Topman NN stapt over naar concurrent Aegon

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 07:26 | Reacties: 11 | Onderwerpen:  

Aegon (15:58)

2,760 -0,048 (-1,71%)

NN Group (15:58)

31,870 -0,190 (-0,59%)

AMSTERDAM (AFN) - Topman Lard Friese van verzekeraar NN Group maakt een opvallende overstap. Hij vertrekt naar concurrent Aegon om eenzelfde rol te gaan vervullen. Hij neemt per direct afscheid van NN.

De rol van topman, als opvolger van Alex Wynaendts, bij Aegon neemt hij in het voorjaar van 2020 op zich, na een contractueel vastgelegde "afkoelingsperiode" van in dit geval zes maanden. Friese wordt bij NN opgevolgd door David Knibbe.

Friese is geen onbekende bij Aegon. Tussen 1993 en 2003 was hij ook al werkzaam bij de verzekeraar. In 2008 ging hij aan de slag als bestuursvoorzitter van Nationale-Nederlanden, de voorloper van NN Group. Zijn rol als topman van NN Group vervulde hij sinds 2014.

Geen verrassing

In zijn periode als bestuursvoorzitter bij NN Group leidde Friese de afsplitsing van de verzekeraar van ING Group en de beursgang van de onderneming. Ook werd onder zijn leiding verzekeraar Delta Lloyd overgenomen en werd er een deal gesloten over de overname van de niet-levensverzekeringen van Vivat.

Bij NN Group vinden ze het te ver gaan om te zeggen dat ze verrast zijn door de stap van Friese. Volgens een woordvoerder kan het altijd gebeuren dat een bestuurder vertrekt. Om die reden heeft het bedrijf altijd een "solide proces voor opvolging" op de plank liggen en kon NN Group snel een opvolger bekendmaken.

Wynaendts

Het vertrek van Wynaendts bij Aegon komt niet als een verrassing. Hij had eind vorig jaar al aangegeven langer aan te zullen blijven, maar dat de leiding van Aegon wel op zoek zou gaan naar een opvolger. Wynaendts diende 11 jaar als topman van de verzekeraar, waar hij in 1997 aan de slag ging.

Wynaendts zal de komende maanden nog werkzaam blijven als topman van Aegon. Hij zal Friese in zijn eerste maanden als hoogste baas van Aegon ook bijstaan, mits aandeelhouders van Aegon op 15 mei instemmen met zijn benoeming. Verder zal de scheidend-topman tot september 2020 beschikbaar zijn als adviseur van Aegon.

12 Posts
dasokwat
0
Hij neemt wel meteen de strategie van zijn vorige baas mee, dat kan weleens van pas komen
Eugen III
0
Jopie1962
0
Fijn volk dat soort overlopertjes. Ook fijn om te weten dat een topman van je ook zó weer vertrekt als het gras ergens anders groener is.
MartijnN1932
1
ER mag inderdaad wel een frisse wind gaan waaien door Aegon in 11 jaar is het aandeel nog 1/3 van de waarde bij het aantreden.
Los van de Crisis, alle andere verzekeraars stijgen en Aegon blijft maar dalen.

aw.nl
0
Klantervaring bij NN is schrikbarend, als nu de topman verstrekt is het een zinkend schip patroon!
dasokwat
0
Is er nog wel toekomst voor verzekeringsmaatschappijen bij zo'n bespottelijk lage rente ?
Ze kunnen maar een deel beleggen, en over hun "cash" van zoveel miljard betalen ze waarschijnlijk rente
FORT1944
0
quote:

dasokwat schreef op 12 augustus 2019 09:41:


Is er nog wel toekomst voor verzekeringsmaatschappijen bij zo'n bespottelijk lage rente ?
Ze kunnen maar een deel beleggen, en over hun "cash" van zoveel miljard betalen ze waarschijnlijk rente
FORT1944
0
Mr.Windows
0
Er zullen (ondanks) concurrentiebeding vast wel wat mensen meegaan van NN naar Aegon dus blijkbaar geldt op dat niveau andere (spel)regels.
En wederom gaat het weer over topsalarissen en internationaal onderbetaald in NL en voila de CEO van NN gaat gewoon in den Haag werken als CEO Aegon.
De wereld is gek en als aandeelhouder (en klanten) moeten we het maar slikken.
Kaviaar
1
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.