Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.723 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 ... 1133 1134 1135 1136 1137 » | Laatste
Ron-tron system
0
quote:

Candelll schreef op 27 juni 2023 13:55:

een tik naar 26.9 is mogelijk, geeft ons dan wel mogelijk om laag aan te kopen
Nu is het weer het moment om op .51 positie puts te schrijven krijg je 87cent voor 27aug’23 een mooie premie.
hanspjak@gmail.com
0
A contrarian view is that this is bearish [for] the oil markets because Putin will try to export every bit of Russian oil he can sell in order to raise money to pay off his supporters and keep the army on his side,” added the analyst.

Sowieso kan dit een gevolg zijn van een Oekraine dat de tegenaanval inzet. Ergens moet Putins cash vandaan komen
bp5ah
0
quote:

Ron-tron system schreef op 27 juni 2023 14:01:

[...]
Nu is het weer het moment om op .51 positie puts te schrijven krijg je 87cent voor 27aug’23 een mooie premie.

Zelfde als gisteren Carl, Shell heeft een veer rond de trendlijn .23 en ik kijk net weer ff, had inliggen op .20 ...

Eigen schuld zullen we maar zeggen ...
Tieske
0
olie moet nog 1,5 euro lager. Dan gaan we weer up. Dus dipje naar 26,9 zal dezer dagen wel komen. Zelf gekocht op 51 en 21. volgende order staat klaar op 27,01
Candelll
1
- De herziening van de OPEC+-productiequota tijdens de bijeenkomst van de oliegroep in Wenen eerder deze maand zal de controle van de grootmachten in het Midden-Oosten consolideren, ten nadele van Afrikaanse landen die moeite hebben gehad om hun productie op peil te houden.

- De vijf grootste olieproducenten van OPEC+ (Saoedi-Arabië, Rusland, Irak, VAE en Koeweit) hebben allemaal grote staatsoliebedrijven, wat impliceert dat investeringen in nieuwe projecten geen probleem zullen zijn, maar Nigeria en Angola vertrouwen op westerse majors voor knowhow en hun verlaagde productiedoelstelling kunnen hun investeringsaantrekkelijkheid verminderen.

- Capaciteitsuitbreidingen uit Saoedi-Arabië, de VAE en Koeweit over de periode 2020-2025 zullen 1,2 miljoen b/d bedragen, het dubbele van de capaciteit die Nigeria en Angola naar verwachting in dezelfde periode zullen verliezen.

- De productiecapaciteit van Angola is dit jaar gedaald tot 1,1 miljoen vaten per dag, terwijl die van Nigeria 1,5 miljoen vaten per dag bedraagt, waarbij Afrikaanse leden nu slechts 10% van de OPEC+-productiecapaciteit voor hun rekening nemen.

Markt verhuizers

- De Saoedische nationale oliemaatschappij Saudi Aramco (TADAWUL:2222) en het Franse TotalEnergies (NYSE:TTE) hebben een deal van $11 miljard getekend voor de bouw van een nieuw petrochemisch complex op de Satorp-site in Jubail.

- De Amerikaanse LNG-ontwikkelaar Venture Global LNG tekende een 20-jarige leveringsovereenkomst met het Duitse SEFE voor de levering van 2,25 miljoen ton LNG per jaar, waarmee het de grootste LNG-leverancier aan Duitsland is.

- De Nigeriaanse operaties van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde energiereus Shell (LON:SHEL) worden steeds omslachtiger, nu de Nigeriaanse autoriteiten een recent olielek op de Trans Niger-pijpleiding onderzoeken.

Dinsdag 27 juni 2023

De poging tot muiterij van de Wagner-groep in Rusland dit weekend trok veel media-aandacht, maar had een zeer beperkte invloed op de olieprijzen. Evenzo hebben de prijzen de Tianjin-toespraak van de Chinese premier Li Qiang, die krachtigere stimuleringsmaatregelen van Peking belooft, niet geregistreerd. In plaats daarvan waren de markten gefocust op de trage vraag in de VS, waarbij WTI in de prompte maanden overging op contango. Ondanks een lichte afname van Amerikaanse aandelen die deze week wordt verwacht, lijkt de vraag in het land zwakker dan een maand of twee geleden.

Saoedi-Arabië hoopt nog steeds op sterke H2. Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, verklaarde dat de fundamenten van de oliemarkt "gezond" blijven voor de tweede helft van 2023 en dat de sterke vraag in China en India de recessierisico's in ontwikkelde markten zal overweldigen, in een poging de angst voor een recessie te sussen.

Maleisische productie piekt in 2024. Petronas, het nationale energiebedrijf van Maleisië, verwacht dat zijn binnenlandse olie- en gasproductie tegen 2024 een piek van 2 mboepd zal bereiken, terwijl het 60-70% gewogen blijft naar gas, wat aangeeft dat het land zal moeten kopen meer LNG vanaf 2025.

Voor de allereerste keer importeert Europa meer LNG dan pijpleidingen. Europa importeerde in 2022 170 miljard kubieke meter LNG, een stijging van 57% jaar-op-jaar en markeerde de eerste keer in de geschiedenis dat de invoer van vloeibaar gemaakte producten de leveringen via pijpleidingen overtrof, gedrukt door de drastisch verminderde Russische gasvoorraden.

Bosbranden in Canada stoten recordvolumes koolstof uit Volgens de klimaatmonitoringdienst van Copernicus van de EU hebben Canadese bosbranden dit jaar een record van 160 miljoen ton koolstof vrijgemaakt, wat overeenkomt met de uitstoot van Indonesië door de verbranding van fossiele brandstoffen, en de branden zijn nog steeds niet voorbij.

Er komt slecht nieuws voor de Canadese offshore. Nadat Equinor (NYSE:EQNR) zijn belangrijkste Bay du Nord-project in de offshore van Canada had uitgesteld, kreeg de offshore-exploratie van het land opnieuw een klap te verduren toen BP's (NYSE:BP) Ephesus-exploratieput, gericht op een miljardenvaten-play voor de kust van Newfoundland, lijkt te zijn verdwenen droog komen te staan.

Amerikaanse olieveldactiviteit blijft vertragen. Uit het meest recente olieveldactiviteitsonderzoek, uitgevoerd door de Federal Reserve Bank of Dallas, blijkt dat de index in het tweede kwartaal van 2,1 naar nul daalde van 2,1 in het voorgaande kwartaal, waarbij oliemanagers voor het 10e achtereenvolgende kwartaal stijgende kosten meldden.

Libië zou opnieuw kunnen instorten. De alternatieve regering in Oost-Libië heeft gedreigd de olie-export opnieuw te blokkeren, na 11 maanden van ordelijke coëxistentie, en beschuldigt de regering van Tripoli ervan miljarden dollars aan olie-inkomsten te verspillen die via de nationale oliemaatschappij NOC worden gekanaliseerd.

Nigeria is miljarden verschuldigd aan oliehandelaren. Toen de nieuwe regering van Nigeria de ruwe-voor-producten-ruilovereenkomsten van het land schrapte, bleek dat het Afrikaanse land ongeveer $ 3 miljard aan schulden had opgebouwd bij handelsbedrijven zoals Vitol of BP en 4-6 maanden achterloopt op schema met het terugbetalen van ruwe olie.

Nederland bezegelt het lot van zijn gigantische gasveld. De Nederlandse regering heeft haar besluit afgerond om het Groningen-veld, dat gezamenlijk wordt beheerd door Shell (LON:SHEL) en ExxonMobil (NYSE:XOM) en nog steeds miljarden kubieke meters aan onaangeboorde reserves bevat, af te sluiten vanwege trillingen die verband houden met boren.

EU verbiedt STS-overdrachten zonder kennisgeving. In haar aanstaande 11e sanctiepakket tegen Rusland zal de Europese Unie tankers verbieden die 48 uur lang niet hebben gewaarschuwd voor overslag van schip naar schip in het Europese maritieme kuuroord.
MIDAS
2
quote:

Ben Benashi schreef op 27 juni 2023 13:56:

buy the dips!!!!
buybacks lossen dit grotendeels weer op
Ik heb hier wel het advies om juist short te gaan op brent omdat deze tegen vrijdag een duik gaat maken naar 63usd.
Ernie1966 zonder Bert
8
quote:

New M by O schreef op 27 juni 2023 17:22:

[...]
Ik heb hier wel het advies om juist short te gaan op brent omdat deze tegen vrijdag een duik gaat maken naar 63usd.
Wat doe je weer een rare uitspraken, ben je soms genomen door je kameel?
Ron-tron system
1
quote:

New M by O schreef op 27 juni 2023 17:22:

[...]
Ik heb hier wel het advies om juist short te gaan op brent omdat deze tegen vrijdag een duik gaat maken naar 63usd.
Zie maar dat je niet gepakt wordt door de meester met je spiekbriefje;) anders 0/10.

williewilwel
0
quote:

Ernie1966 zonder Bert schreef op 27 juni 2023 17:46:

[...]

Wat doe je weer een rare uitspraken, ben je soms genomen door je kameel?
Hij heeft geen kameel maar een paard..
Mr.Haas
0
Shell blijft tot nu toe nog aardig liggen ondanks olie weer dik in de min staat. Hopen op een beetje herstel van de olie morgen
bp5ah
0
quote:

Mr.Haas schreef op 27 juni 2023 21:01:

Shell blijft tot nu toe nog aardig liggen ondanks olie weer dik in de min staat. Hopen op een beetje herstel van de olie morgen
Olie heeft weer een zakker 72.38 -1.97 -2.65%, daylow net op 72.36
Go Go Go !
0
quote:

williewilwel schreef op 27 juni 2023 18:16:

[...]
Hij heeft geen kameel maar een paard..
Je bedoelt zo eentje waar je niet aan moet trekken, omdat het dood is ?
bp5ah
0
quote:

bp5ah schreef op 27 juni 2023 21:08:

[...]
Olie heeft weer een zakker 72.38 -1.97 -2.65%, daylow net op 72.36
Olie wel lager aan overkant 72.75, shell nagenoeg onv. 27.34 close.
bp5ah
0
Candelll
0
WTI crude futures steadied above $67.5 per barrel on Wednesday as investors digested industry data showing US crude inventories declined by about 2.4 million barrels last week, exceeding forecasts for a 1.5 million barrel drop. US gasoline inventories also fell by about 2.9 million barrels compared to estimates for a 126,000 barrel draw. On Monday, oil prices jumped after a short-lived insurrection by a paramilitary group in Russia over the weekend stoked fears of supply disruptions. However, the market reversed on Tuesday, with WTI prices losing more than 2% as the prospect of further monetary tightening weighed on the outlook for the global economy and future energy demand. A slow post-pandemic recovery in China also clouded the demand outlook, though a glimmer of hope emerged with Chinese Premier Li Qiang's commitment to implementing measures aimed at stimulating demand and revitalizing markets.
Ron-tron system
0
Olieprijs geeft geen herstel voorlopig en blijft maar nipt in de 72-79usd range.
Gaat de olie naar 64-71usd range daalt meteen ook de tradingrange van 24,5-27,5eur naar 24-27eur.
Geen bestens in/uit vandaag en ook nog vast met .58 bestens van gisteren tot de .78 komt.
22.723 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 ... 1133 1134 1135 1136 1137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 33,475
Verschil -0,275 (-0,81%)
Hoog 33,865
Laag 33,370
Volume 5.779.215
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 7.992.195