AEX doet opnieuw stapje terug

Gepubliceerd op 10 juli 2020 09:11 | Reacties: 7

AEX (14:19)

567,56 +10,48 (+1,88%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed vrijdag opnieuw een stapje terug. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine verliezen zien. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 565,79 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 756,42 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

Biotechnoloog Galapagos sloot de rij in de AEX met een min van 1,5 procent. De chipbedrijven ASMI en ASML gingen aan kop met winsten van rond 1 procent na een positief handelsbericht van de Taiwanese chipmaker TSMC.

ING

ING behoorde ook tot de kopgroep bij de hoofdfondsen met een plus van 0,9 procent. De bank gaat een kwart van de 170 kantoren in Nederland sluiten. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Er zouden geen gedwongen ontslagen vallen. Volgens Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland heeft de coronacrisis "een al langer lopend plan van de bank bespoedigd".

Air France-KLM klom een fractie in de MidKap. De vakbonden hebben bij de Europese Commissie formeel bezwaar gemaakt tegen de eisen die de Nederlandse staat als voorwaarden voor de steun aan luchtvaartmaatschappij KLM stelt. Het steunpakket van 3,4 miljard euro voor KLM ligt momenteel ter goedkeuring in Brussel. Volgens de bonden zijn met name de dwingende arbeidsvoorwaardelijke condities in strijd met internationale verdragen.

Carlsberg

Carlsberg won ruim 4 procent in Kopenhagen na een goed ontvangen handelsupdate. De Deense bierbrouwer ziet een herstel van de verkopen in China. Het concern doet vanwege de coronapandemie nog geen voorspellingen voor het hele jaar. In Amsterdam won concurrent Heineken 0,2 procent.

In Frankfurt won Wirecard 3 procent. De Duitse autoriteiten doen nu ook onderzoek naar mogelijke witwasserij door bestuurders van de Duitse betalingsverwerker. De verdenking van witwassen komt bovenop de onderzoeken naar boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard, dat faillissement heeft aangevraagd.

De euro was 1,1269 dollar waard, tegen 1,1296 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,1 procent tot 38,78 dollar. Brentolie werd 1,7 procent goedkoper op 41,62 dollar per vat.

10 Posts
Maatbeleg
0
Kon wel eens een wilde dag worden zo voor het weekend. Ik pak een dagput 360 mee.......
Felix66
7
Sterkste daling industrie in 11 jaar !!

En dan stomen de beurzen gewoon op richting 600 of hoger. Beurzen hebben totaal niets meer te maken met de reële economie die worden alleen gedreven door het gratis geld wat Centrale Banken over heel de wereld in de beurzen pompen. Ze moeten steeds vaker en steeds grotere bedragen in het failliete systeem pompen om deze shit overeind te kunnen houden.

De werkelijke inflatie sijpelt via beurzen, huizenmarkt, kunst en oldtimers terug in de werkelijke economie.
Maatbeleg
3
In the end gaan ook de beurzen geraakt worden door de miserie. En als dat niet zo is, dan heeft de beurs inderdaad een voorspellende waarde en is volgend jaar alles weer dik in orde.

Ik vrees -net zoals vele doemdenkers hier inclusief Kees de Kort- alleen dat er geen houden aan is en we na de zomer toch wat eonomische ellende tegemoet kunnen gaan zien met serieuze werkloosheids cijfers.

Besef wel dat het geld bijmaken van de centrale banken een sigaar uit eigen doos is en dat we die rekening echt gepresenteerd gaan krijgen. Al die steun aan het bedrijfsleven is niets anders dan verkapte werkloosheids uitkeringen.

Er zijn teveel zaken die niet lekker optellen. Huizenprijzen gaan door het dak, voedselbanken kunnen de vraag niet aan, besmettingen gaan iedere dag naar recordhoogte, de Nasdaq staat op een all-time high en ga zo meer door.

Ik weet het zo allemaal nog niet, maar ik kan het niet heel positief zien.
Mr_Baldy
2
zachte heelmeesters maken stinkende wonden, in 2008 had men de pijn moeten nemen.
men heeft niks geleerd en waarom zou je als je weet dat je toch gered gaat worden.
Door mensen aan te praten dat je wel in aandelen moet stappen om een beetje rendement te maken is gewoon een manier om geld naar de markt te trekken net als de lage rente.
Als ik dan vervolgens lees hoe laag de financiële buffers zijn van een gemiddeld gezien denk ik zorg er eerst eens voor dat je vaste lasten en je buffers op pijl zijn, consuminder ipv consumeer. Realiseer je zelf dat je steeds meer afhankelijk wordt gemaakt op deze manier van de staat (die bepaald of er wel of geen geld komt) uitbuiting dmv lagere lonen en straks woeker prijzen voor eten zal het gevolg zijn. met alle sociale onrust van dien. Nee ik ben totaal niet optimistisch op dit moment. balkende beloofde ons na paar jaar komt het zoet, nou het is alleen nog maar bitter geworden.
Felix66
4
quote:

Maatbeleg schreef op 10 juli 2020 09:31:Er zijn teveel zaken die niet lekker optellen. Huizenprijzen gaan door het dak, voedselbanken kunnen de vraag niet aan, besmettingen gaan iedere dag naar recordhoogte, de Nasdaq staat op een all-time high en ga zo meer door.

Ik weet het zo allemaal nog niet, maar ik kan het niet heel positief zien.De Nasdaq gaat ook alleen omhoog omdat de FED daar dagelijks honderden miljarden in pomp. Kijk maar naar ieder einde van de handelsdag dan zie je de indexen omhoog springen. De banken creëren steeds meer Zombie bedrijven die zonder al het gratis waardeloos geld allang failliet zouden zijn.

Spaarrente op nul en nog even en het gaat negatief zodat burgers bijna verplicht worden hun spaargeld risico vol te beleggen. Banken trekken zich daarop terug en kopen steeds meer fysiek goud en zilver. Als ze denken voldoende te hebben trekken ze de stekker uit de beurzen en de burger is weer genaaid.... door banken, politici en rechtbanken die dit sponzie crimineel systeem gewoon blijven verdedigen.
Maatbeleg
0
quote:

Felix66 schreef op 10 juli 2020 09:41:


[...]

De Nasdaq gaat ook alleen omhoog omdat de FED daar dagelijks honderden miljarden in pomp. Kijk maar naar ieder einde van de handelsdag dan zie je de indexen omhoog springen. De banken creëren steeds meer Zombie bedrijven die zonder al het gratis waardeloos geld allang failliet zouden zijn.

Spaarrente op nul en nog even en het gaat negatief zodat burgers bijna verplicht worden hun spaargeld risico vol te beleggen. Banken trekken zich daarop terug en kopen steeds meer fysiek goud en zilver. Als ze denken voldoende te hebben trekken ze de stekker uit de beurzen en de burger is weer genaaid.... door banken, politici en rechtbanken die dit sponzie crimineel systeem gewoon blijven verdedigen.Het is natuurlijk wel zo dat de banken wordend bemand door werkende burgers, deze burgers kiezen de politici.

Dus wij naaien onszelf maar een paar van ons worden er stinkend rijk van, met name de beleggers die in de banken en andere instituten. En die beleggers, dat zijn wijzelf :-)

Want ook wij willen graag stinkend rijk worden :-)

Jopie1962
0
"AEX doet opnieuw stapje terug"

Wat een geknoei altijd met dit soort momentopnames. AEX doet stapje terug?, nou, het staat dik boven nul !!
ruud11
0
quote:

Jopie1962 schreef op 10 juli 2020 10:29:


"AEX doet opnieuw stapje terug"

Wat een geknoei altijd met dit soort momentopnames. AEX doet stapje terug?, nou, het staat dik boven nul !!


Ik zal straks nog een analyse geven wat de waarde van sex op een bepaald tijdstip is.
Pieter Vandewalle
0
En de beurzen maar stijgen...

32 procent van Amerikanen betaalt hypotheek of huur niet op tijd
Maar liefst 32 procent van de Amerikaanse gezinnen betaalde in juli niet het volledige maandelijkse bedrag voor hun hypotheeklening of huur. Dat blijkt uit een onderzoek van Apartment List, een platform dat huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt.

Zo'n 19 procent van de gezinnen betaalde helemaal niets in juli en 13 procent betaalde slechts een gedeelte van het maandelijkse bedrag. Het is al de vierde maand op rij dat er sprake is van een historische hoog aantal betalingsmissers in de VS. Vooral gezinnen met een laag inkomen en jonge gezinnen die huren zouden vaak hun maandelijkse betalingsafspraak missen. Deze huurders werken vaker in sectoren die ernstig lijden onder de coronacrisis.

Uiteindelijk betaalt bijna 90 procent van de gezinnen aan het einde van de maand een gedeelte of het geheel van het openstaande bedrag. Dat gaat vaak gepaard met extra kosten, waardoor de volgende betaling weer moeilijker wordt. Zo dreigt er volgens Aparment List een neerwaartse spiraal te ontstaan voor gezinnen die niet op tijd betalen. 'Vertraagde betalingen zijn vaak een goede indicator voor toekomstige gemiste betalingen.'

Bron: DeTijd.be
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.