'Banken moeten no-dealbrexit niet afwachten'

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 11:08 | Reacties: 6 | Onderwerpen: banken 

ING (29 mei)

5,806 -0,239 (-3,95%)

PARIJS (AFN) - Banken riskeren chaos door niet snel genoeg in te spelen op een eventuele no-dealbrexit. Dat stelt voorzitter Jose Manuel Campa van de Europese bankautoriteit in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens hem hebben veel in het Verenigd Koninkrijk gevestigde banken wel nieuwe bedrijfsonderdelen opgezet op het Europese vasteland, maar wordt tot het laatste moment gewacht met het verplaatsen van personeel daarheen. De baas van de belangrijkste toezichthouder voor de bankensector in de Europese Unie begrijpt dat het verhuizen van medewerkers veel impact voor ze heeft, maar afwachten is niet goed voor de financiële stabiliteit.

Met nog drie weken te gaan tot de deadline lijkt een akkoord van Londen met de Europese Unie over de voorwaarden van een uittreding steeds onwaarschijnlijker. Voorzitter van de ook in Londen gevestigde Franse bank Société Générale Lorenzo Bini Smaghi noemde een no-dealbrexit een enorm risico dat kan leidde tot een wereldwijde recessie.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dividenhunter
0
Wat weer een vreselijke Nonsens. De meeste banken hebben hier hun maatregelen al voor genomen en degenen die het meest er inde zullen lijden bij een een No Deal Brexit zijn de Britten zelf.
De enorme armoeden in het VK zal enorm gaan toenemen en de britse economie die voor 70% drijft op Financiele diensten zal in een storten. Boris Johnson zal waarschijnlijk hiervoor een hele hoge prijs gaan betalen.
FORT1944
1
Het eigenzinnige VK heeft nooit bij EUROPA gehoord , zij zijn blijven links rijden , ze hebben hun eigen munt behouden enz… NU kunnen ze weer volledig opteren voor hun maten en gewichten , maar niemand in EUROPA zal nog een auto kopen met ENGELSE BOUTEN .
erjee-ff
0
God wat zijn we weer lekker de Britten aan het bashen. Denken jullie nou echt dat het Europese vasteland niet geraakt wordt? London is wereldwijd het op een na grootste financiële centrum, dat gaat ook na 31 oktober niet direct veranderen.
dasokwat
1
Het zijn natuurlijk de achterblijvers in de EU, die nog veel grotere problemen krijgen dan ze al hebben.
1 van de 3 grootste economieën gaat de puinhoop verlaten, zelfs de EU motor Duitsland zit al in economische problemen, en dat wordt nog veel erger als de VK hun auto's niet meer koopt.
De EU blijft achter met een nog slechtere gemiddelde economie.
Engeland met wereldwijde connecties (waaronder Trump), redt zich wel.
Maar die armoeige EU met een munt die niemand hebben wil, alleen dan met een negatieve rente, die zit goed in de sores.
rtappie
1
Dit England bashen is de resultante van de 'informatievoorziening' die voornamelijk angst, hel en verdoemenisverwachtingen zaait en incidenten uitvergroot.
Waar ik weinig over hoor is wat de consequenties van een op termijn succesvol England (succesvoller dan EU) op de EU achterblijvers gaat hebben.
FORT1944
0
tjonge , alles op een hoopje gooien moet ook niet maar als er terug grenzen zijn zit iedereen met een groot probleem van beperking en nu de aanbeveling van de OESO voor belastingen te innen waar de winst gemaakt wordt is ook niet zo positief voor vele bedrijven om de hoofdzetel in LONDEN te behouden .
chogogo
0
quote:

FORT1944 schreef op 9 oktober 2019 11:57:


Het eigenzinnige VK heeft nooit bij EUROPA gehoord , zij zijn blijven links rijden , ze hebben hun eigen munt behouden enz… NU kunnen ze weer volledig opteren voor hun maten en gewichten , maar niemand in EUROPA zal nog een auto kopen met ENGELSE BOUTEN .


Ben ik het mee eens. Vooral profiteren van de europese subsidies. En Schotland als belangrijke handelspartner van het continent achterstellen. Weg met dit achterlijke conservatieve Engeland(Ja Engeland, niet UK). Manipulatie van het volk en geen tweede referendum willen houden!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.