inzicht te krijgen in de mate van interventie in de valutamarkt door de Japanse autoriteiten via de lopende rekening van Japan.

Na woensdag verschuift de aandacht naar het Amerikaanse banenrapport over april, dat vrijdag verschijnt.

De inflatie van de eurozone kwam over april in een voorlopige versie uit op 2,4 procent, waar bij de kerninflatie 2,7 procent werd opgetekend. Beide cijfers kwamen overeen met de verwachtingen.  

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,0724 dollar na kort voor publicatie van de inflatiecijfers van de muntunie rond 1,07 dollar te hebben genoteerd. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8546 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent en noteerde op 1,2549 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.