Economie eurozone groeit nog net

Gepubliceerd op 14 februari 2020 11:15 | Reacties: 27 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopig cijfer. Bij een eerdere raming was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) ook al op die stand uitgekomen.

In vergelijking met een jaar eerder groeide de economie van de eurozone met 0,9 procent. Voor de gehele Europese Unie meldde Eurostat een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis en 1,2 procent in vergelijking met een jaar eerder.

De werkgelegenheid in de eurozone ging met 0,3 procent vooruit. In de gehele EU bedroeg die stijging 0,2 procent.

29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
P.Latzak
0
Iedereen heeft zijn geld van de spaarrekeningen gehaald en willen nu de boot niet missen.
Volgens de deskundigen blijft het virus 5 dagen leven op een deurknop.
Als e-bay bestellingen per luchtpost arriveren, kunnen ze nog in "level" zijn
Jestbread
0
quote:

P.Latzak schreef op 14 februari 2020 13:32:


Iedereen heeft zijn geld van de spaarrekeningen gehaald en willen nu de boot niet missen.
Volgens de deskundigen blijft het virus 5 dagen leven op een deurknop.
Als e-bay bestellingen per luchtpost arriveren, kunnen ze nog in "level" zijn
Ah, de jaarrekeningen van de grootbanken zeggen toch echt iets anders. De deposits blijven maar groeien, men zou misschien eens wat minder moeten sparen en meer moeten uitgeven.
Quest
0
het is een geruststellende RAMING, maar geen meting. Men heeft hier dus absoluut geen rekening gehouden met de aanwezige risicofactoren, en men kiest ervoor om het boeltje door te laten sudderen. de waarheid moet toch een keer verteld worden lijkt mij.
taurus86
0
Als het coronavirus maar niet overslaat naar de huizenmarkt, want dan is het aantal slachtoffers daarvan minstens het 500-voudige t.o.v het huidige aantal slachtoffers.
StockLobster
0
We gaan nu fase 2 in wbt corona in Singapore, Japan en HK. In fase 1 kun je nog de bron bepalen en net alle betrokkenen traceren en isoleren. Die fase zijn we daar nu voorbij. Er zijn daar nu dagelijks 5-10 besmettingen waarbij niet alle betrokkenen achterhaald kunnen worden. Fase 2 is verplicht mondkapjes, evenementen verbieden, bioscopen sluiten, mensen vragen zoveel mogelijk thuis te blijven. Fase 2 is eigenlijk alleen om de boel te vertragen en alleen bedoeld om de overgang naar fase 3 zo lang mogelijk uit te stellen. Fase 3 is lockdown, geen openbaar vervoer, geen vliegverkeer. Daarom ben ik ook er blij dat in NL bij 42 huisartsen posten automatisch getest wordt, om snelle detectie mogelijk te maken. UK zit trouwens dicht tegen fase 2 aan, dus het komt al dichterbij.
het zwaard
0
DE Chinezen gaan nu massaal het virus in de VS verspreiden om daar de economie te vernietigen via al hun Chinese restaurants. Wedden dat dit absurde idee kans maakt als filmscenario in Hollywood.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.