Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.756 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
rentmeester
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 6 oktober 2023 21:21:

@Candelll, dank. Wordt gewaardeerd
Volkomen mee eens!
Candelll
2
Grondstoffen
Energie: In een tijdsbestek van een week heeft olie de prijsstijgingen van september volledig tenietgedaan. Met andere woorden: de olieprijzen zijn in slechts vijf sessies met 10% gedaald, onder druk van een sterke dollar en stijgende obligatierentes. Op het fundamentele vlak hield de OPEC+ deze week een online bijeenkomst (genaamd JMMC, wat staat voor Joint Ministerial Monitoring Committee) om de omstandigheden op de oliemarkt bij te werken. Aan het einde van de bijeenkomst waren er geen grote veranderingen te melden, aangezien Saoedi-Arabië en Rusland van plan zijn hun productieverlagingen tot minstens het einde van het jaar te handhaven. Brent-olie wordt verhandeld tegen een prijs van ongeveer $84 per vat, vergeleken met $82 per vat voor WTI.

Metalen: De stijging van de dollar heeft niet alleen grote schade aangericht aan de oliesector, ook de metalen zijn getroffen. De koperprijs is gedurende vijf opeenvolgende sessies gedaald en wordt op de LME rond de $7.800 verhandeld. Aluminium (USD 2200) en zink (USD 2450) volgden dit voorbeeld. Naast de kracht van de dollar zijn de laatste Chinese cijfers gemengd, met name de Caixin Manufacturing van september, die weliswaar in de expansiezone bleef (50,6 punten), maar achterbleef bij de verwachtingen (51,1 punten). Wat edele metalen betreft, blijft het refrein ongewijzigd. Het barbaarse relikwie wordt verpletterd door de stijgende obligatierentes. Het is moeilijk om met positieve reële rendementen om te gaan als een ounce goud per definitie geen rendement oplevert. Het gouden metaal wordt verhandeld tegen ongeveer $1.820.
Bertus
0
Kan komende week zomaar weer gaan stijgen, de olieprijs, vannacht raketten afgevuurd door Hamas op Israël, Israël zal zeker hard antwoorden
Dividend-Shell
0
Oorlog-retoriek laait overal op, de wereld is schijnbaar klaar voor verdere escalatie. Het is wachten op China die Taiwan aanvalt. Tesamen met klimaat en ecologische problemen, fiat geldsysteem dat onhoudbaar raakt, en verdere afbreuk van democratie, gaan we een moeilijke periode in. Hier praten we over de relatief stabiele ron-tron range of Shell aandeelprijzen, maar erg ver weg kunnen we niet kijken, schokeffecten zullen vaker gaan optreden, maar daar kan je niet echt op plannen, buiten kopen van puts.
Hoppschwiiz
0
quote:

Mr.Haas schreef op 6 oktober 2023 18:48:

[...]75cent per contract of 2,25 per contract. Misschien dat u een beter tarief heeft bij ing maar ik niet in ieder geval
Bij Rabo ook 2,25 per contract
MrMarcie
0
Ernie1966 zonder Bert
0
Déjà vu

Een onderzeese gaspijpleiding die Finland en Estland verbindt, werd zondag vroeg gesloten na een ongebruikelijke drukdaling, zei de Finse gassysteembeheerder Gasgrid in een verklaring.
“Op basis van waarnemingen werd vermoed dat de offshore-pijpleiding tussen Finland en Estland lekte”, aldus Gasgrid in een verklaring.

De drukval werd net voor 02.00 uur EET (23.00 GMT) geregistreerd door Gasgrid bij de Finse en Estse gastransmissiesysteembeheerder Elering, aldus het Finse bedrijf.

“De kleppen in de offshore pijpleiding zijn nu gesloten en het lek is daarmee gedicht. Gasgrid Finland onderzoekt de zaak momenteel in samenwerking met Elering”, voegde het eraan toe.

De toestand van het Finse gassysteem was zondagochtend stabiel en de gasaanvoer in Finland was voorlopig verzekerd via de drijvende LNG-terminal van Inkoo, aldus Gasgrid.
Ernie1966 zonder Bert
1
Beleggers zijn enthousiast geworden over Sawan en zijn strategie, waardoor de waarderingskloof tussen Shell en Amerikaanse concurrenten Exxon Mobil Corp. en Chevron Corp. is verkleind. Het in Londen gevestigde bedrijf presteert dit jaar het best onder de vijf supermajors met een rendement van ongeveer 15%. inclusief dividenden, vergeleken met 6% voor Exxon en een daling van 8% voor Chevron, volgens gegevens verzameld door Bloomberg.
Pandjesbaas
0
Wat is er aan de hand met de koersproviders? Ik zie opeens allemaal fantasiekoersen (zoals hierboven), en DeGiro verslijt ze nog voor echt ook in mijn portefeuille overzicht. Het lijken koersen uit een of ander verleden, want Adyen staat opeens weer op 1356, en Prosusboven de 60. De grafiek van Shell op RTL nieuws lijkt wel goed, maar die van ASML weer niet; die sluit aan bij wat in het AEX overzicht staat.
Candelll
0
BB lijnen op weekbasis over een periode van 3 maanden
we zien het jaartarget van de aandelen op en neer gaan .
Winnaar van de week is adyen
verliezer van de week is philips(we kennne de reden hier)

Wat de inpakt van hamas op de beurzen zal zijn, geen idee maar vind het een laffe daad van Hamas en we mogen blij zijn dat Benjamin Netanyahu het hier niet zal bij laten.
Bijlage:
Candelll
0
Beurzen Midden-Oosten onderuit na aanval op Israël
Bericht delen via:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Kopieer link
Door ABM Financial News op zondag 8 oktober 2023
Views: 1.377
Beurzen Midden-Oosten onderuit na aanval op Israël
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste aandelenmarkt in Israël, de TA-35 index, daalde zondag met 6 procent tot 1.721 punten na de verrassingsaanval van de terroristische beweging Hamas dit weekend op Israël, waarbij honderden mensen om het leven zijn gekomen.

De aandelen van verschillende bedrijven daalden met dubbele cijfers aan de Tel Aviv Stock Exchange, waaronder energiebedrijf Newmed Energy, uitbater van benzinestations Delek Group en infrastructuurbedrijf Shikun & Binui.

- Advertentie -

Israëlische soldaten vochten zondag nog steeds tegen Hamas in de straten van Zuid-Israël en hebben vergeldingsaanvallen gelanceerd op Gaza. Israël heeft na de aanval de oorlog verklaard aan Hamas.

Ook elders in het Midden-Oosten stonden de aandelenmarkten zondag onder druk. De belangrijkste beurs in Saoedi-Arabië, de TASI index, verloor anderhalf procent. De EGX30 in Caïro daalde 3,5 procent.

De aanval door Hamas, dat gesteund wordt door Iran, komt op het moment dat Israël en Saoedi-Arabië toenadering tot elkaar zoeken. Het Koninkrijk erkent Israël niet, maar daar zou door bemiddeling van de Verenigde Staten verandering in kunnen komen. Als Saoedi-Arabië Israël erkent, krijgt het in ruil daarvoor een defensiepact met Washington. Ook zou Saoedi-Arabië als onderdeel van een deal bereid zijn volgend jaar de olieproductie weer op te voeren.

WTI-olie werd afgelopen week zo'n 9 procent goedkoper door zorgen over de hogere obligatierentes en economische vooruitzichten, maar werd over heel het derde kwartaal meer dan 25 procent duurder.

De spanningen in de regio zorgen de komende dagen mogelijk voor een hernieuwde stijging van de olieprijzen.

"Het is erg moeilijk om te zien hoe het verder zal gaan," zei Helima Croft, hoofd grondstoffenstrategie bij RBC Capital Markets. Ze zei dat de verrassingsaanval het onwaarschijnlijk maakt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu concessies zal doen aan de Palestijnen die de Saoedische regering graag zou zien
Ben Benashi
0
gaan we hier op zakken morgen of juist niet?????
deze kan ik niet rijmen
aan de ene kant zal olie oplopen denk ik dan maar de AEX kan hierdoor ook flinke tik krijgen denk ik dan
roept u maar wie het weet???
Bertus
0
Saudi Aramco staat nu op bijna 7% verlies, dat belooft voor morgen niet veel goeds.
Maar verder moeten we maar aanzien wat er in 1e instantie de komende middag en nacht in Israël gaat gebeuren ,.
Moeilijk te zeggen wat Shell morgen gaat doen, wellicht lager met enkele procenten.
Ook ABN en ING zullen tikken krijgen
Hoppschwiiz
1
Lastig om op basis van de gebeurtenissen voorspellingen te doen. Hamas en Hezbollah worden actief gesteund door Iran, dat de Staat Israel niet erkend en wil vernietigen. De toenadering van verschillende Arabische landen tot Israel is een doorn in het oog van Iran. Dus Iran zal wel iets geroepen hebben van: maak de verrassingsaanval zo bloederig en barbaars als mogelijk. Dan zal Israel ongekend hard terugslaan, waardoor er een grote kans is dat de regimes in oa Saudi Arabie de prille gesprekken met Israel moeten beëindigen en er wellicht weer een eenheid onder de Arabieren komt met één vijand: Israel.
Vervolgens krijgt Saudi Arabie z’n wapendeal niet met de VS en zal het ook de olieproductie dan niet opvoeren (part of the deal). En zal Biden geneigd zijn om maar verder te praten met Iran om z’n eigen hachje voor de verkiezingen te redden (hij is gebaat bij economische groei en goedkope olie).

Dus een hogere olieprijs is dan het gevolg, wat de Westerse olie majors in de kaart zal spelen. Dat de Tadawul en de Tase nu onderuitgaan is logisch
Hoppschwiiz
2
Toch zal de soep ook weer niet zo heet gegeten worden, want Saudi Arabie is de grootste klant van de Amerikaanse wapenproducenten. En die wil Biden ook weer niet verliezen. Lastig, lastig.
Feit is dat het ongelooflijk triest is dat vredelievende burgers in de Palestijnse gebieden, maar ook in Israel het slachtoffer zijn van het verderfelijke regime in Teheran
22.756 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 ... 1134 1135 1136 1137 1138 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 16:34
Koers 34,380
Verschil +0,420 (+1,24%)
Hoog 34,445
Laag 34,165
Volume 3.087.086
Volume gemiddeld 7.095.514
Volume gisteren 4.602.900