Kiadis Pharma uitblinker op Damrak

Gepubliceerd op 8 juli 2020 09:15 | Reacties: 8

AEX (15:22)

566,79 +9,71 (+1,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnoloog Kiadis Pharma was woensdag een uitblinker op het Damrak na een grote deal met het Franse Sanofi. De meeste Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 werkte het openingsverlies weg en noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 576,34 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 770,55 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent.

Kiadis Pharma werd bijna 60 procent meer waard op de lokale markt. Het biotechnologiebedrijf heeft een licentiedeal gesloten met het Franse farmacieconcern Sanofi, waarbij Kiadis een betaling vooraf ontvangt van 17,5 miljoen euro. Volgens het bedrijf kan de deal in potentie meer dan 857 miljoen euro opleveren. Het draait om samenwerking bij de behandeling van een bepaalde vorm van bloedkanker. Analisten van KBC Securities schroefden het advies voor Kiadis op.

URW

Grootste daler in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 1,7 procent. Techinvesteerder Prosus ging aan kop met een winst van 2,6 procent. In de MidKap sloot kabel- en telecombedrijf Altice Europe de rij met een min van 2,5 procent. Sterkste stijger was beursintermediair Flow Traders met een plus van 1 procent.

In Frankfurt klom Deutsche Post DHL 0,2 procent. Het Duitse postbedrijf zag het resultaat in het afgelopen kwartaal sterker dan verwacht stijgen doordat meer mensen online-aankopen deden vanwege de coronapandemie. De pakketbezorger wil zijn 500.000 werknemers laten meedelen in de winst, en geeft hun een bonus van 300 euro.

Electrolux

Electrolux steeg ruim 5 procent in Stockholm. De Zweedse maker van huishoudelijke apparatuur denkt dat het verlies in het tweede kwartaal lager zal uitvallen dan eerder gevreesd. Deutsche Bank verloor 0,4 procent. De grootste bank van Duitsland moet een boete van 150 miljoen dollar betalen in de VS vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiële zaken van zedendelinquent Jeffrey Epstein.

De euro was 1,1291 dollar waard, tegen 1,1297 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 40,43 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 42,90 dollar per vat.

10 Posts
ruud11
0
Het PLACEBO-effect
------> vandaag schijnt de hele dag de zon.
Het is de hele dag zwaar bewolkt met zware buien.
De uitverkoop is gestart
0
AMX fors in het rood. De shorters hebben er heel veel zin in. Nu 0,72% in het rood.
Floris Constantijn
1
Die paar punten in het rood zijn verwaarloosbaar en zeker gezien in het perspectief van de 50%+ stijging die wij vanaf maart hebben gezien Die stijging is vooral gerealiseerd met behulp van Centrale Banken die koste wat het kost de beurskoersen omhoog willen stuwen.
TheSky
1
wat ik fascinerend vind: waar blijven die duizenden miljarden als de bubbel straks barst? Stel dat morgen niemand meer wil kopen, iedereen verkoopt. Er verdampt 2000 miljard beurswaarde. Dan blijven we wel met de schuldenberg zitten. Maar waar is dat geld gebleven? Sommigen zullen er veel geld aan hebben overgehouden, maar er zal toch ook heel veel geld plots weg zijn?
TheSky
2
en wie draait voor de schuldenberg op? de "gewone man", die weinig vermogen heeft en dus nauwelijks heeft kunnen meeprofiteren van de opgebouwde schuldenberg.
Maan Arkenbosch
0
NOGMAALS===> Er komt een W-FORMATIE aan!! De politiek maakt schulden die straks waardeloos zijn door het tomeloze drukpersen en zo komen zij van hun schulden af.===>KOOP =====> Goud/zilver en vooral ZILVER!!!!!!
rationeel
0
quote:

TheSky schreef op 8 juli 2020 10:54:


en wie draait voor de schuldenberg op? de "gewone man", die weinig vermogen heeft en dus nauwelijks heeft kunnen meeprofiteren van de opgebouwde schuldenberg.


Die gewone man betaalt toch ook nauwelijks mee.
rationeel
0
quote:

Maan Arkenbosch schreef op 8 juli 2020 11:38:


NOGMAALS===> Er komt een W-FORMATIE aan!! De politiek maakt schulden die straks waardeloos zijn door het tomeloze drukpersen en zo komen zij van hun schulden af.===>KOOP =====> Goud/zilver en vooral ZILVER!!!!!!


Bakker mag ik een brood ...Ruilen voor een broodje zilver.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.