Beursblik: geen verrassingen bij OCI

Door ABM Financial News op 14 mei 2024 09:57 | Views: 3.972

Beursblik: geen verrassingen bij OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft in het eerste kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag in een rapport.

De resultaten waren volgens hem in lijn der verwachting en het is nu vooral afwachten wat de strategische update oplevert. De uitkomsten worden bij de halfjaarcijfers gepubliceerd. 

De betere operationele prestaties in het afgelopen kwartaal werden tenietgedaan door lagere prijzen en ongunstige weersomstandigheden, zag Demeester.

Toch verwacht de analist dat het bedrijf op koers blijft om een EBITDA van 500 miljoen dollar te realiseren, indien de huidige prestaties worden doorgetrokken onder genormaliseerde marktomstandigheden.

Wat de strategische herziening betreft, die werd door OCI verlengd vanwege de grote belangstelling voor de voortgezette activiteiten. 

OCI verwacht nog steeds dat de desinvesteringen van Fertiglobe en IFCo in 2024 kunnen worden afgerond. Dat biedt ruimte om minstens 3 miljard dollar naar aandeelhouders te laten terugvloeien met een eerste tussentijdse uitkering in contanten van 4,5 euro per aandeel in juli, onder voorbehoud van voltooiing van de Fertiglobe-transactie, aldus Demeester.

ING handhaafde dan ook het koopadvies met een koersdoel van 32,00 euro. 

Het aandeel OCI handelde dinsdag na de cijfers nagenoeg onveranderd op 24,64 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.