'Relatief onbekende Swaak goede keuze ABN AMRO'

Gepubliceerd op 9 januari 2020 10:02 | Reacties: 3 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (17:39)

7,478 -0,318 (-4,08%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat ABN AMRO met Robert Swaak voor een minder grote naam als nieuwe topman heeft gekozen dan eerder in mediaberichten werd gesuggereerd, is mogelijk alleen maar goed voor de bank. Dat zeggen analisten van KBC Securities die erop wijzen dat ABN AMRO vooral behoefte heeft aan stabiliteit en iemand die past bij de eerder benoemde andere nieuwe bestuurders.

De nieuwe topman zal zich volgens de marktvorsers niet hoeven te vervelen met een lopend onderzoek naar witwaspraktijken binnen de bank. Ook de afzwakkende winst levert een uitdaging op. KBC denkt dat fusies en aankopen voor de private banking-tak de winstprognoses kunnen verbeteren. De analisten houden vast aan hun sell-advies met een koersdoel van 16,00 euro.

Analisten van ING merken op dat de aanpak van witwassen specifiek genoemd werd in de aankondiging van de benoeming van Swaak. Zij denken dat het profiel waarnaar ABN AMRO zocht is veranderd na de aankondiging in september dat het Openbaar Ministerie de bank onderzoekt. ING denkt dat Swaak een geschikte kandidaat is om die uitdaging het hoofd te bieden en tegelijkertijd de strategie van ABN AMRO te verfijnen. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 18,50 euro.

Het aandeel ABN AMRO stond rond 09.50 uur 2,2 procent hoger op 16,92 euro.

3 Posts
HAFC
0
Opluchting dat Van Dijkhuizen eindelijk aftaait. Nu maar hopen dat Swaak weer gewoon gaat bankieren en zich niet gaat bezighouden met politiek correcte thema's als duurzaam en diversiteit zoals zijn voorganger deed.
Kees1
0
Het is te hopen dat Swaak gaat bankieren en rust, reinheid en regelmaat terugbrengt. Liever geen modieuze dingetjes meer als duurzaamheid, diversiteit. Bij voorkeur ook geen overnames en zeker niet in het buitenland.
Hjvd
0
fusies binnen nederland heeft weinig zin, maar als we serieus iets van de EU willen gaan maken moeten we kijken naar kansen binnen de EU en die zijn er genoeg, misschien ook niet hele banken overnemen maar maar investeren in nieuwe technologie, goedkopere betaalmiddelen en die ook sneller commercieel in de markt zetten, dat kun je alleen doen als je Europees ook groot netwerk hebt. momenteel gaan anderen er mee aan de haal zoals wechat alibaba en paypal en ook bitcoin was een gemiste kans. want die staat nu succesvol in de VS.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.