> 'Banken zullen terughoudend blijven met dividendbeleid' | Beursonline.nl

'Banken zullen terughoudend blijven met dividendbeleid'

Gepubliceerd op 25 januari 2021 09:41 | Reacties: 7 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (16:05)

9,738 -0,052 (-0,53%)

AMSTERDAM (ANP) - Banken zullen conservatief zijn het uitkeren van dividend. Die verwachting sprak ABN-AMRO-topman Robert Swaak uit in een interview met Bloomberg TV. Daarin zei hij ook dat zijn bank zich vooral wil richten op zijn private bankactiviteiten. Groei is daarbij ook mogelijk door het doen van overnames.

Vanwege de onzekerheid rondom de coronacrisis stelde de Europese Centrale Bank (ECB) eerder een dividendverbod in. Nu is het onder bepaalde voorwaarden wel weer toegestaan om dividenden uit te keren. Evengoed riep de Europese toezichthouder, net als De Nederlandsche Bank op om terughoudend te blijven met het doen van dividendbetalingen en het inkopen van eigen aandelen. Swaak denkt dat bestuurders van banken zich goeddeels aan die oproep zullen houden en een conservatief beleid zullen voeren.

Swaak sprak verder ook over andere facetten bij de eigen bank. Volgens hem helpt verdere digitalisering bij het verder verbeteren van de meest winstgevende activiteiten. De inzet van ICT zal de bank ook helpen bij de geplande herstructurering.

Swaak kon verder niet veel zeggen over het lopende onderzoek naar de antiwitwasaanpak bij ABN AMRO. De bank zou eerder te weinig hebben gedaan om verdachte transacties te voorkomen. Het Openbaar Ministerie opende daar eerder een onderzoek naar. Volgens Swaak werkt ABN AMRO volledig mee aan het onderzoek.

9 Posts
Rowi62
4
Lekker dan. HIj kan toch ook zeggen "we keren het maximale aan dividend uit dat is toegestaan" dat bekt beter. En IC projecten dat vertaal ik als extra kosten en risico. Nou ja nog even een jaartje volhouden alvoren groot in te kopen dus.
Shortersfeest
2
Het wordt tijd dat het leger massaal wordt ingezet om de raddraaiers op te pakken.
Bizar waarom wordt het leger nu niet massaal ingezet? Bij demonstraties van boeren in Den Haag was het leger aanwezig. Waarom nu niet? Zijn ze soms bang in Den Haag. Alleen keiharde aanpak werkt goed.
mareblu
0
Een bank runnen in de 21e eeuw betekent voortkabbelen op oude voet. Geen enkele productinnovatie, geen nieuwe doelgroep aanboren, geen nieuwe geografische markten, niets. Banken praten al 2 decennia over digitalisering, maar ze hebben de echte fintech totaal gemist, of konden het gewoon niet. Ingehaald door de crypto's en de Adyens van deze wereld. De business en marges van banken wordt elk jaar een beetje kleiner, en maakt het tot een totaal oninteressante belegging.
objectief
1
quote:

Campingrally schreef op 25 januari 2021 11:12:


Het wordt tijd dat het leger massaal wordt ingezet om de raddraaiers op te pakken.


Je zit op het verkeerde draadje; hier gaat het over de ABN AMRO.
Banana
1
Als Hamers van ING destijds, persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor ‘ laks’ antiwitwasbeleid, terwijl eerder al werd verklaard dat geen persoonlijke overtredingen waren dan zou de CEO van ABN Amro op zijn minst hetzelfde moeten ondergaan.
Geldt ook voor nog andere banken zoals Rabobank.
En misschien CEO’s van andere takken die over witwassen gaan.
AEX900
0
Wanneer worden diegenen eens aangeklaagt die de creatie van zwart geld mogelijk maken zo niet faciliteren? Voorbeeld de stad Amsterdam.
Opvallend was de enorme boete voor ING en de minimale boete voor RABO (37 mio?). ING had wel de pech dat er gelijktijdig een gat viel ivm de afschaffing van het dividend, beide ongeveer 800 miljoen! Amro Bank slepen ze nu al lang mee. Omdat de staat een belang heeft?
Charlemagne
0
De enigen die nog enthousiast zijn over bankaandelen zijn......... banken... die verhogen allemaal hun adviezen, maar verder is er geen hond die nog iets ziet in bankaandelen.. ING weer -4% vandaag, tjakka.......
drooglegging
1
Hij spreekt over "banken", is hij CEO van meerdere banken?

Deze voormalige boekhouder van ik meen PWC praat wel met heel veel meel in de mond.

Hij gaf een vraaggesprekje met het nieuwsburo om dit keer eerder te zijn dan ING met de cijfers en enkele one-liners.

ING gaat met misschien wel iets heel anders doorkomen, pro actief acteren dus.

Abn is een semi-staatsbedrijf, de aanstaande 500 miljoen euro boete is broekzak/vestzak voor de overheid daar zij met 56% grootaandeelhouder zijn, de externe aandeelhouders gaan de last dragen.

Abn is een zwakke bank, een ambtenarenbank waar talent blijft weglopen omdat niemand ambtenaar wil zijn bij een bank!
chogogo
0
quote:

objectief schreef op 25 januari 2021 11:14:


[...]

Je zit op het verkeerde draadje; hier gaat het over de ABN AMRO.


Nee, hij zit op het goede draadje; wanneer wordt het leger ingezet om die boeven van de banken op te pakken.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.