ING verwacht stabiele resultaten BAM

Door ABM Financial News op 1 mei 2024 11:45 | Views: 5.306

ING verwacht stabiele resultaten BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk stabiele resultaten geboekt in een uitdagende markt. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in een rapport in aanloop naar cijfers van de bouwer op donderdag.

ING verwacht dat BAM in het afgelopen kwartaal een EBITDA heeft geboekt van 57 miljoen euro bij een marge van 4,0 procent en een omzet van circa 1,4 miljard euro. Het winterweer, dat een impact kan hebben gehad op de Nederlandse en Britse infra-business, zal vermoedelijk niet voor problemen hebben gezorgd. Een jaar eerder stond de EBITDA nog onder druk door een provisie op verschillende Deense projecten.

De activiteiten gerelateerd aan de Nederlandse huizenmarkt profiteren vermoedelijk van een relatief gemakkelijke vergelijkingsbasis. In het eerste kwartaal werden slechts 180 huizen verkocht, terwijl ING voor het afgelopen kwartaal mikt op 290 verkochte woningen.

De Nederlandse huizenmarkt herstelde wat van de zwakte van afgelopen jaar, zag Hollestelle. Al met al verwacht de analist hier geen afwijken van eerdere verwachtingen van BAM.

ING voorziet een nettowinst van 23 miljoen euro en vanwege een negatieve ontwikkeling van het werkkapitaal verwacht ING ook een hogere solvabiliteitsratio op kwartaalbasis.

BAM verwacht zelf een aangepaste EBITDA-marge van 4 tot 6 procent voor de periode 2024 tot en met 2026. Voor dit jaar zit ING op een marge van 4,5 procent.

ING heeft een koopadvies op BAM met een koersdoel van 3,85 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.