'Kans op succesvolle samensmelting Unilever stijgt'

Gepubliceerd op 22 september 2020 12:48 | Reacties: 2

UNILEVER (30 okt)

48,550 -0,500 (-1,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kans dat Unilever op papier volledig Brits wordt neemt toe nu aandeelhouders in Nederland instemden met de beoogde versimpeling van de structuur. Volgens kenners van Jefferies is het resterende risico het plan van GroenLinks om vertrekkende bedrijven een soort eindafrekening op te leggen.

De verhuisboete betekent mogelijk dat Unilever wordt opgezadeld met een kostenpost van 11 miljard euro. Unilever-topman Alan Jope denkt niet dat die wet mag worden ingevoerd.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden.

Jefferies hanteert een koopadvies op Unilever. Het aandeel noteerde dinsdag aan het einde van de ochtend 0,8 procent hoger op 50,24 euro.

2 Posts
createmonnie
0
Tja ze betaalde toch weinig belasting en hadden weinig werkgelegenheid gecreëerd. Bedankt Nederlandse volksvertegenwoordigers... Nu Shell wegpesten en geen andere multinationals binnenhalen. Miss halen we het om een ontwikkelingsland te worden.
Jebli24
0
Exitwet nog in de kinderschoenen, unificatie vindt over 1 maand al plaats.
Wet gaat nog lang niet komen en als ie komt dan is Unilever allang verhuist.
Toch is het verschil tussen Unilever op LSE en Unilever op ENX ruim 80 cent! Sla je kans zou ik zeggen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.