Futures Wall Street wijzen omlaag

Door ABM Financial News op 30 mei 2024 13:17 | Views: 2.377

Futures Wall Street wijzen omlaag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet, na de daling van woensdag en na een zwakke outlook van Salesforce.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

De rendementen op staatsleningen stegen woensdag opnieuw. De recente stijging lijkt de aanleiding te zijn voor een risicomijdende stemming, met dalende prijzen voor aandelen en koperprijzen.

Beleggers verschansten zich in veronderstelde veilige havens zoals de Japanse yen en staatsleningen van Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waardoor de rendementen donderdag weer wat daalden.

Op de achtergrond speelt de aanstaande publicatie op vrijdag van het PCE-inflatiecijfer in het Amerikaanse rapport over de gezinsbestedingen in april. Dat is een favoriete inflatie-indicator van de Federal Reserve en dit inflatiecijfer kan daarom de stemming van de markt in de komende weken bepalen.

De olieprijs daalde. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 78,97 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0818. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0799 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Agilent Technologies verlaagde zijn omzet- en winstverwachting, omdat de markt "minder snel herstelt dan verwacht". Het aandeel koerste voorbeurs 13 procent lager.

C3.ai meldde een sterker dan verwachte omzet en steeg voorbeurs 9 procent.

Faraday Future Intelligent Electric steeg voorbeurs 4 procent, nadat de koers woensdag al met 62 procent kelderde na tegenvallende jaarcijfers.

HP steeg voorbeurs 5 procent op een licht hoger dan verwachte aangepaste winst per aandeel en een kleiner dan verwachte omzetdaling.

Salesforce meldde en beter dan verwachte aangepaste winst per aandeel maar de omzet viel tegen evenals de vooruitzichten voor het komende kwartaal. Het aandeel verloor voorbeurs 16 procent.

American Eagle Outfitters meldde een omzetgroei van 6 procent, maar stelde toch teleur en het aandeel lijkt 7 procent lager te openen.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager. De S&P 500 sloot 0,7 procent lager op 5.266,95 punten en de Nasdaq verloor 0,6 procent tot 16.920,58 punten. De Dow Jones-index leverde 1,1 procent in en daalde naar 38.441,54 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.