Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.578 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
bergendal
0
[quote alias=DannyS id=14636361 date=202302031620]
[...]

Geld voor gelukszoekers en linkse hobby projectjes bedoel je.
Er zal echt geen verlichting komen voor jan met de pet die zijn gasrekening niet kan betalen. Die stemmen namelijk niet op huidige politieke opportunisten als kaag, jetten en hassan klaver en pvda sukkels.
[/Hallloooo, shell is een brits bedrijf en daar heeft nederland niets over te zeggen.quote]
DPL64
1
quote:

bp5ah schreef op 3 februari 2023 16:44:

[...]
Ik handel niet voor 2 dup Carl. Minimaal 40/60 cent, ga in het weekend mijn zonden overdenken bijna 2/3 rendment laten lopen.

In vaktermen 1 uitlaat, 4 velgen en een claxon :)

't is dat ik de dips kocht gisteren, anders had je ook niks.

Voor LONG(ers) doet 't nauwelijks iets op de cijfers deze week.
Wel als je op je longs beetje met calls loopt te handelen.
bergendal
0
quote:

Rookie90 schreef op 3 februari 2023 16:22:

[...]

had je maar op .58...

Tja ik heb ook meer dan het dubbele laten liggen vandaag :)
enige.....
Candelll
3
Nieuws sprokels

Vrijdag 3 februari 2023

Hoewel deze week misschien niet zo volatiel was als een groot deel van 2022, ondergingen de olieprijzen een relatief abrupte koerswijziging doordat verschillende gebeurtenissen voor neerwaartse druk op de oliemarkten zorgden. Herhaaldelijke opbouw van ruwe olievoorraden te midden van raffinaderijproblemen aan de Golfkust, de vertraging van de industriële activiteit en de appreciatie van de Amerikaanse dollar zorgden ervoor dat WTI weer onder de $76 per vat kwam. Er zou enige opwaartse correctie kunnen komen van de G7-productprijsplafond, maar op het moment van schrijven is er nog steeds geen duidelijke indicatie of de Price Cap-coalitie erin zou slagen hun meningsverschillen op vrijdag, de laatste werkdag voor de deadline van 5 februari, bij te werken.

OPEC+ houdt vast aan zijn plan. Het Joint Ministerial Monitoring Committee van OPEC+, dat op woensdag minder dan 30 minuten bijeenkwam, keurde het huidige productiebeleid van de oliegroep goed en hield de productiedoelstellingen ongewijzigd, aangezien de hoop op een hogere Chinese vraag het spectrum van stijgingen verhoogde.

EU-productprijsplafond ontbreekt nog. Ondanks dat Brussel een ontwerpversie voorstelt van de productprijsplafond die een limiet van $ 100 per vat toepast op hoogwaardige producten van Russische oorsprong (diesel, jet, benzine) en een limiet van $ 45 per vat op laagwaardige producten (stookolie, nafta ), moet de EU het nog eens worden over het prijsplafond.

Ballonvaart Leidingkosten Sink TC Energy. Canada's eerste gaspijpleiding naar de Pacifische kust, TC Energy's (TSE:TRP) Coastal GasLink, zag opnieuw een opwaartse prijsherwaardering te midden van stijgende arbeidskosten en geschillen met aannemers, waarvan nu wordt aangenomen dat het $ 11 miljard kost, een stijging van $ 2,2 miljard ten opzichte van eerdere beoordelingen.

Amerikaanse NatGas-prijzen dalen bij warm weer. Beïnvloed door een veel kleinere dan gebruikelijke voorraadtrekking (151 bcf) en voorspellingen van warm weer dat tot half februari in de VS blijft, zijn de Henry Hub-futures gedaald tot hun laagste niveau sinds april 2021, en kwamen donderdag uit op $ 2,45 per mmBtu.

Activisten vallen Shell aan wegens greenwashing. Activistengroep Global Witness diende een klacht in bij de Amerikaanse effectentoezichthouder SEC tegen energiereus Shell (LON:SHEL), met het argument dat het zijn toezeggingen op het gebied van hernieuwbare energie ernstig verkeerd heeft weergegeven, aangezien de vermeende investeringen in 2021 slechts een tiende waren van de gerapporteerde $ 2,4 miljard.

Witte Huis stemt in met kleinere oliedeal in Alaska De regering-Biden kondigde deze week aan dat het een verkleinde versie van het Willow-gas- en olieproject van ConocoPhillips (NYSE:CON) ter waarde van 6 miljard dollar zou steunen, in het meest westelijke deel van Alaska's North Slope, hoewel het nog geen definitief besluit moet nemen over het probleem.

Industrie waarschuwt voor negatieve windbiedingen. De CEO van de Deense windgigant Orsted waarschuwde dat de lopende aanbesteding van Duitsland voor ontwikkelaars een race naar de bodem zal bevorderen, en de meest bereidwillige om te betalen zou hoogstwaarschijnlijk de minst ervaren of financieel gedisciplineerde bieder zijn.

Er ontstaan ??scheuren tussen Irak en TotalEnergies. Twee jaar nadat de Franse oliemaatschappij TotalEnergies (NYSE:TTE) en de regering van Irak een megadeal van 27 miljard dollar tekenden, zijn de sterk uiteenlopende opvattingen van de twee partijen over het project openbaar geworden nu Bagdad erop staat dat het er een aandeel van 40% in neemt.

India gaat onderzoek doen naar ineenstorting van Adani-aandeel. De Indiase autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de ondergang van Gautam Adani's Adani Enterprises (NSE:ADANIENT) nadat een rapport van Hindenburg Research, een Amerikaans short-sellerbedrijf, de afgelopen twee weken een beurswaardeverlies van 60% veroorzaakte.

Studie voorspelt verdere prijsverlagingen voor EV's. De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley (NYSE:MS) voorspelde dat Tesla's prijsverlagingen van 13% tot 20% zullen worden overgenomen door andere producenten van elektrische voertuigen en dat de kostenvoordelen van Gigafactories de neerwaartse druk op de prijzen zullen handhaven bij een tragere economische groei.

Boren in New Mexico in gevaar gebracht door rechtbanken Het 10th Circuit Court of Appeals heeft besloten dat de regelgevers van New Mexico geen alomvattende milieubeoordeling hebben uitgevoerd op 199 goedgekeurde vergunningen in het San Juan-bekken van de staat, daarbij verwijzend naar een ontoereikende analyse van de blootstelling van mensen aan de uitstoot van broeikasgassen.

Australische jacht op vermiste radioactieve capsule. Dagenlang was Australië in de greep van een landelijke zoektocht naar een verloren capsule met radioactief cesium-137, onderdeel van een meter die werd gebruikt in de Gudai-Darri-ijzerertsmijn van Rio Tinto (NYSE:RIO), die uiteindelijk langs de weg werd gevonden. 100 mijl verderop.

Noorse oliemaatschappijen stoppen met ammoniakproject. De twee grootste olieproducenten van Noorwegen, Equinor (NYSE:EQNR) en Var Energi (LSE:0AAY), hebben het baanbrekende Barents Blue-project verlaten, dat bedoeld was om ammoniak uit aardgas te produceren, de CO2 op te vangen en op te slaan onder de zeebodem. dak.

Vrachtkosten dalen te midden van overaanbod aan tankers. Terwijl de Amerikaanse voorraden ruwe olie op de WTI-prijzen drukken, zijn de vrachttarieven voor het laden van VLCC's in de Amerikaanse Golfkust gedaald tot het laagste punt in vijf maanden, wat betekent dat de kosten voor het bevoorraden van een supergrote tanker naar China zijn gedaald tot $ 3,6 per vat, de helft van wat ze waren in november.
bp5ah
0
Brent Day's Range: 81.45 - 84.19 , inmiddels van 84.19 naar < 83, latest $82.98 +0.81 +0.99%
bp5ah
0
Dividend Shell donderdag 16 februari 2023, nog een kleine 2 weken de tijd om weer op te bouwen.
peter_36
1
quote:

peter_36 schreef op 2 februari 2023 17:25:

Ook weer bijgekocht, komt gewoon weer een mooi dagje aan :)
Dat is snel :) weer eruit op 27,15. Heerlijk fonds dit!
66% nog in porto.
ArieAlias
0
quote:

Ron-tron system schreef op 3 februari 2023 16:38:

[...]
Daar bestaat een systeem voor dat constant handelt:)
Ron tron
Enkel Bp5ah is nog niet overtuigd;)
Nu shell in stappen verkopen naar 27,80eur en olieprijs shorts in stappen erin naar 88
Ja ik ben nu wel om ja , vanaf maandag mee aan de gang
Ron-tron system
0
Olieprijs shorts beginnen al te leveren en shell gaat ook weer even lager.
Handelsfonds nr1 dat is shell
bp5ah
0
quote:

Ron-tron system schreef op 3 februari 2023 17:13:

Olieprijs shorts beginnen al te leveren en shell gaat ook weer even lager.
Handelsfonds nr1 dat is shell
Benieuwd welke kant 't opgaat volgende week, staat nog steeds onder de trendlijn.

En die gasten die in olie futs handelen die kunnen wel gek worden.

Staat bijna rood nu weer $82.36 +0.19 +0.23%
bp5ah
0
bp5ah
0
quote:

ArieAlias schreef op 3 februari 2023 17:13:

[...]

Ja ik ben nu wel om ja , vanaf maandag mee aan de gang
Moet je minimaal ruimte hebben voor 10/15 posities, anders werkt 't niet.

Je kan veel beter de dips kopen, dat werkt al 2 jaar.
Lekker Truitje
0
Wat moet je hier nou mee ?
15.50u - Amerikaanse dienstensector krimpt minder hard - S&P.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in januari minder harder gekrompen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van S&P Global. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 44,7 in december naar 46,8 in januari. Cijfer onder de 50 betekent krimp.
16.05u - Amerikaanse dienstensector groeit weer - ISM
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in januari weer gegroeid en ook veel harder dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 49,2 in december naar 55,2 afgelopen maand.
bp5ah
0
$81.26 -0.91 -1.11%, zonet nw daylow voor brent $81,17, $3,02 lager dan om half vijf o.i.d.
bp5ah
0
quote:

Arie Jan schreef op 3 februari 2023 17:29:

Zakken vol shell (-) het weekend in toch maar .
Heb d'er rooie koontjes van, iig niet op de high gesloten, dus nog kansen volgende week om er weer in.

Brent is niet te filmen zo staat 't $84,19 en nu staat daylow nipt $81
[verwijderd]
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 3 februari 2023 17:31:

Wat moet je hier nou mee ?
15.50u - Amerikaanse dienstensector krimpt minder hard - S&P.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in januari minder harder gekrompen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van S&P Global. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 44,7 in december naar 46,8 in januari. Cijfer onder de 50 betekent krimp.

16.05u - Amerikaanse dienstensector groeit weer - ISM
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in januari weer gegroeid en ook veel harder dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 49,2 in december naar 55,2 afgelopen maand.
ISM heeft een fantastisch trackrecord
Mr.Haas
0
quote:

bp5ah schreef op 3 februari 2023 17:25:

[...]
Moet je minimaal ruimte hebben voor 10/15 posities, anders werkt 't niet.

Je kan veel beter de dips kopen, dat werkt al 2 jaar.
Dat valt wel mee hoor. Ik kan niet zoveel doen als Carl maar heb nu 7posities van 300stuks p/keer en heb er dan 20cent tussenzitten ipv 10cent start ook met kopen op 26,91 en dan 26,71 enz die ritjes hebben me deze week toch €500 opgeleverd naast me long stukken . Als handelstukken abn ing en besi wat omhoog gaan knal ik die eruit en kan ik 3000 stukken extra Shell kopen voor de handel en dus kleinere stappen gaan maken van 15cent met bijv 400 stuks p/keer
22.578 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 34,045
Verschil +0,005 (+0,01%)
Hoog 34,190
Laag 33,925
Volume 6.178.462
Volume gemiddeld 7.482.369
Volume gisteren 5.672.494