Futures signaleren lichtrode opening Wall Street

Door ABM Financial News op 30 april 2024 12:50 | Views: 3.006

Futures signaleren lichtrode opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting iets lager van start en lijken op weg naar de eerst verliesgevende maand sinds oktober 2023.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Amerikaanse aandelenfutures daalden dinsdagochtend licht na een positieve start van de week, terwijl beleggers zich schrap zetten voor de bedrijfscijfers van onder andere 3M, Coca-Cola, Eli Lilly, McDonald's en Restaurant Brands International die voor de openingsbel zullen rapporteren.

Nabeurs is het dan aan Super Micro Computer, maar zal de aandacht worden opgeëist door beursgigant Amazon. Hierbij zal er vooral aandacht zijn het AI-ondersteunde bedrijf Amazon Web Services en het snelgroeiende advertentiesegment. Ook zullen beleggers erop letten of het bedrijf net zoals een aantal andere giganten zal starten met het uitkeren van dividend en wellicht een aankondiging van een aandeleninkoopprogramma.

Maandag maakte het bedrijf nog bekend dat in maart bijna 60 procent van de bestellingen van Prime-leden dezelfde of de volgende dag arriveerde in de 60 grootste stedelijke markten in de VS. De nieuwe snelheden overtreffen de records die Amazon naar eigen zeggen vorig jaar had gevestigd. Dit was volgens Amazon vooral het gevolg van forse investeringen.

Op macro-economisch gebied krijgen we dinsdag meer te weten over de arbeidskosten, Case Shiller huizenprijzen, inkoopmanagersindex voor de regio Chicago en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De Federal Reserve begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, die woensdagavond wordt afgesloten met het rentebesluit. Analisten houden rekening met een ongewijzigd monetair beleid en zijn vooral benieuwd naar de toon en woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Met betrekking tot de Fed verwacht Swissquote Bank dat deze om meer geduld vraagt alvorens het besluit om de rente te verlagen gerechtvaardigd is. "Als dat het geval is, dan zal dat de kans op een renteverlaging door de Fed verder temperen.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een juni-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 82,75 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 87,37 dollar werd betaald, een stijging van eveneens 0,2 procent.

De rentes liepen licht op en de euro/dollar noteerde op 1,0727. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0702 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0718 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Logitech International overtrof in het vierde fiscale kwartaal ruimschoots de winst- en omzetverwachtingen. CEO Hanneke Faber zei dat het bedrijf het nieuwe fiscale jaar zal beginnen met winstgevende groei, ondersteund door drie langetermijntrends: transformationele AI, gaming en nieuwe manieren van werken.

De in Zwitserland genoteerde aandelen van Logitech stegen met 5,2 procent in Europese handel, terwijl de in de VS genoteerde aandelen met 5,8 procent stegen in de handel voor de openingsbel.

De winstcijfers van Samsung Electronics waren ook goed, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf in het eerste kwartaal een stijging van 933 procent in de bedrijfswinst rapporteerde. De geheugenchipactiviteiten van Samsung keerden terug naar winst en het bedrijf signaleert in het tweede kwartaal en de tweede helft van het jaar een sterke vraag naar generatieve AI. Het aandeel steeg 1 procent tijdens de Koreaanse handel.

Microsoft blijft zijn wereldwijde voetafdruk op het gebied van kunstmatige intelligentie uitbreiden en kondigt dinsdag plannen aan om de komende vier jaar 1,7 miljard dollar in Indonesië te investeren om nieuwe cloud- en AI-infrastructuur te bouwen. Het aandeel daalde voor de openingsbel 0,3 procent.

Goldman Sachs is in gesprek om haar creditcardprogramma van General Motors over te dragen aan Barclays, zo meldde The Wall Street Journal. Een dergelijke stap zou een grote stap zijn in de terugtrekking van Goldman uit de consumentenleningen. Het aandeel steeg 0,8 procent voorbeurs.

De aandelen van HSBC stegen voorbeurs bijna 4 procent, nadat de Britse bank beter dan verwachte winstcijfers rapporteerde. Tevens kondigde het bedrijf een wisseling van de wacht aan in de top en is men op zoek naar een vervanger van CEO Noel Quinn.

NXP Semiconductors heeft het afgelopen kwartaal een licht hogere aangepaste winst geboekt op een vrijwel vlakke omzet. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street. In de voorbeurshandel stegen aandelen NXP 4,0 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,3 procent tot 5.116,17 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 38.386,09 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent hoger op 15.983,08 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.