Mondrian kleiner in Philips

Door ABM Financial News op 15 mei 2024 08:25 | Views: 2.658

Mondrian kleiner in Philips
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Mondrian Investment Partners heeft een kleiner belang in Philips gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 mei 2024.

Mondrian meldde een kapitaalbelang van 2,94 procent met een stemrecht van eveneens 2,94 procent. Dit belang wordt rechtstreeks reëel gehouden.

Op 17 februari vorig jaar meldde Mondrian voor het eerst een belang in Philips, toen van 3,02 procent. Sindsdien meldde Mondrian geen wijzigingen.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.