Wall Street lager na opmerkingen Powell | Beursonline.nl

Wall Street lager na opmerkingen Powell

Gepubliceerd op 10 jan 2019 om 19:48 | Reacties: 2

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het rood. Een eerdere opleving op Wall Street ging in rook op na opmerkingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Powell zei dat de Amerikaanse centrale bank geduldig kan zijn met het verder verhogen van de rente en dat zijn grootste zorg de afzwakkende wereldeconomie is. Verschillende winkelbedrijven gingen stevig omlaag na tegenvallende resultaten.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent lager op 23.822 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2575 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6926 punten.

Powell verklaarde dat de Fed een afwachtende houding zal aannemen met het rentebeleid en voorlopig de situatie zal aankijken. Daarbij wordt bekeken hoe de wereldwijde economische risico's invloed hebben op de Amerikaanse economie, aldus Powell. Overigens zei hij dat de financiële markten pessimistischer zijn over een mogelijke economische recessie dan de Fed.

Verspilling

Verder bleef de shutdown van de Amerikaanse overheid boven de markt hangen. President Donald Trump heeft een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Democraten over de bouw van een muur aan de grens met Mexico woensdag abrupt verlaten. Het was een ,,totale verspilling van tijd'', schreef Trump op Twitter. De strijd over de grensmuur die Trump wil, is de reden voor de shutdown, die delen van de overheid sinds kerst stillegt.

Sportartikelenproducent Nike ging 0,4 procent omlaag. De Europese Commissie opent een onderzoek naar de fiscale behandeling van Nike in Nederland. Brussel wil nagaan of belastingafspraken die Nederland met Nike heeft gemaakt de onderneming een oneerlijk voordeel opleveren ten opzichte van haar concurrenten. Dit zou in strijd zijn met de Europese regels.

Feestdagenperiode

Retailers Kohl's en Macy's beleefden een tegenvallende feestdagenperiode en verloren 6,7 en 18,7 procent. Datzelfde gold voor L Brands, moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret, dat 7,2 procent inleverde. Daarnaast verlaagde American Airlines (min 6,2 procent) zijn winstverwachting voor 2018.

Ford Motor (min 1 procent) zet het mes in zijn Europese divisie. De automaker schrapt naar verwachting duizenden banen en sluit mogelijk enkele fabrieken. Met de ingrepen wil Ford weer winstgevend worden in de regio.

Olie

De euro was 1,1493 dollar waard, tegen 1,1517 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 52,26 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 61,34 dollar per vat.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hermando
1

Als je de wereld bevolking een recessie aanpraat en voor de rest niks doet, is het toch logisch dat de wereldeconomie afzwakt.

Je begint eerst met handelsoorlog
Je zorgt dat EU, WTO hun mond houden en geen actie ondernemen.
Vervolgens roep je dat er weinig geinvesteerd wordt en consumptief krediet en hypotheken hou je tegen of je zorgt dat de eisen te zwaar zijn om uberhaupt een hypotheek te kunnen krijgen.

Dan voer je belastingen omhoog (energie, btw) en je zorgt dat bedrijven minder kunnen produceren en moeten voldoen aan duurzame energie.

En dan doe je verbaast dat de economie minder groeit en je legt probleem wederom bij de burger en bij de bedrijven neer.
Winstdaling omlaag, geen dividend...enz..

Dat inflatie groeit
Dat prijzen omhoog gaan
Dat de industriele productie gegroeid is.
Werkloosheid herstellend is.
Dat volgens de CBS de export gegroeid is.

Dat vergeten we....

Maar, we moeten onszelf een recessie aanpraten en hoe meer we slecht nieuws schrijven, hoe beter..Weert=No.1
0
Wat een oeverloos gezanik van Dhr. Powell. Dit wist iedereen toch al.Herhaalde retoriek en nogmaals herhaald.Kan hij niet beter met Trump naar de golfbaan gaan.Doet ie iets zinnigs.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.