Werkloosheid hoger door regeerakkoord | Beursonline.nl

Werkloosheid hoger door regeerakkoord

Gepubliceerd op 29 okt 2012 om 16:35 | Reacties: 3

DEN HAAG (AFN) - Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA bezuinigt de komende jaren netto 15 miljard euro. De werkloosheid komt in 2017, aan het einde van de regeerperiode, uit op 5,75 procent, 0,9 procentpunt hoger dan tot nu toe werd verwacht. Het begrotingstekort in 2017 komt uit op 1,5 procent.

Dat blijkt uit de doorrekening van het regeerakkoord door het Centraal Planbureau. De koopkracht wijkt door de plannen niet af van de verwachtingen tot nu toe. Wel pakken de plannen gunstiger uit voor lage inkomens in vergelijking met hoge inkomens, met name voor uitkeringsgerechtigden.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
$euri
0
nou das dan voor het eerst dat de hogere inkomens er meer op achteruit gaan dan de minima .
Zou nederland dan toch nog een sociaal land worden??
z0n0p
0
Werkeloosheidspercentage is vette kul. Er zijn in NL nu meer dan 700.000 zzp'ers. De arbeidsmarkt is dus al behoorlijk geflexibiliseerd. Deel van de zzo'ers zijn verkapte werkelozen. Met handdrukje de arbeidsmarkt opgemanoeuvreerd en eten daar die centen op de rekening leeg is. Voor een grote groep zzp'ers is er een omzetval van grote omvang. Declarabele tijd met meer dan 40% omlaag en de tarieven met gelijk percentage. Er zit in die groep zzp'ers een "verborgen" werkeloosheid van mogelijk wel 350.000 baanequivalenten. Maar die zie je niet in de werkeloosheidcijfers en dus ook niet in de uitkeringen. Het werkeloosheidspercentage is in NL dus nu al door de 10% alleen je ziet het niet allemaal.
Dagelijkse Kost
1
quote:

$euri schreef:


nou das dan voor het eerst dat de hogere inkomens er meer op achteruit gaan dan de minima .
Zou nederland dan toch nog een sociaal land worden??Hogere inkomen en minima zijn er altijd op vooruit gegaan.
Het is de middengroepering, die altijd gepakt wordt.
Bijstandsuitkeringen gaan 2 x per jaar omhoog. Dit is nooit anders geweest.


Groet
Arod74
0
Inflatie en BTW moet je ook meetellen. Een BTW-stijging van 2% betekent voor de minima een kostenstijging van 2% over hun hele budget. Voor de hogere inkomens heeft zo'n stijging relatief een lager effect omdat ze niet al hun inkomen elke maand volledig uitgeven, in tegenstelling tot de minima.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.