'Goed kwartaal BAM, maar veel onzekerheid'

Gepubliceerd op 7 november 2019 09:42 | Reacties: 9

BAM (10 jul)

1,474 +0,031 (+2,15%)

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers die bouwer BAM overlegde waren sterk en zorgen ervoor dat het bedrijf zijn zelfgestelde doel voor de brutowinst moet kunnen halen. Dat stellen analisten van KBC Securities die wel wijzen op de onzekerheden rond de brexit en de stikstof- en PFAS-dossiers die de bouwsector dwars zitten.

KBC heeft een hold-advies voor BAM, maar verlaagde wel het koersdoel naar 3 euro, van 3,75 euro. Dat doen de marktvorsers vanwege de verwachte lagere resultaten in de komende twee jaar vanwege stikstof en PFAS. De effecten van die kwesties zijn nu nog maar zeer beperkt in de resultaten terug te vinden, maar ijlen waarschijnlijk lang na.

Het aandeel BAM stond donderdag rond 09.25 uur 5,7 procent hoger op 2,60 euro. Daarmee was het aandeel koploper in de MidKap.

9 Posts
candyman
0
suske wiet
1
Veel hangt er nu vanaf wat de regering beslist .
De onzekerheden wegen zwaar op de koers .
g.raaier
0
Vreemd om het 2 jarig koersdoel aan te passen ivm PFAS en stikstof. De algehele verwachting is toch dat dit een moetje is voor het kabinet en dit nog deze maand al dan niet met noodgrepen (en mogelijk tijdelijk) wordt opgelost.
Crockett
0
Veel onzekerheid in de wereld komende 2000jaar ...we weten niet wat er gaat gebeuren in de toekomst ;)
erik039
1
Wat een onzin, vorig koersdoel op 5 november 3,75 alsof die PFAS en stikstof 2 dagen geleden nog niet speelden. En dan nu 20 procent van het koersdoel afhalen op basis van ?? En dat voorafgaand aan de update call. In de call stelt de KBC analist twee flutvragen en stelt dat het operational result of Q3 "quite strong" is. Zijn analyse is quite weak.
Bob777
0
De aandeel handelaar bij kbc had zich verslapen dus moest de koers nog even naar beneden worden gebracht
GunoVin
1
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.