Plug Power « Terug naar discussie overzicht

Forum Plug Power Inc geopend

4.445 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 ... 219 220 221 222 223 » | Laatste
Cyrus de Grote
2
quote:

de knaken poetser schreef op 18 november 2023 18:01:

Gaat Plugpower het redden om winstgevend te zijn in 2024?

Het aandeel lijkt momenteel een speelbal van daytraders.
Ze zijn naarstig op zoek naar nieuwe investeerders. Andy Marsh is zelfverzekerd maar de cijfers liegen er niet om…

En ja ook ik heb ze in mijn portefeuille voor 3%
Plug Power gaat 100% niet winstgevend zijn in 2024. Ook niemand van het Plug management (en ook geen Plug analist) heeft dat ooit beweerd. De vraag is of ze Operating Income positive worden. De verwachting van management en analisten is dat Plug daarna een pad bewandeld naar positieve EBITDA in 2025, positieve EBIT in 2026 en winstgevend (Net Income positief) per 2027.
TjeBo
0
DeZwarteRidder
0
quote:

TjeBo schreef op 27 november 2023 10:57:

Wel een mooi koop moment nu volgens mij. Of gaan we hier 2 dollar zien?
In ieder geval zal Plug dit jaar meer dan een miljard verlies gaan lijden.

Dit wordt dus een 'feestjaar' voor de aandeelhouders...........(i)
TjeBo
0
Tsja... de kost gaat voor de baat uit. Vraag is of je dit nog mag toerekenen aan dit gezegde. Het is wel heel fors.

Wie hier hebben er een positie in PP? En hoe groot? (voor mijn beeldvorming...)
Cyrus de Grote
0
quote:

TjeBo schreef op 27 november 2023 13:54:

Tsja... de kost gaat voor de baat uit. Vraag is of je dit nog mag toerekenen aan dit gezegde. Het is wel heel fors.

Wie hier hebben er een positie in PP? En hoe groot? (voor mijn beeldvorming...)
Ik heb hele grote positie; ik doe geen uitspraken over hoeveel aandelen. Ik heb behoorlijk veel bijgekocht afgelopen 2 weken; en zit nu 20% portefeuillewaarde; dat zou 40% portefeuillewaarde zijn als het terug gaat naar m'n GAK.
DeZwarteRidder
0
quote:

Cyrus de Grote schreef op 28 november 2023 12:22:

[...]Ik heb hele grote positie; ik doe geen uitspraken over hoeveel aandelen. Ik heb behoorlijk veel bijgekocht afgelopen 2 weken; en zit nu 20% portefeuillewaarde; dat zou 40% portefeuillewaarde zijn als het terug gaat naar m'n GAK.
rien ne va plus
StartendeBelegger
0
quote:

Cyrus de Grote schreef op 28 november 2023 12:22:

[...]

Ik heb hele grote positie; ik doe geen uitspraken over hoeveel aandelen. Ik heb behoorlijk veel bijgekocht afgelopen 2 weken; en zit nu 20% portefeuillewaarde; dat zou 40% portefeuillewaarde zijn als het terug gaat naar m'n GAK.
Ik zit er ook in, maar bijkopen durf ik op dit moment niet. Zou jij willen uitleggen waar je het vertrouwen vandaan haalt?
Cyrus de Grote
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 november 2023 13:27:

[...]

rien ne va plus
Heel geestig DZR. Overigens zijn er hoop andere aandelen waar onze portfolios overlappen. Als ik het goed herinner, heb jij bijvoorbeeld ook Renewi en Fugro
Cyrus de Grote
1
quote:

StartendeBelegger schreef op 28 november 2023 14:08:

[...]

Ik zit er ook in, maar bijkopen durf ik op dit moment niet. Zou jij willen uitleggen waar je het vertrouwen vandaan haalt?
Ik doe liever geen uitspraken die opgevat kunnen worden als advies; en heb ook totaal geen zin om iemand hier aan te moedigen om aandelen van Plug Power te kopen. Het is risicovol, maar puur mijn eigen overweging.

In het algemeen, wil ik beleggen op basis van fundamentele gegevens en moet iedere koop / verkoop besluit te herleiden zijn naar enerzijds fundamentele overwegingen enerzijds en upside/downside inprijzing anderzijds. Ik denk dat er redelijk weinig upside is ingeprijsd en redelijk veel downside is ingeprijsd momenteel. Ook te zien aan enorme hoeveelheid shortposities dat openstaat op Plug Power en vroeg of laat gesloten gaat worden.

Ik denk dat kans op bankruptcy vrijwel nihil is; downside risk op aandelen dilution is denk ik wel reeël (>10%) maar ook niet heel veel meer. Tot slot is er wel hele grote kans (>50%) dat gedurende Q4 en mogelijk ook nog Q1 2024 waterstof prijzen hoog blijven met bovengemiddelde verliezen in Plug's Fuel business tot gevolg.

Upside kansen van het krijgen van een 1,5miljard USD Loan (van DOE) en gunstige 45V Guidance voor waterstofproductie (van de Treasury) is heel groot. DOE Loan verwacht ik in december; 45 Guidance vlak voor of na de jaarwisseling. Kans dat Plug Power de waterstofcentrales in Georgia en Tennessee weer aan krijgt is redelijk groot; maar of het lukt voor de jaarwisseling ben ik sceptisch over.

Als de vier bovenstaande items realiseren op of rond de jaarwisseling (komende maand) dan is de "path to profitability" mijns inziens in tact, en kijken we naar een norm groeibedrijf met een marketcap van 2 miljard, huidige revenue van 1 miljard en in 2025 verwachte revenue van 2 miljard (de huidige market cap!) en een schuldenvrije balance sheet van 5 miljard. De boekwaarde per aandeel van Plug is $5,8 tegen huidige koers van $3,4.

Tot slot bekijk ik graag in macroontwikkelingen; want mijns inziens is daling van Plug Power sinds 2021 grotendeels in lijn met sector geweest (tot de poffer in november). Ik denk dat macro-headwinds gaan verdwijnen, door afnemende inflatie en zicht op renteverlagingen door de Fed, ben ik in het grotere plaatje ook "bullish" t.a.v. Amerikaanse small cap aandelen, waar de Plug koers tevens het meeste mee correlleert.
Saibee
2
Persoonlijk vind ik de onzekerheden bij Plug Power te groot; kan ook geen risk/reward ratio met enige nauwkeurigheid inschatten en dan wordt het gokken en blijf ik dus weg.
Cyrus de Grote
3
Ik zou het wel mooi vinden als dit bericht geplaatst is op een dag waarin het aandeel verhandeld werd voor 3,32 over een paar maanden blijkt de dag van het keerpunt is geweest.

Plug sluit zojuist (na 8 opeenlopende rode dagen) met +12,28%. Speculatie volop over uitgelekt nieuws dat komende anderhalve week wordt gepresenteerd of een op hande zijnde short squeeze. Hoe het ook zij, nog voor de jaarwisseling weten we meer.
Kaviaar
0
Duitse en Deense bedrijven sluiten een groen pact voor de afname van waterstof

Duitse en Deense bedrijven tekenen groen waterstofafnamepact De ondertekening van de Duits-Deense groene waterstofafnameverklaring in Kopenhagen. Fotocredit: Duits-Deense handelswisselaar
Tweeëndertig belanghebbenden, waaronder Deense producenten en leveranciers van groene waterstof en Duitse afnemers, hebben gezamenlijk een Afnameverklaring ondertekend, waarin de dringende vraag wordt benadrukt naar het bevorderen van de waterstofafname en infrastructuur om de groei van de opkomende industrie te ondersteunen.

De verklaring werd ondertekend tijdens de Duits-Deense Green Hydrogen Summit in Kopenhagen, georganiseerd door Dansk Industri.

Wist je dat wij dagelijks een waterstofnieuwsbrief hebben? Abonneer u hier gratis!

De bedrijven erkennen het potentieel voor groene waterstofproductie in Denemarken en de vraag in Duitsland en roepen de twee regeringen op om de geplande waterstofinfrastructuur te versnellen en tegen 2028 een koppeling tot stand te brengen tussen vraag en aanbod in de twee landen. Om de inzet van de waterstofinfrastructuur te garanderen Hoewel de waterstofinfrastructuurcapaciteit tussen Duitsland en Denemarken tegen 2028 is aangekondigd, moet de definitieve investeringsbeslissing voor de grensoverschrijdende infrastructuur medio 2024 worden genomen, luidt de verklaring.

De huidige vraag naar industriële waterstof in Duitsland is de hoogste van de Europese landen en bedraagt jaarlijks 55 TWh, met een aanzienlijke verwachte stijging op de lange termijn richting 2050. Om hieraan te voldoen verwacht Duitsland tegen 2030 45 tot 90 TWh aan waterstofimport nodig te hebben. Tegelijkertijd wordt verwacht dat het exportpotentieel van Denemarken voor Duitsland alleen al in 2030 16 TWh zal bedragen, wat overeenkomt met ongeveer 4,5 GW aan elektrolysecapaciteit.

De industrie pleit ook voor een goed gedefinieerde routekaart met verbeterde EU- en nationale financiering om de prijsverschillen op de zich ontwikkelende markt voor groene waterstof aan te pakken.

Bovendien heeft de industrie ondersteuning nodig voor de inzet van de noodzakelijke elektrolysecapaciteit en het opzetten van een stabiele en betrouwbare waardeketen.

Enkele ondertekenaars van de verklaring zijn de Duits-Deense Kamer van Koophandel, RWE, Vattenfall, Uniper, European Energy, Everfuel, Thyssenkrupp, Plug Power, TotalEnergies, Ørsted, Topsoe, Copenhagen Infrastructure Partners, BASF, Aurubis, Airbus en anderen.

renewablesnow.com/news/german-danish-...

(Google translate)
Kaviaar
0
Kokkola zou de koolstofarme hoofdstad van Finland worden

Een consortium met onder meer Flexens en Plug Power heeft een intentieverklaring (LOI) ondertekend om de waterstofeconomie in Kokkola, Finland, te bevorderen.

Elf partijen ondertekenden de LOI, die tot doel heeft de elektrificatie en de industrie te versnellen door schone waterstof te gebruiken met het waterstofecosysteem dat in Kokkola wordt gebouwd.

De LOI, ondertekend in verband met de Kokkola Material Week, zal een haalbaarheidsstudie ondergaan door Centrica University of Applied Sciences en een financierbaar project opstellen, waardoor Kokkola kan beginnen met het bouwen van een ecosysteem rond schone energie, waterstof en het koolstofvrij maken. De verdere samenwerking zal worden voltooid door de Universiteit van Oulu, die ook betrokken was bij de LOI-overeenkomst.

Plug Power, Flexens en Hycamite TCD Technologies behoren tot de waterstofexploitanten in het project, waarbij de laatste twee bedrijven investeringen in waterstoffabrieken in Kokkola voorbereiden, terwijl Hycamite een demonstratie-eenheid op industriële schaal bouwt. De partners gaan samenwerken met het BotH2nia-netwerk – dat de ontwikkeling van een waterstofvallei in Finland ondersteunt.

Matti Malkamäki, voorzitter van de raad van bestuur van Hycamite TCD Technologies, zei: “Internationaal zijn goede voorbeelden van de snelle opkomst van de waterstofeconomie te vinden, bijvoorbeeld in Groningen in Nederland, Noord-Amerika in Texas en Edmonton, en Japan rond Tokio.

“Wat deze gebieden verenigt, is de samenwerking tussen de industrie, kleinere dienstverleners en de publieke sector. Dat is precies wat Kokkola Industrial Park tot een internationaal belangrijk expertisecentrum in de chemische industrie heeft gemaakt.”

Andere bedrijven die aan het project deelnemen zijn onder meer de in Kokkola gevestigde logistieke groep Ahola Group; Technologiebedrijf Huld – dat oplossingen en software ontwikkelt voor de waterstofindustrie; Kokkolan Energia; en de havenexploitanten zullen Kokkolan Satama en Oy M. Rauanheimo Ab en haar zusterbedrijven zijn.

AG-afbeelding voor 990462251
Paula Erkkilä, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel van Ostrobothnia, zei: “De hierboven genoemde voorbeelden zijn de praktische acties op basis waarvan het waterstof- en koolstofarme ecosysteem en bijvoorbeeld de waterstofdistributie-infrastructuur stukje bij beetje worden opgebouwd. . Tegelijkertijd nemen de kansen toe om nieuwe internationale partners in het ecosysteem te krijgen.”

Plug Power evalueert sinds mei (2023) de haalbaarheid van een grootschalig groen ammoniak- en vloeibaar waterstofproject in Kokkola. De locatie zal 85 tpd vloeibare groene waterstof en tot 700 kt groene ammoniak per jaar genereren, met behulp van 1 GW aan elektrolysers. De geproduceerde waterstof zal worden gebruikt voor lokaal gebruik en voor export naar West-Europa en de haven van Kokkola.

Lees meer: Plug Power gaat 2,2 GW aan groene waterstofprojecten ontwikkelen in Finland

Benjamin Haycraft, EVP bij Plug Power, voegde hieraan toe: “Het koolstofarm maken vereist voorlopers die leiderschap tonen bij de ontwikkeling van oplossingen. Het Kokkola-project is een perfect voorbeeld van het soort essentieel teamwerk dat nodig is om koolstofarme oplossingen op te schalen.”

www.h2-view.com/story/kokkola-set-to-...

( google translate)
de knaken poetser
1
quote:

Cyrus de Grote schreef op 28 november 2023 22:07:

Ik zou het wel mooi vinden als dit bericht geplaatst is op een dag waarin het aandeel verhandeld werd voor 3,32 over een paar maanden blijkt de dag van het keerpunt is geweest.

Plug sluit zojuist (na 8 opeenlopende rode dagen) met +12,28%. Speculatie volop over uitgelekt nieuws dat komende anderhalve week wordt gepresenteerd of een op hande zijnde short squeeze. Hoe het ook zij, nog voor de jaarwisseling weten we meer.
ben benieuwd!
Cyrus de Grote
0
quote:

Cyrus de Grote schreef op 28 november 2023 22:07:

Ik zou het wel mooi vinden als dit bericht geplaatst is op een dag waarin het aandeel verhandeld werd voor 3,32 over een paar maanden blijkt de dag van het keerpunt is geweest.

Plug sluit zojuist (na 8 opeenlopende rode dagen) met +12,28%. Speculatie volop over uitgelekt nieuws dat komende anderhalve week wordt gepresenteerd of een op hande zijnde short squeeze. Hoe het ook zij, nog voor de jaarwisseling weten we meer.
Goede week voor Plug Power met vandaag weer +12% en dus van 3,32 naar 4,54 in een paar dagen (=+37%). Mogelijk ook voornamelijk gedreven door macroeconomische omstandigheden; want andere waterstof aandelen en bv. small caps Russell 2000 doen het ook goed. Maar Plug deed het net water beter; mogelijk dat er wat goed nieuws wordt ingeprijsd / shorters het hazenpad kiezen.

Hopelijk snel een update over de DOE Loan, de 45V Tax Guidance of de Tennessee plant of Georgia plant.
StayCalmAndAnalyze
0
Kaviaar
1
quote:

StayCalmAndAnalyze schreef op 6 december 2023 16:43:

Is Morgan Stanley nu zelf groot-aandeelhouder maar downgrade het aandeel?
Ze zullen van twee walletjes eten, voor maximale winst.

Ik vind het een duistere bank die onbetrouwbare adviezen geeft.
Drie weken geleden gaven ze een advies (13-11-‘23) en na drie weken (6-12-‘23) wijzigen ze dat alweer. Hoe goed ben je dan? Niet dus.
Kaviaar
0
Nieuw partnerschap voor schone waterstof om elektrolyzers te promoten

SAMENWERKING
8 november 2023, door Aida Cucuk
Het Amerikaanse Plug Power, het Zuid-Koreaanse SK E&S en K-water en SK Plug Hyverse, een joint venture tussen SK E&S en Plug Power, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om “de groei van groene waterstof te bevorderen en de industrie te verjongen .”

Met dank aan PlugPower
Concreet zullen de bedrijven samenwerken aan het bevorderen van de groene waterstofsector, zowel nationaal als internationaal, met de nadruk op het promoten van elektrolyzers.

Volgens Plug Power zal de samenwerking tussen de vier partijen verschillende aspecten van het bedrijf omvatten, zoals de ontwikkeling van nationale groene waterstofproductiefaciliteiten en de verwerving van operationele technologieën.

Bovendien zullen de bedrijven samenwerken om het concurrentievoordeel van de binnenlandse groene waterstofindustrie te vergroten, inclusief de uitbreiding van zowel binnenlandse als internationale groene waterstofprojecten en de verkenning van nieuwe zakelijke kansen.

Met dit doel voor ogen gaat SK Plug Hyverse PEM-elektrolyzers leveren en beheren, voor zowel binnenlandse als internationale groene waterstofprojecten, onthulde Plug Power, waarbij hij opmerkte dat SK Plug Hyverse bovendien gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen zal leveren met K- water om de operationele technologie van groene waterstofproductiefaciliteiten te verbeteren. Bovendien zijn er plannen voor verdere zakelijke samenwerkingen en gezamenlijke toegang tot overzeese markten in de toekomst, voegde Plug Power eraan toe.

Zoals eerder vermeld zijn de betrokken partijen ook overeengekomen om gezamenlijk de promotie van PEM-elektrolysetechnologie, een cruciaal onderdeel van de groene waterstofproductie, na te streven.

Plug Power zei dat SK Plug Hyverse van plan is PEM-elektrolyzers in Korea te produceren, terwijl K-water essentiële zakelijke en technische ondersteuning wil bieden voor lokalisatie en de groei van binnenlandse groene waterstofbedrijven binnen de waterindustrie wil bevorderen.

Merk op dat waterelektrolyzers instrumentele apparaten zijn die elektrolyse gebruiken om waterstof te produceren, en die naar verluidt een cruciale rol spelen in de proliferatie van groene waterstof afkomstig van hernieuwbare energiebronnen.

Volgens Plug Power bieden PEM-elektrolysers, die SK Plug Hyverse levert en wil lokaliseren, duidelijke voordelen, zoals een kortere operationele tijd, uitzonderlijk reactievermogen op belasting, compactheid en lage onderhoudskosten in vergelijking met alkalische waterelektrolysers. Ze worden vooral gewaardeerd vanwege hun vermogen om het intermitterende karakter van hernieuwbare energiebronnen bij de productie van groene waterstof effectief te compenseren, waardoor een stabiele werking wordt gegarandeerd, zelfs in de aanwezigheid van fluctuerende stroomvoorzieningen, benadrukt Plug Power.

Het Amerikaanse bedrijf onthulde ook dat SK Plug Hyverse op het punt staat een ‘gigafabriek’ in Korea op te zetten voor de grootschalige productie van PEM-elektrolyzers, en merkt op dat SK Plug Hyverse momenteel actief betrokken is bij het uitbreiden van de binnenlandse groene waterstofsector door gebruik te maken van PEM. elektrolysetechnologie, die deelneemt aan de lopende demonstratieprojecten voor waterelektrolyse van 3,3 MW en 12,5 MW op het eiland Jeju.

Met betrekking tot K-water zei Plug Power dat het Koreaanse bedrijf actief verschillende waterkrachtprojecten promoot die gebaseerd zijn op watervoorraden. In september 2023 bereikte K-water een belangrijke mijlpaal door de eerste groene waterstofproductiefaciliteit van het land te bouwen in de waterzuiveringsinstallatie van Seongnam, aangedreven door kleine waterkracht.

In een commentaar op het MoU en het partnerschap zei Jiyoung Lee, Senior Vice President van SK E&S: “De samenwerking om PEM-elektrolysetechnologie te lokaliseren kan niet alleen bijdragen aan het verminderen van de koolstofuitstoot, maar ook aan het creëren van mondiaal concurrentievermogen in de binnenlandse schone energie-industrie. We zijn vastbesloten om diverse samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken om het ecosysteem van de schone waterstofindustrie uit te breiden en het voortouw te nemen in het tijdperk van koolstofneutraliteit.”

Byeonghoon Chang, hoofd van de afdeling Water Resources & Environmental Management bij K-water, verklaarde: “De waterstofindustrie is erg belangrijk als belangrijk alternatief voor fossiele energie om koolstofneutraliteit te bereiken in het tijdperk van de klimaatcrisis. We zullen ons best doen om de groene waterstofindustrie nieuw leven in te blazen door de ontwikkeling van technologieën van de volgende generatie, zoals waterelektrolysetechnologie, op basis van samenwerking tussen bedrijven te stimuleren.”

www.offshore-energy.biz/new-clean-hyd...

SK E&S en partners willen de grootste koolstofarme waterstoffabriek van Korea bouwen

BEDRIJFSONTWIKKELINGEN & PROJECTEN
5 december 2023, door Ajsa Habibic

SK E&S, onderdeel van het Zuid-Koreaanse conglomeraat SK Group, werkt samen met GE Vernova, Air Liquide Engineering & Construction, Chungcheongnam-do Government en Korea Midland Power (KOMIPO) voor de bouw van de grootste koolstofarme waterstoffabriek in Korea.

Met dank aan SK E&S
Daartoe ondertekenden SK E&S en haar mondiale partners en de lokale overheid op 2 december tijdens de COP28 een Memorandum of Understanding (MoU). Het MoU beoogt de massaproductie van koolstofarme waterstof, wat leidt tot de vroege oprichting van het binnenlandse waterstofecosysteem en bijdraagt aan de mondiale koolstofneutraliteit.

De voorgestelde fabriek zal worden gevestigd in Boryeong City, Chungcheongnam-do. Air Liquide Engineering & Construction zal de apparatuur voor de productie van waterstof en het vloeibaar maken van waterstof verzorgen, terwijl GE de bijstookturbines voor waterstof en aardgas zal vervaardigen. Chungcheongnam-do zal administratieve ondersteuning en vergunningen bieden voor het waterstofproject, en KOMIPO zal projectmanagement en onderhoud ondersteunen voor de gehele bouw van de fabriek.

Met de overeenkomst wil SK E&S een sleutelrol spelen in de stabiele productie en levering van 250.000 ton koolstofarme waterstof per jaar en deze gebruiken voor mobiliteit en energieopwekking. SK E&S kondigde ook het plan aan om technologie voor het afvangen en opslaan van koolstof te gebruiken om de kooldioxide die vrijkomt tijdens het waterstofproductieproces op te vangen en op te slaan in een uitgeput gasveld.

www.offshore-energy.biz/sk-es-and-par...
DeZwarteRidder
0
Ieder nieuw project levert meer verlies op voor Plug, dus als ik jullie was zou ik bij dit soort berichten niet te hard juichen.
Kaviaar
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 december 2023 09:40:

Ieder nieuw project levert meer verlies op voor Plug, dus als ik jullie was zou ik bij dit soort berichten niet te hard juichen.
Mijn complimenten DZR.
Je eerste post waarin je je eens normaal opstelt. Eerder was het steevast afkraken en boute uitspraken etc.
Misschien heeft het te maken met wat er zich binnen IEX afspeelt. Ik heb zo mijn bedenkingen. Al jaren.
4.445 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 ... 219 220 221 222 223 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 22:00
Koers 2,400
Verschil -0,010 (-0,41%)
Hoog 2,605
Laag 2,385
Volume 28.091.648
Volume gemiddeld 36.297.910
Volume gisteren 16.642.161