Staat leent opnieuw tegen negatieve rente

Door AFN op 16 januari 2017 12:02 | Views: 3.424

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse overheid heeft maandag 2,6 miljard euro opgehaald met korte leningen. Daarbij lag de rente opnieuw duidelijk onder het nulpunt.

De overheid leende 1,4 miljard euro voor tweeënhalve maand en 1,2 miljard euro voor vijfenhalve maand. Het gemiddelde rendement op beide leningen bedroeg min 0,62 procent. Daarmee lag de rente iets minder ver onder nul dan bij de vorige vergelijkbare veilingen. Toen zakte de rente tot circa min 0,8 procent.

Bij beide leningen werd gemikt op een opbrengst van 1 tot 2 miljard euro.

Reacties

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
clever
1
Zelf kunnen lenen tegen -0.62% en van particulieren eisen dat ze een fictief rendement van iets van 5% moeten maken. Bizar dit.
swen91
0
quote:

clever schreef op 16 januari 2017 12:42:

Zelf kunnen lenen tegen -0.62% en van particulieren eisen dat ze een fictief rendement van iets van 5% moeten maken. Bizar dit.
2,9% in de eerste schijf (tot 75.000 euro) dit jaar.

Dat scheelt zo'n beetje de helft met uw percentage.
Traveler@repair
1
In Den Haag houden ze hierdoor geld over en wat een poeha ze daarover maken...maar, wat hebben wij daarvoor moeten doen naar de eigenaar van de Centrale Banksters toe ?

Het inleveren van nog meer privacy, het niet onthullen van wie er werkelijk achter alle in elkaar gezette aanslagen zit en wat nog meer ?
Traveler@repair
1
oh ja, nobelprijs voor de vrede voor Obama, die gemiddeld gedurende 8 jaar iedere 20 minuten een bom liet vallen ?

Wat nog meer ?
BravoDelft
1
quote:

clever schreef op 16 januari 2017 12:42:

Zelf kunnen lenen tegen -0.62% en van particulieren eisen dat ze een fictief rendement van iets van 5% moeten maken. Bizar dit.
5% klopt inderdaad niet. Hier vindt u een compleet overzicht van de vermogensrendementsheffingen in 2015, 2016 en 2017:
financieel.infonu.nl/sparen/64892-ver...

En hier een korte kennisgeving van de Belastingdienst over 2017 (percentage gaat van 4% naar 2,9%):
www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
DurianCS
0
quote:

swen91 schreef op 16 januari 2017 13:05:

[...]

2,9% in de eerste schijf (tot 75.000 euro) dit jaar.

Dat scheelt zo'n beetje de helft met uw percentage.
Waar je dan gemakkelijk overheen stapt is dat ook in deze 2,9% een component verwerkt zit waarin je verondersteld wordt meer dan 5% rendement te maken. Dat het grootste deel een uiterst lucratieve spaarrekening betreft doet daar niets aan af.
[verwijderd]
0
5% wordt hier bekritiseerd als niet kloppend maar in de hoogste schijf is het gewoon nog wat meer vanaf 2017.

Laat ze de staffel nog wat vlakker maken in het begin en pas echt verhogen waar het geld echt stil begint te staan pakweg vanaf 50 miljoen pas 5% aantikken.

Kritiek dat de spagaat tussen arm en rijk nog groter is geworden en dan aankomen dat de 5 rijkste mensen evenveel hebben dan de 3.6 miljard armsten in de wereld en vervolgens de middenklasse kapot belasten en de 1% ontzien want die lobbyen het wel weer omlaag want zij hebben en kopen alle macht.

Zo ging het altijd al en zo zal het ook blijven gaan.
[verwijderd]
0
ow, het is niet de 5 rijkste maar 8 rijkste mensen die evenveel hebben als 3.6 miljard mensen.

www.nu.nl/economie/4391577/kloof-tuss...

Die kloof pak je niet aan door de hardwerkende middenklasse kapot te belasten met meer belastingen en minder aftrek om de gaten te dichten van de wereldwijde spiraal omlaag in de bedrijfsbelastingen, maar door die ultra rijken meer te belasten zodat ze zich anders gaan gedragen in de wereld zodra hun kapitaal boven een bepaald niveau uit komt.

Niet dat ik tegen rijke mensen ben als ze er op een legale manier aankomen maar het gaat er om dat beleidsmakers moeten snappen dat ze problemen die ze zien bij de bron aan moeten pakken en niet via de makkelijkste weg, het scheren en uitmelken van de massa want die hebben de macht niet om iets terug te doen binnen de wet.
DurianCS
1
quote:

R0ME0 schreef op 16 januari 2017 13:25:

5% wordt hier bekritiseerd als niet kloppend maar in de hoogste schijf is het gewoon nog wat meer vanaf 2017.

Laat ze de staffel nog wat vlakker maken in het begin en pas echt verhogen waar het geld echt stil begint te staan pakweg vanaf 50 miljoen pas 5% aantikken.
Het probleem is dat de overheid er geld uit wil slaan. Het zou veel beter zijn om een hoge belastingvrije voet te hanteren en eigenlijk moet je ook compenseren voor de inflatie. Nu wordt gerekend met inkomsten van een spaarrekening van 1,63%, wat absurd is. En vandaf 25.000,- wordt je geacht op eenderde van je vermogen 5,39% rendement te halen (uit aandelen), maar voor heel veel mensen is dit niet realistisch.
izdp
0
Niet zo negatief. Zonnetje schijnt.
Zie het zo: weer een belastingmeevaller van ruim 52 miljoen.
Moker88
0
[verwijderd]
0
quote:

Moker88 schreef op 16 januari 2017 15:08:

Ik neem aan dat de hypotheekrente weer met een tiende of twee omlaag kan?
De ING verlaagd de rente van spaarders wel weer met 0.10% per 19 januari.
In december hebben die hun hypotheekrente juist verhoogd.

Maja, dat heeft ook helemaal niets met elkaar te maken blijkt ineens want het 1 is lang en het ander kort en dat klopt natuurlijk ook dat daar andere rentes bij horen maar ook de lange is weer gedaald en zij financieren langer met korter dus het verschil zou nog kleiner moeten zijn.

Maar de toppertjes trekken aan die kant de burgers leeg, de overheid aan de andere kant en samen zitten ze bij allerlei evenementen lekker met elkaar aan tafel te dineren ach wat heeft heel het land het toch goed zeggen ze dan onderling.

Helemaal super.
clever
1
Ik ben niet tegen belasting betalen naar het moet wel een beetje redelijk zijn. En op dit moment wordt de min of meer vermogende particulier gedwongen om te beleggen. Ik denk dat dit principieel onjuist is.

Je gaat bedrijven toch ook niet belasten over een virtuele winst, mensen bekeuren voor virtuele overtredingen of dat je straks een voorlopige aanslag successierechten krijgt als je je ouders langer dan een bepaalde leeftijd verzorgt/nodeloos in leven laat.

Kortom, eerst een "resultaat" en pas dan de daarbij behorende heffing.
[verwijderd]
0
Wij verliezen ons vaak in allerlei details maar als we naar het grote plaatje zouden kijken, weten we snel hoe de vlag er voor ons bijhangt.

Het grote plaatje leert ons dat:

Ongeveer 70% van wat op aarde aan waarde aanwezig is, is in eigendom van zeer weinigen. De overige 30% staat nog op naam van de overige "7 miljard" aardbewoners.

20 jaar geleden stond een veel groter deel dan 30% op naam van de "7 miljard".
Dus ondanks dat die "7 miljard" mensen al die jaren hard hebben gewerkt en veel nieuwe waarde hebben gecreëerd/gebouwd etc., zijn zij procentueel aanzienlijk minder vermogend geworden.

En dit zal in de toekomst niet anders worden ofwel anders gezegd over een jaartje of 10 gaat de verhouding richting van 70/30 naar pakweg 90/10...

Tegelijkertijd groeit de totale schuldenberg (privaat, overheden etc) welke uiteindelijk gedragen wordt door de "7 miljard" jaarlijks en in steeds hoger tempo.

Kortom, de vooruitzichten voor de "7 miljard" zijn....:

In de nabije toekomst is zo goed als alles van waarde overgeheveld naar die zeer kleine groep die nu zo'n 70% in handen hebben.
Tegelijkertijd rust dan op de groep van "7 miljard" een astronomisch grote schuldenberg.

Traveler@repair
0
Dat doet de overheid wel, successie halen voordat de ouders zijn overleden.
Al in het begin van de stichting van bejaardenhuizen. Mensen die het zelf konden betalen, alles zelf laten betalen. Mensen die het op hadden gemaakt of het door welke omstandigheid dan ook niet konden betalen, dus beneden de successierechtengrens bij eventueel overlijden, die zaten gratis.

NOOTJExx5i6c
0
De burgers hebben een fictief rendement van 5,5 procent, alleen over de eerste schijf 2,9 dus als je voor je pensioen moet zorgen ga je per jaar er de ontwaarding 1,2 procent plus de 40% van het fictieve rendement op achteruit.
Traveler@repair
1
Successierechten halen voordat je bent overleden.
Succesierechten/belasting halen voordat je bent overleden.
Dat doet de overheid wel. Ze noemen het vermogensbelasting, huurverhoging boven een bepaald inkomen - ongeacht de huurwaarde -, afroming van pensioenen, straks nog meer AOW korting als je daarboven een pensioen hebt, kijk maar er zijn er vast nog meer.
Handig verpakt, dat wel !
[verwijderd]
0
Overheid profiteert van het extreme beleid van de ECB. Overheid was ander veel meer voor rente kwijt geweest.
Traveler@repair
0
Klopt, hoe meer je aan het touwtje loopt, de laagste rente je leningen krijgt tot zelfs negatief. Alle beredeneringen en berekeningen zijn gewoon zand in je ogen, het komt eenvoudig neer op: is je regeringsleider een puppet en in hoeverre: dat bepaald de rente die je betaald of zelfs krijgt.
MH17: geef Rusland de schuld, direct te zien in de rente die de staat krijgt of betaald.
enz.
Kortom het is een puppet spel, media voorop, ANP / CNN enz.

kijk maar: Obama - nobelprijs voor de vrede.
Obama: 8 jaar gemiddeld 1 bom laten vallen iedere 20 minuten !

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.