Atenor Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Atenor geopend

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Altijd
1
Heb je het geld niet direct nodig, verkoop dan niet. Heb je geld over, koop bij tegen nog lagere koers. Vertrouw je het niet, verkoop aan mij.
JdeFL
2
quote:

JdeFL schreef op 27 november 2023 13:12:

't Zal wat van die greenshoe afhangen. Als daar uiteindelijk toch niets in blijkt te zitten, liggen de kaarten helemaal op tafel.
Lijkt uiteindelijk toch geslaagd. Tenminste, de beloofde miljoenen komen er effectief.
www.atenor.eu/wp-content/uploads/2023...

Koers nu onder de 5€.
Dacht zelfs dat Hamon het beter deed...
Aruwimi
0
68% van de rechten werden gebruikt door hun houders. 32% van de houders geloofden er niet in en hebben dus normaliter hun aandeel ook verkocht vóór 27 november. Wat de koersdaling verklaarde. De kopers ervan hadden geen nood om die rechten en waren dus de grootaandeelhouders die deze rechten sowieso in de schoot geworpen zouden krijgen.

Wat ik hierboven beschrijf is maar een veronderstelling... iemand beter?
Kojo
0
De volgende dagen zal blijken of de koers zal uitbodemen rond de € 5,00. Ik heb alvast van een eerste pakket aandelen Atenor opgepikt aan € 5,00 en een tweede pakket aan € 4,90. En nu maar duimen dat de geslaagde listige zet van de meerderheidsaandeelhouders er hen toe aanzet om de waarde van hun aandelen en die van de kleine belegger substantieel te doen aangroeien.
Recessie kom maar op
0
quote:

Kojo schreef op 28 november 2023 11:58:

De volgende dagen zal blijken of de koers zal uitbodemen rond de € 5,00. Ik heb alvast van een eerste pakket aandelen Atenor opgepikt aan € 5,00 en een tweede pakket aan € 4,90. En nu maar duimen dat de geslaagde listige zet van de meerderheidsaandeelhouders er hen toe aanzet om de waarde van hun aandelen en die van de kleine belegger substantieel te doen aangroeien.
Hoop dat je goed kan bodemvissen :-)
WWWSSS
1
Als ik het goed heb heeft atenor op 7 miljoen uitstaande aandelen een uitgifte doorgevoerd van 36 miljoen nieuwe aandelen.
JdeFL
1
Families Donck en Desimpel betonneren macht bij Atenor na geslaagde kapitaalronde

De aangeslagen vastgoedgroep Atenor heeft 181 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Terwijl het belang van de kleine aandeelhouders gigantisch verwatert, wippen de referentieaandeelhouders Donck en Desimpel over de drempel van 30 procent zonder een publiek overnamebod te moeten uitbrengen.
...
Door die extra uitgifte van 4 miljoen nieuwe aandelen zien de oude kleine beleggers hun belang nog meer verwaterd, volgens het prospectus met 83 procent. Dat bewijst het pijnlijke voorbeeld van de familie Vastapane, die niet intekende op de kapitaalverhoging. Daardoor ziet de familie, een jarenlange steunpilaar van Atenor, haar belang van 10 naar 1,7 procent kelderen.
...
(Tijd.be)
Chewbacca
1
Aruwimi
1
quote:

Chewbacca schreef op 28 november 2023 16:05:

Vanaf wanneer krijgen de mensen die ingetekend hebben de aandelen?
Dat staat in het document dat je kan vinden met de link die JdeFL deze morgen postte.
Chewbacca
1
Bedankt, het is 30 november.

Verwachten jullie een dump?
Het aandeel noteert wel dichtbij de 5 euro intekenprijs...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 28 november 2023 09:21:

Koers nu onder de 5€.Dacht zelfs dat Hamon het beter deed...
Ja, eventjes, met verhoudingsgewijs eerste koersen die hoopvol dichterbij € 5,50 of zo lagen. Winstjeneming had toen bijna meteen gemoeten.

En zo zie je maar dat het wel meevalt met een vermeende forse "onderwaardering" van coupon 19, ondanks dat de ESMA-regelgeving de handel frustreerde en voor bijna misleidende koersen zorgde. Bij hypothetische arbitrage was het dus sowieso nodig om daadwerkelijk short te gaan in de aandelen, en was er van het oprapen van geld weinig sprake. Bij Hamon waren er ook onzinnige koersen tijdens de notering van de claim, met verhoudingsgewijs eerste koersen ruim boven € 15,00 en een zich rijk verrekende "bertje".

Volledigheidshalve kunnen oude koersen nog terug te vinden zijn in o.a. een grafiek, maar live.euronext.com/nl/product/equities... zal bijvoorbeeld meer dan eens "gecorrigeerde" koersen tonen.
Leefloon
1
quote:

Chewbacca schreef op 28 november 2023 16:41:

Verwachten jullie een dump?
Het aandeel noteert wel dichtbij de 5 euro intekenprijs...
Zonder fundering koersen en beursomzetten gaan raden, dat mag je zelf doen. Maar als meerdere luiaards zichzelf vooraf rijk hebben verrekend met koersen fors boven € 5 en bijna gratis verkrijgbare inschrijfrechten als motief om nieuwe aandelen Atenor te gaan kopen, dan liggen op z'n minst winstjenemingen en, op iets langere termijn, wat koersdruk door een "overgekocht" aandeel voor de hand. Maar dat zie je vandaag eigenlijk ook al gebeuren, dus eigenlijk is een kleine dump (van oude aandelen) er al.
JdeFL
1
Verkoopdruk zou kunnen wegvallen. Omruilen van 5+ aandelen in nieuwe 5€ aandelen is nu gedaan. En de nieuwe zijn er pas morgen. Enig koersherstel nu, zou daar ook wat verkoopmotivatie kunnen weghalen. Iets van 't is toch niet echt dringend'...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 november 2023 09:19:

En de nieuwe zijn er pas morgen.
Of eventueel gisteren, voor marktpartijen die toen verkochten en de verkochte (oude of nieuwe) aandelen pas op dag T + 2 hoeven te leveren. Conform een theoretisch arbitrage-verhaal, waarvan 2 dagen marktrisico's lopen geen onderdeel is, en conform een werkwijze bij o.a. Oxurion. Op dag T de met een discount verkregen aandelen dumpen. Zie eventueel de Notice van Euronext van gisteren, met inderdaad de KV per morgen.
JdeFL
1
quote:

WWWSSS schreef op 29 november 2023 09:49:

Al bij al een geslaagde IPO
Nog erg vroeg om daar een oordeel over te vellen. Heb het hier al over Hamon gehad (nu failliet), dat leek aanvankelijk ook zo, en een andere, een Frans Cloudbedrijf, het hele eerste half jaar ook schitterend, maar daarna bergaf.
Duimen maar, kleine 6% winst nu. Virtueel - nieuwe aandelen, voor mij als kleine belegger nog niet verhandelbaar.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 november 2023 10:29:

Virtueel - nieuwe aandelen, voor mij als kleine belegger nog niet verhandelbaar.
Potentieel omdat je geen telefonische order opgeeft, met daarbij de uitleg dat je "shortpositie" naadloos wordt afgedekt door (benutte) coupons 19 en een bijbehorend geblokkeerd saldo. Autistische systemen zijn hopelijk zwaar beveiligd tegen iets verkopen dat je niet hebt, maar leggen die koppeling tussen de shortpositie en de rechten niet. Administratief is allen afgedekt c.q. afdekbaar, en uiteindelijk telt dat. Niet de dag met een negatief aantal aandelen Atenor in je portefeuille. Of een telefonische order ná onderhandelingen wel lukt, hangt onder meer af van de vraag hoe goed het systeem van de bediende is beveiligd, en je kunt worden afgescheept met een verwijzing naar voorwaarden.

Ik stel nog suggereer dat het een kleine belegger uiteindelijk lukt, maar de gemiddelde aan de KV deelnemende kleine belegger zal het erbij laten dat verhandeling online niet kan en zal geen moeizame onderhandelingen willen voeren met een bediende en diens manager. Administratief is er geen enkel probleem, bij een geblokkeerd geldsaldo voor de betaling van de nieuwe aandelen. De populistische indruk dat het niet kan, die vind ik eveneens gepast voor een veilig handelssysteem, en als echt niet lukt kan ik daar ook mee leven. Het vergt namelijk wel iets van beveiligingen.

Voor de meelezers: betaling en levering vindt gewoonlijk plaats 2 dagen (dag T + 2) na een transactie. Wie vandaag (dag T) uit inschrijving te verkrijgen nieuwe aandelen Atenor verkoopt, die ontvangt morgen die nieuwe aandelen en moet deze pas op vrijdag (dag T + 2) leveren aan de koper. Bij online beleggen krijg je dan een dag een minteken voor het aantal verkochte aantal aandelen Atenor, maar dat minteken valt weg tegen de inschrijfrechten. Er is dan nooit daadwerkelijk sprake van een schuld in aandelen Atenor, ondanks het tijdelijke minteken. De verkochte aandelen Atenor kunnen overmorgen worden geleverd, omdat deze morgen worden ontvangen (dag T + 2 van de KV).

Dit is geen aanmoediging om een duur telefonisch gevecht aan te gaan, maar vermoedelijk is het dan ook nooit maximaal geprobeerd. Maar ook dan is een weigering voor eenvoudige klanten te billijken, vind ik. Vanwege een algemeen belang van een veilig systeem, zonder iets te kunnen verkopen dat je strikt gesproken (nog) niet hebt, ten opzichte van wat ze aan je verdienen.
JdeFL
1
Euronext geeft nu bij een koers van 5.86€ een marktkap. van 43.5M€... Dat is wel zonder de nieuwe aandelen. Om maar te zeggen hoe diep ze gegaan zijn. Was nog 27.28€ op 30dec.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 november 2023 13:05:

Was nog 27.28€ op 30dec.
Ongecorrigeerd zelfs € 48,40 per oud aandeel met coupon 19 (https://live.euronext.com/nl/product/equities/BE0003837540-XBRU, tabel HISTORISCHE PRIJS, Meer details, filter op Niet-aangepast).

Het verschil illustreert echter vooral dat zulke "correcties" met een ratio onbruikbare resultaten opleveren, en alleen kloppen op één koersniveau. Des te hoger de koers ooit was, des te meer coupon 19 "gecorrigeerd" waard wordt. Een reden waarom ik in zulke gevallen dan de eigen koershistorie verwijder. In beide gevallen blijft de koersval inderdaad echter zeer fors, met of zonder "correctie".
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 29 november 2023 13:22:

[...]
Ongecorrigeerd zelfs € 48,40 per oud aandeel met coupon 19 (https://live.euronext.com/nl/product/equities/BE0003837540-XBRU, tabel HISTORISCHE PRIJS, Meer details, filter op Niet-aangepast).

...
Bedankt, dacht dat het niet klopte, maar ook Saxo gaf hetzelfde weer als Euronext (gewoon). Bij mijn weten gaf Binck vroeger niet-gecorrigeerde cijfers.
333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 6,060
Verschil +0,130 (+2,19%)
Hoog 6,100
Laag 5,930
Volume 10.709
Volume gemiddeld 27.982
Volume gisteren 30.232