Nvidia « Terug naar discussie overzicht

Nvidia de parel voor de komende jaren

868 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Westeinder
0
Nvidia Corp : up 2.5% premarket
BUZZ - Rises as HSBC lifts PT to second-highest on Wall St [nL4N3A22B8]
Westeinder
0
Met dank aan @Voda, die dit bericht al plaatste op het ASML/ASMi forum:

Sectorbericht:

Beursblik: cijfers Nvidia geven eerste echte inkijkje in invloed AI

Chipproducent zal vermoedelijk verwachtingen verslaan.

(ABM FN-Dow Jones) Nvidia zal met de cijfers over het tweede kwartaal vermoedelijk de verwachtingen verslaan en ook met een sterke outlook komen. Dit voorspellen analisten in aanloop naar de resultaten van de Amerikaanse chipproducent, die woensdagavond na het slot van Wall Street bekend worden gemaakt.

De verwachtingen zijn hooggespannen, nadat Nvidia in mei met een sterke outlook kwam voor het tweede kwartaal. Het bedrijf zei toen te verwachten dat de omzet in de verslagperiode zou uitkomen tussen de 10,78 miljard en 11,22 miljard dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet op dat moment slechts rekenden op 7,17 miljard dollar.

Indien Nvidia die omzet in het tweede kwartaal daadwerkelijk heeft behaald, dan zou dit de eerdere recordomzet van het bedrijf van 8,29 miljard dollar ruimschoots overtreffen.

Voor het tweede kwartaal rekent de markt inmiddels op een omzet van 11,19 miljard dollar en een aangepaste winst van 2,08 dollar per aandeel.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Nvidia een omzet van 7,2 miljard dollar en een aangepaste winst van 1,09 dollar.

Volgens analisten van Morgan Stanley zou een dergelijke stijging in één kwartaal de grootste ooit in de halfgeleiderindustrie zijn, en biedt dat ruimte voor verdere groei.

Onderdeel van die groei is kunstmatige intelligentie. Topman CEO Jensen Huang liet bij de resultaten over het eerste kwartaal blijken dat de sterkere focus op AI door grote techbedrijven zoals Microsoft en Alphabet zal leiden tot hogere omzetten op de korte termijn.

Volgens Huang zal "een biljoen dollar aan geïnstalleerde datacenter-infrastructuur wereldwijd van algemeen gebruik overgaan naar versneld berekenen, nu bedrijven racen om generatieve AI in elk product, dienst en bedrijfsproces te integreren", zo zei hij in mei.

"De voortdurende opbouw van de AI-infrastructuur en de voortdurende Hopper-groei zullen de belangrijkste drijfveren zijn", zei Evercore ISI in een vooruitblik op de cijfers.

Nvidia onthulde recent zijn nieuwste generatie AI-chipset, de DGX GH200 Grace Hopper Superchip, voor gebruik met generatieve AI-modellen met veel geheugen, zoals ChatGPT. De release hiervan wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2024.

Analisten van Jefferies verwachten niet alleen een recordomzet, maar denken ook dat de opbrengsten bij de datacentertak van Nvidia voor het eerst hoger zullen zijn dan die bij Intel en Advanced Micro Devices.

Jefferies verwacht dat Nvidia na verloop van tijd 80 procent van de datacentermarkt zal veroveren met de opkomst van AI, op basis van de aanname dat "elk computertijdperk 10 keer zo groot is als het vorige tijdperk" en dat "één ecosysteem 80 procent van de waarde verovert die in elk computertijdperk wordt gegenereerd".

De markt zal woensdag ook kijken naar opmerkingen over China. Eerder zei Nvidia dat ze op de korte termijn geen signifcante impact zien van mogelijke nieuwe Amerikaanse exportbeperkingen.

Op de lange termijn echter, als de verkoop van GPU's voor datacenters aan China wordt beperkt, zou dit gevolgen hebben voor de verkoop van Nvidia aan China, die historisch gezien 20 tot 25 procent van de verkoop van datacenters uitmaakt, volgens Citi Research.

Het aandeel Nvidia noteerde maandag ruim 4 procent hoger op Wall Street. Het aandeel is sinds het begin van het jaar ruim 200 procent meer waard geworden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Rack
0
zal de verwachting niet halen vermoedelijk, hopelijk heb ik het met het verkeerde eind,, koesrdoel van 540 bijgesteld vandaag naar 480
Hernia
0
quote:

A3aan schreef op 23 augustus 2023 19:17:

Spannend. Aan koers te zien rekent men op positief resultaat.
morgen door de 500 waarschijnlijk.
Westeinder
0
After hours: Nvidia (+8%) maakt het helemaal waar.
Niels Koerts
22:25
Het aandeel Nvidia knalt in de nabeurshandel 8% omhoog. In het tweede kwartaal behaalde de chipgigant een omzet van $13,5 miljard terwijl de markt rekende op $11,07 miljard. Dit is vooral het gevolg van het feit dat de omzet van Datacenters $2 miljard hoger uitvalt dan verwacht. De winst per aandeel is ook fors beter dan verwacht.

Alle aandacht gaat echter uit naar de outlook. Voor het derde kwartaal rekent het bedrijf op een omzet van circa $16 miljard en dat is 17% meer dan de smart estimate van $13,67 miljard. Ter vergelijking: de officiële consensus lag op $12,61 miljard.

Beleggers kijken met extra interesse naar de cijfers van Nvidia, omdat het bedrijf de markt voor High-end processoren voor AI-computing domineert. Artificial Intelligence is een absolute groeimarkt, zo kwam Goldman Sachs met een rapport naar buiten waarin het stelde dat generatieve AI de wereldeconomie een boost kan geven van liefst 7%.

Het behoeft geen uitleg dat de resultaten van de chipgigant gevolgen hebben voor de brede aandelenmarkt en de technologiesector in het bijzonder.

Beleggers speculeerden op forse koersuitslag
Deze koersbeweging valt overigens nog redelijk mee. Op basis van data uit de optiemarkt werd er gespeculeerd op een koersuitslag van circa 11%. Zelfs voor een volatiel aandeel als Nvidia is dit fors. Wanneer optiehandelaren speculeren op een grote koersuitslag dan zijn de premies op opties relatief hoog.

Dit is nadelig voor de kopers van call- en putopties, maar wie het aandurft om opties te schrijven, krijgt dan juist een hoge premie. Maar goed, hier staat ook een hoog risico tegenover, aangezien u met het schrijven van opties meer kunt verliezen dan de waarde van de transactie.
StartendeBelegger
3
Echt ongelofelijk. Omzetgroei bizar +90%. Guidance verhoging van 33% (!!). En een buyback van 25 miljard.

Nog nooit gezien zoiets.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 augustus 2023 19:14:

Met dit soort hoge verwachtingen kun je beter een put-optie kopen.
O ja?
Matsversch
0
weer de lucht in ! enkele dagen geleden weer een stuk gekocht omdat ik het goede nieuws voelde aankomen en verwachtte! (thank god is het ook echt zo).

Dit verkoop ik deze keer ook gewoon niet meer. Nu is the sky wel echt the limit voor komende tijd.
Swordfish
0
Toch opmerkelijk dat hier een half jaar geleden een sell advies werd gegeven op een koers van 236!
objectief
0
quote:

Swordfish schreef op 24 augustus 2023 15:52:

Toch opmerkelijk dat hier een half jaar geleden een sell advies werd gegeven op een koers van 236!
Niet echt, toen waren de omstandigheden totaal anders. Nog geen AI impuls etc.
DeZwarteRidder
0
quote:

Clean84 schreef op 23 augustus 2023 19:33:

[...] morgen door de 500 waarschijnlijk.
2X zelfs....!!!
A3aan
1
Succes
0
Verkooprestricties Nvidia nu breder

Chipbedrijf Nvidia moet voortaan voor
het verkopen van de modernste AI-chips
aan een aantal landen in het Midden-
Oosten toestemming aan de Amerikaanse
overheid vragen.In de praktijk betekent
dat dat de export verboden wordt.Om
welke landen het gaat,is niet bekend.

Met de stap breidt de VS de restricties
voor de chips verder uit.Nvidia mag al
sinds vorig najaar deze chips niet naar
China en Rusland exporteren.

In hetzelfde kader treden er nieuwe
restricties in werking voor ASML.De
Nederlandse chipmachinemaker mag zijn
nieuwste machines al niet verschepen.Nu
geldt dat ook voor oudere types.

teletekst-data.nos.nl/webplus?p=129
Succes
1
Tesla, Nvidia, Other 'Magnificent 7' Stocks See Big Mutual Fund Purchases

SCOTT LEHTONEN
12:08 PM ET 08/31/2023

Tesla stock — along with "Magnificent Seven" members Nvidia (NVDA) and Meta Platforms (META) — headline Wednesday's IBD Screen Of The Day, a column that focuses on top ideas in the IBD Stock Screener.

Wednesday's stocks to buy and watch come from the Stocks Funds Are Buying screen. This screen identifies stocks in which big mutual funds are increasing their positions. Other stocks on the screen include Magnificent Seven stocks Alphabet (GOOGL) and Amazon.com (AMNZ), along with streaming giant Netflix (NFLX).

...

Nvidia Stock

Graphics-chip maker and IBD Leaderboard stock Nvidia rallied 4.2% Tuesday, closing back above a 480.88 buy point in a short consolidation. Shares added 0.65% Thursday, moving further past the entry. The 5% buy area goes up to 504.92.

On Aug. 29, Nvidia and Google Cloud announced they're expanding their partnership. The companies said they are deploying new technologies that make it easier for Google Cloud customers worldwide to run supercomputers using Nvidia's generative AI (artificial intelligence) technologies.

Nvidia smashed lofty expectations on Aug. 24 and guided higher. More than two dozen analysts hiked price targets on NVDA stock after the report.

...

www.investors.com/research/tesla-stoc...
868 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 22:00
Koers 877,570
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 64.789
Volume gemiddeld 53.879.839
Volume gisteren 55.101.078