Winst op Aziatische aandelenmarkten

Door ABM Financial News op 20 mei 2024 07:37 | Views: 3.672

Winst op Aziatische aandelenmarkten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De Aziatische aandelenmarkten noteren maandag in het groen.

De Japanse Nikkei index won 0,9 procent op 39.152,31 punten en in Hongkong steeg de Hang Seng Index 0,7 procent tot 19.694,95 punten.

De beurs in Shanghai won 0,6 procent op 3.170,94 punten.

Vrijdagavond op Wall Street sloot de Dow Jones index voor het eerst boven de 40.000 punten. In november 2020 schoot de Dow door de grens van 30.000 punten. 

Kortom, de stijging van 30.000 naar 40.000 punten, een plus van 33 procent, werd in 42 maanden afgerond. "Een meer dan behoorlijk tempo", aldus beursexpert Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. Hij concludeert dat van "sell in May and go away", nog niet veel terecht is gekomen.

In China besloot de centrale bank om de rentes onveranderd te laten. Daarnaast hintte Beijing op sancties, nu de Europese Commissie onderzoek doet naar Chinese bedrijven.

Recent zei de Amerikaanse president Joe Biden al importheffingen op bepaalde Chinese goederen flink te verhogen,

De Europese beurzen lijken op Tweede Pinksterdag hoger van start te gaan. Het belooft een rustige beursdag te worden met veel handelaren die van een lang weekend genieten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.