Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

MIDAS
3
quote:

Ernie1966 zonder Bert schreef op 24 november 2023 15:13:

Afgelopen woensdag shell gekocht op €30. Nu weer calls geschreven voor december leveren € 30. Kreeg ik 75 cent voor. Dat is ruim 2x dividend in de pocket in 24 dagen. ( expiratie 15 dec.)
Ik durf geen calls te schrijven al is dit zeker aantrekkelijk,
Ik weet gewoon dat een overname bod kan komen en dan mis je bijna het hele feest.
Ik ga voor 18eur winst per aandeel en niet voor 75cent.
Candelll
2
Vrijdag 24 november 2023

Het schommelen van de olieprijzen van de afgelopen weken is afgenomen nu de markt wacht op de OPEC-bijeenkomst, die van deze week is uitgesteld naar 30 november en is veranderd van een persoonlijke top naar een online-evenement. De futures op de ICE Brent voor de maand zijn de hele week binnen een smal kader van $81-83 per vat gebleven, waarbij de Thanksgiving-vakantie in de VS ervoor zorgde dat de belangrijkste ontwikkelingen zich duidelijk op het Euraziatische landschap concentreerden. Betere vooruitzichten voor de Chinese vastgoedsector werden tenietgedaan door hogere Amerikaanse voorraden, dus OPEC+ zal de trendsetter zijn voor de koersrichting van de komende weken.

OPEC komt online bijeen na quotaruzie. De komende bijeenkomst van de OPEC+ is uitgesteld tot 30 november, te midden van speculaties dat de heronderhandelingen over de productiequota van Afrikaanse producenten op opmerkelijke weerstand stuiten, terwijl andere leden van de groep de oproepen om te bezuinigen negeren.

ADNOC ziet grote stroomopwaartse uitbreiding. ADNOC, de nationale oliemaatschappij van de VAE, overweegt naar verluidt de overname van het door BASF gesteunde Europese energiebedrijf Wintershall Dea voor zo'n 11 miljard dollar. Het uitbreiden van zijn portfolio met Noorse velden, wat ongeveer 324.000 vaten per dag aan olie-equivalent zou kunnen toevoegen.

Olieramp dwingt producenten uit de Golfstaten te sluiten. Meer dan 60.000 vaten ruwe olie per dag is stilgelegd in de Amerikaanse Golf van Mexico, wat overeenkomt met 3% van de productie in de regio, als gevolg van een lekkage van de onderwaterpijpleiding van Third Coast Infrastructure, die gevolgen had voor Occidental Petroleum (NYSE:OXY), Talos Energy (NYSE: TALO) en anderen.

Een van de oudste raffinaderijen van Europa stopt met zijn activiteiten. De enige raffinaderij van Schotland, de Grangemouth-fabriek met een capaciteit van 150.000 vaten per dag, geëxploiteerd door PetroIneos, zal naar verwachting in het voorjaar van 2025 worden gesloten, terwijl de exploitant probeert deze om te bouwen tot een dieselimportfaciliteit.

Colombia kijkt naar import van goedkoop Venezolaans gas. De Colombiaanse nationale oliemaatschappij Ecopetrol (NYSE:EC) overweegt de import van aardgas uit Venezuela te starten en zegt dat de kosten van $5 per MMCf aanzienlijk goedkoper zijn dan de huidige importopties.

Amerikaanse wind is misschien niet dood in het water. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft groen licht gegeven voor het Empire Wind offshore-project dat gezamenlijk is ontwikkeld door BP (NYSE:BP) en Equinor (NYSE:EQNR) in het offshore-gebied van New York, met een nieuwe biedronde volgende week waardoor de belanghebbenden hun projecten kunnen herschikken tegen hogere prijzen. prijzen.

Freeport LNG keert terug naar volledige capaciteit. De Amerikaanse Federal Energy Regulatory Commission keurde het verzoek van Freeport LNG goed om de productie op volle capaciteit te brengen, waardoor de Fase II-infrastructuur terugkomt en de totale liquefactiesnelheid teruggaat naar 2,1 miljard kubieke voet per dag.

Griekse verladers zijn op hun hoede voor het doorbreken van prijsplafonds. Volgens marktrapporten zijn drie grote Griekse rederijen – TMS, Minerva en Thenamaris – onlangs gestopt met het transport van Russische olie, omdat de regering-Biden de druk op de sancties tegen prijsplafonds heeft opgevoerd.

Indonesië lanceert het allereerste CCUS-project. De Indonesische president Joko Widodo lanceerde de bouw van het Tangguh-project voor koolstofafvang, -gebruik en -opslag (CCUS) ter waarde van 2,6 miljard dollar, het eerste dat in het land wordt gebouwd, met het oog op een groter gebruik van uitgeputte olie- en gasreservoirs in zoute aquifers.

Amerikaanse rechtbank tart het verbod op EPA-vrijstelling. Het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Vijfde Circuit oordeelde in het voordeel van kleinere raffinaderijen die het besluit van de EPA betwistten om kleinere downstream-bedrijven “ontheffingen van ontberingen” te ontzeggen en hen tijdelijk vrij te stellen van de biobrandstofmandaten van het land, wat de raffinage-industrie een overwinning opleverde.

Rusland verkoopt al zijn ruwe olie boven prijsplafond. De Russische regeringsautoriteiten hebben verklaard dat de olie-exporteurs van het land bijna al hun geëxporteerde ruwe olie boven het door het Westen opgelegde prijsplafond van $60 per vat verkopen, ter vervanging van een aanzienlijk deel van de Europese verladers en verzekeringen.

QatarEnergy wint arbitragebeslissing. Het Spaanse nutsbedrijf Endesa (BME:ELE) zal 570 miljoen dollar moeten betalen aan QatarEnergy na een uitspraak van het Internationale Hof van Arbitrage over een prijsaanpassing met terugwerkende kracht, ongeveer de helft van wat het Qatarese NOC aanvankelijk eiste.

Subsidies voor fossiele brandstoffen stijgen ondanks de dreigende COP28. Ondanks de beloften van de wereldgemeenschap om op eerdere COP-topconferenties de ‘inefficiënte’ subsidies voor fossiele brandstoffen te verminderen, schat het IMF dat het mondiale aantal van dergelijke subsidies de afgelopen twee jaar is gestegen van 2 biljoen naar 7 biljoen dollar, als gevolg van de stijgende energieprijzen.
Cash collector
5
quote:

The big O schreef op 24 november 2023 15:21:

[...]
Ik durf geen calls te schrijven al is dit zeker aantrekkelijk,
Ik weet gewoon dat een overname bod kan komen en dan mis je bijna het hele feest.
Ik ga voor 18eur winst per aandeel en niet voor 75cent.
Als je 18 euro winst verwacht en zo zeker bent van die overname hoe kan het dan dat je aandelen bezit? Rationeel zou in jouw geval zijn om je aandelen subiet te verkopen en lange calls 40 te kopen.
MrMarcie
1
quote:

Dividend-Shell schreef op 22 november 2023 23:20:

Zoals dus verwacht, het wordt een centrum-rechtse regering. Klimaatplannen overboord, maar dat was toch al niet voldoende, dus gewoonweg meer vertraging op dat front. In ieder geval goed voor olie- en gasreus Shell. Ben wel benieuwd hoe Europa hierop gaat reageren.
Zoveel zal er niet veranderen hoor. En die klimaatplannen gaan gewoon door maar dan op een verstandige manier. Niet 36 miljard voor geen temperatuur verandering.
Happy78
0
quote:

Cash collector schreef op 25 november 2023 14:06:

[...]

Als je 18 euro winst verwacht en zo zeker bent van die overname hoe kan het dan dat je aandelen bezit? Rationeel zou in jouw geval zijn om je aandelen subiet te verkopen en lange calls 40 te kopen.
Je weet nooit wanneer het overnamebod komt, dat is juist het probleem
MIDAS
1
quote:

Happy78 schreef op 26 november 2023 19:26:

[...]

Je weet nooit wanneer het overnamebod komt, dat is juist het probleem
Zeker en ook zijn call opties pas echt interessant om te kopen wanneer de koers een diepe duikeling maakt van 5-10%.
De week die komt kan dit reeds.
Aandelen krijg je dividend op en stijgen in waarde via de buybacks en kan je ook nog eens uitlenen aan ongeveer 2.5%/jaar aan shorters.
Call opties verdampen iedere nacht een beetje en zijn eerder gokmateriaal voor de poor men.
Nee geef mij maar 45kst Shell tot de overname.
Freemoneyforever
0
quote:

Happy78 schreef op 26 november 2023 19:26:

[...]
Je weet nooit wanneer het overnamebod komt, dat is juist het probleem
The big O oreert om de haverklap, dat Shell overgenomen gaat worden, daarom is die opmerking van Cash heel terecht.

Jouw opmerking is juist, of er een overnamebod komt, is maar de vraag, en wanneer al helemaal.

Door de vrij hoge olieprijzen zitten partijen niet stil, zie ook:

Braziliaanse Petrobras gaat fors meer investeren in oliewinning
Auteur: ANP

Het Braziliaanse semi-staatsolieconcern Petrobras gaat fors meer investeren in het oppompen van olie, en wil ook meer overnames gaan doen om te groeien. Ook steekt het bedrijf miljarden extra in groene projecten, hoewel die als minder winstgevend worden beschouwd. Het concern trekt hier de komende vijf jaar in totaal 102 miljard dollar (94 miljard euro) voor uit, 31 procent meer dan aanvankelijk de bedoeling was.

Het gaat om het grootste investeringsplan van Petrobras sinds 2015. 'Vroeger zag je een bedrijf zonder toekomst, dat er niet in slaagde te investeren en exorbitante dividenden uitkeerde in vergelijking met zijn sectorgenoten', stelde topman Jean Paul Prates in een toelichting. 'Nu zullen we de olieactiviteiten voortzetten, maar met één oog op de toekomst gericht', zei hij, daarbij verwijzend naar investeringen in hernieuwbare energie en waterstof.
Duurzame projecten

Het bedrijf wil 11,5 miljard dollar investeren in duurzame projecten. Die worden echter als minder winstgevend beschouwd dan de hoofdactiviteit van Petrobras, het winnen van olie uit gigantische velden in de diepe wateren van de Atlantische Oceaan. Voor het oppompen van olie trekt het concern 73 miljard dollar uit.

Prates staat onder groeiende druk van de Braziliaanse overheid om de brandstofprijzen in het land te verlagen. Ook moet hij de strategie van het bedrijf beter afstemmen op de inspanningen van president Luiz Inácio Lula da Silva om de inflatie te bestrijden en de economie te stimuleren. De private investeerders van de oliegigant eisen intussen dat Prates gefocust blijft op de winstgevendheid, waarbij hij geen extra schulden aangaat.

www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/105326...
MIDAS
0
quote:

Cash collector schreef op 25 november 2023 14:06:

[...]

Als je 18 euro winst verwacht en zo zeker bent van die overname hoe kan het dan dat je aandelen bezit? Rationeel zou in jouw geval zijn om je aandelen subiet te verkopen en lange calls 40 te kopen.
Heb het toch eens uitgerekend en moet toegeven dat je een punt hebt,
Ik kan van het geld dat ik ontvang via het uitlenen van de aandelen 1000 contracten call opties december 2024 op 40eur kopen.
Komt de overname voor deze datum gaat de inzet maal 25.
Oliedom
4
quote:

The big O schreef op 26 november 2023 19:46:

[...]
Zeker en ook zijn call opties pas echt interessant om te kopen wanneer de koers een diepe duikeling maakt van 5-10%.
De week die komt kan dit reeds.
Aandelen krijg je dividend op en stijgen in waarde via de buybacks en kan je ook nog eens uitlenen aan ongeveer 2.5%/jaar aan shorters.
Call opties verdampen iedere nacht een beetje en zijn eerder gokmateriaal voor de poor men.
Nee geef mij maar 45kst Shell tot de overname.
Op 20 november lees ik in uw post dat u 20 jaar bent en sinds 3 jaar belegt. In deze post suggereert u dat u 45000 stuks Shell bezit. Voorwaar een bijzondere combinatie.
Cash collector
5
quote:

The big O schreef op 26 november 2023 20:05:

[...]
Heb het toch eens uitgerekend en moet toegeven dat je een punt hebt,
Ik kan van het geld dat ik ontvang via het uitlenen van de aandelen 1000 contracten call opties december 2024 op 40eur kopen.
Komt de overname voor deze datum gaat de inzet maal 25.
Dat is kinderspel.

Als je 45000 stuks Shell bezit is dat ongeveer 1,365 miljoen. Daarvoor kun je met de huidige koersen ongeveer 6800 calls Shell 40 dec 2027 kopen. Lekker lang, die calls, je weet immers niet wanneer die overname komt, maar dat hij komt weet je zeker, want dat schrijf je met enige regelmaat. Je hebt met de calls 2027 in ieder geval vier jaar de tijd.

Je verwacht bij overname 18 euro winst op de huidige koers. Als de koers van Shell dankzij die overname inderdaad stijgt tot 48 maak je met die 6800 calls een intrinsieke winst van ruim 5,4 miljoen.

Daar kan een LT dividend/call optie strategie niet tegenop. Het vraagt natuurlijk wel een beetje zenuwen van staal maar als je het zo zeker weet lijkt me dat geen probleem.
Ron-tron system
0
Met een beetje geluk gaat de koers weer even onder de 30eur en order 29,98eur staat klaar.
joopaandelen
1
quote:

Ron-tron system schreef op 27 november 2023 09:17:

Met een beetje geluk gaat de koers weer even onder de 30eur en order 29,98eur staat klaar.
Dan zal ik wel bij moeten kopen ik ben d’r in op .05
Fezpatrick
0
quote:

The big O schreef op 26 november 2023 19:46:

[...]
Zeker en ook zijn call opties pas echt interessant om te kopen wanneer de koers een diepe duikeling maakt van 5-10%.
De week die komt kan dit reeds.
Aandelen krijg je dividend op en stijgen in waarde via de buybacks en kan je ook nog eens uitlenen aan ongeveer 2.5%/jaar aan shorters.
Call opties verdampen iedere nacht een beetje en zijn eerder gokmateriaal voor de poor men.
Nee geef mij maar 45kst Shell tot de overname.
Zegt de man die naar eigen zeggen volop in de korte calls zit
MIDAS
0
quote:

Cash collector schreef op 26 november 2023 22:50:

[...]

Dat is kinderspel.

Als je 45000 stuks Shell bezit is dat ongeveer 1,365 miljoen. Daarvoor kun je met de huidige koersen ongeveer 6800 calls Shell 40 dec 2027 kopen. Lekker lang, die calls, je weet immers niet wanneer die overname komt, maar dat hij komt weet je zeker, want dat schrijf je met enige regelmaat. Je hebt met de calls 2027 in ieder geval vier jaar de tijd.

Je verwacht bij overname 18 euro winst op de huidige koers. Als de koers van Shell dankzij die overname inderdaad stijgt tot 48 maak je met die 6800 calls een intrinsieke winst van ruim 5,4 miljoen.

Daar kan een LT dividend/call optie strategie niet tegenop. Het vraagt natuurlijk wel een beetje zenuwen van staal maar als je het zo zeker weet lijkt me dat geen probleem.
Ik heb dat voorgelegd aan mijn pa en hij lachte het weg deze langlopende call opties om in te spelen op een overname.
Net zoals je meer rendement maakt door telkens kort te schrijven telt hetzelfde dat je kost lager uitkomt in premies door ver out the money calls te kopen.
Hij zegt dat jij bijna 2eur premie op 1400dagen betaald en wie op 100 dagen calls koopt eerder 14keer 3cent betaald of 50cent totaal in dezelfde periode wat 4keer beter koop is.
Aandelen houden en telkens van de premie voor het uitlenen korte calls kopen 35-40eur en de beloning komt wel.
The big O
Deze week wel even overal afblijven want olieaandelen gaan gedumpt worden met een koersdaling van 5-10% zoals eerder vermeld.
Cash collector
0
quote:

The big O schreef op 27 november 2023 10:02:

[...]
Ik heb dat voorgelegd aan mijn pa en hij lachte het weg deze langlopende call opties om in te spelen op een overname.
Net zoals je meer rendement maakt door telkens kort te schrijven telt hetzelfde dat je kost lager uitkomt in premies door ver out the money calls te kopen.
Hij zegt dat jij bijna 2eur premie op 1400dagen betaald en wie op 100 dagen calls koopt eerder 14keer 3cent betaald of 50cent totaal in dezelfde periode wat 4keer beter koop is.
Aandelen houden en telkens van de premie voor het uitlenen korte calls kopen 35-40eur en de beloning komt wel.
The big O
Deze week wel even overal afblijven want olieaandelen gaan gedumpt worden met een koersdaling van 5-10% zoals eerder vermeld.
Als je het spelletje speelt met 1000 calls die je financiert uit die inkomsten van het uitlenen van de 45000 aandelen die je bezit maak je in het scenario wat je schetst hooguit 800000 intrinsieke winst op de calls (strike 40) plus natuurlijk 810000 koerswinst plus wat dividend waarvan de opbrengst afhangt van het moment van overname.

Opgeteld blijft dat ver achter bij de 5,4 miljoen intrinsieke winst die je maakt met die 6800 calls 48 Dec 2027.

Vervelend voor je Pa, maar als je zo zeker weet dat die overname er komt, dat die overname gebeurt voor een prijs die 18 euro hoger is dan de koers van vandaag (30) maar dat je alleen niet weet wanneer die overname komt is de rationele keuze om subiet die 45000 aandeeltjes te verpatsen en er lange calls voor te kopen.

Ben je bang dat het langer dan vier jaartjes duurt voor die overname er komt?
Cash collector
1
quote:

Ron-tron system schreef op 27 november 2023 09:17:

Met een beetje geluk gaat de koers weer even onder de 30eur en order 29,98eur staat klaar.
Nee joh, er komt een overname...
Ron Kerstens
0
quote:

Oliedom schreef op 26 november 2023 21:36:

[...]
Op 20 november lees ik in uw post dat u 20 jaar bent en sinds 3 jaar belegt. In deze post suggereert u dat u 45000 stuks Shell bezit. Voorwaar een bijzondere combinatie.
Als je Pa Roger Lips is, of een andere crimineel, is het allemaal niet zo heel vreemd.
MIDAS
0
quote:

Cash collector schreef op 27 november 2023 11:11:

[...]

Als je het spelletje speelt met 1000 calls die je financiert uit die inkomsten van het uitlenen van de 45000 aandelen die je bezit maak je in het scenario wat je schetst hooguit 800000 intrinsieke winst op de calls (strike 40) plus natuurlijk 810000 koerswinst plus wat dividend waarvan de opbrengst afhangt van het moment van overname.

Opgeteld blijft dat ver achter bij de 5,4 miljoen intrinsieke winst die je maakt met die 6800 calls 48 Dec 2027.

Vervelend voor je Pa, maar als je zo zeker weet dat die overname er komt, dat die overname gebeurt voor een prijs die 18 euro hoger is dan de koers van vandaag (30) maar dat je alleen niet weet wanneer die overname komt is de rationele keuze om subiet die 45000 aandeeltjes te verpatsen en er lange calls voor te kopen.

Ben je bang dat het langer dan vier jaartjes duurt voor die overname er komt?
Je begrijpt het niet.
Ik hoef toch helemaal geen aandelen te verkopen om 6800calls te kopen als ik ze korter neem waar er helemaal geen verwachtingswaarde meer inzit om int spelen op een overname.
3cent per 100 dagen looptijd (strike 40eur)kost me 20k en dat krijg ik vanuit uitlenen en dividend(buybacks reken ik niet eens in).
En dan is de winst hoger dan in jouw strategie.
Vermijd verwachtingswaarde bij speculatie op een overname.
Reken nog maar eens terug uit.
The big O
Cash collector
0
quote:

The big O schreef op 27 november 2023 11:37:

[...]
Je begrijpt het niet.
Ik hoef toch helemaal geen aandelen te verkopen om 6800calls te kopen als ik ze korter neem waar er helemaal geen verwachtingswaarde meer inzit om int spelen op een overname.
3cent per 100 dagen looptijd (strike 40eur)kost me 20k en dat krijg ik vanuit uitlenen en dividend(buybacks reken ik niet eens in).
En dan is de winst hoger dan in jouw strategie.
Vermijd verwachtingswaarde bij speculatie op een overname.
Reken nog maar eens terug uit.
The big O
Waar je nu mee komt is iets anders dan wat je aanvankelijk bedoelde met je 1000 calls 40 december 2024.

Wil je je winst maximaliseren, koop die calls 40 dan met 50 dagen looptijd, dan kosten ze 1 cent en dan koop je voor die 20k uitleenopbrengst van jou per 100 dagen looptijd 10000 calls en heb je bij een overname prijs van 48 euro zicht op een winst van 8 miljoen.

Ik begrijp je prima hoor, ik neem je alleen niet erg serieus.
22.727 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 ... 1133 1134 1135 1136 1137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 33,475
Verschil -0,275 (-0,81%)
Hoog 33,865
Laag 33,370
Volume 5.779.215
Volume gemiddeld 7.272.671
Volume gisteren 7.992.195