Crescent (voorheen Option) « Terug naar discussie overzicht

crescent 2020/2030

3.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 » | Laatste
Leefloon
1
quote:

husa schreef op 26 september 2023 13:47:

veel hoop is er niet dat de koers kan opveren.
In een week met relatief veel grote bewegingen, onder andere bij Barco, zie je duidelijk 2 van de redenen waarom Croissant niet opveert, de lage omzet even buiten beschouwing latende.

Er zijn alleen al in Brussel, inclusief elders bij Euronext genoteerde bedrijven met een "BE"-ISIN-code, tientallen aandelen met een grotere gemiddelde intraday koersuitslag. Croissant is dan pas de nummer 27.

Een tweede reden is het percentage gemiddelde koersuitslag bij Croissant ook deze week relatief hoog is, met 3,48%. Maar omdat dat 1 of 2 ticks zijn, kan een handelaar daar weinig mee. Het "hoge" percentage zorgt ervoor dat Croissant op langere termijn hoger uitkomt dan de Belgische nummer 27, maar gemiddeld blijven het slechts 1 of 2 ticks. Dat probleem van die 1 of 2 ticks zie je bij ex-Thrombo ook, maar wie daar op marktorders in durft te spelen, pakt daar een veel hoger percentage.

Laten we opnieuw lage Belgische omzetten buiten beschouwing, dan zijn er bij alle Euronext-beurzen deze week niet 26 maar 580 noteringen te vinden die geschikter dan ex-Option zijn voor oplevingen. Ex-Thrombo is dan ook niet meer het meest geschikte aandeel voor ondere centicenten-handelaars, want ex-Thrombo is dan slechts de nummer 49.

Gemiddelde koersuitslagen bij ex-Option zijn dus té laag, en té constant. Er zijn dan tientallen (Euronext Brussel) of honderden (Euronext) noteringen die veel geschikter zijn voor enorme "zomaar"-stijgingen, met meer dan slechts 1 of 2 ticks en met minder dunne handel. Soms wordt op één dag meer dan 100% van het aantal uitstaande aandelen verhandeld; bij Croissant gaat dat niet zomaar lukken.
JdeFL
1
Gezien bij de kw3 resultaten van tsmc: Iot +24%. Denk niet dat crescent meekan. Krijgen we ook geen zicht op, op Q3 bedoel ik.
www.beursduivel.be/Forum/Upload/2023/...
Leefloon
1
quote:

Huppeldepup schreef op 24 oktober 2023 21:50:

https://www.crescent-ventures.com/

ONBEREIKBAAR?
Somtijds; kan gebeuren. Nu opnieuw een toch bereikbaar ideaal.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 24 oktober 2023 17:41:

Toch iemand richting uitgang? >10M stuks verhandeld.
Procentueel op enige afstand van de grootste dalers van dinsdag bij alle Euronext-beurzen, maar de grootste Belgische daler van Euronext. Na, in EUR, een kleine dump. Registers met eventuele steunaankopen volg ik niet, maar steunaankopen leken ook niet nodig met langzaam ontwakende frikandellen en zo. Beetje gokken, of na een flash crash gedurende de dag (kleinere kans op specifiek negatief nieuws) de koers terugkeert naar een recent nieuw Pavlov-niveau rond € 0,009. Ach, zo weten miljonairs waar zij aan toen zij als zij hun theoretische belegging in Croissant af zouden willen bouwen. De koers racet dan richting de werkelijke waarde.

En (een relatief laag percentage) IoT-groei bij TSMC kijkt mij nauwelijks relevant. Croissant, of wat daarvan nu nog over is, is daarvoor té klein, voor zover Croissant daadwerkelijk veel met IoT te maken heeft. Croissant zal inderdaad zelf met voor de beurs relevant nieuws moeten komen, met een lager of juist hoger percentage groei. Maar dat groeipercentage van TSMC zal ruimschoots onvoldoende zijn om Croissant met recurrente resultaten overeind te houden.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 25 oktober 2023 01:02:

[...]
..., voor zover Croissant daadwerkelijk veel met IoT te maken heeft. ...
Eigenlijk gaan we terug naar de basis. 80% van de straatverlichting gaat weg, Maro (bliksem tot zonnepanelen) gaat eruit... Aan het einde van de rit blijft enkel het oude option over. Remo ook nog nu, maar dacht dus dat het verpand was.
JdeFL
1
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 25 oktober 2023 01:02:

grootste Belgische daler van Euronext.
Croissant vervalt, maar niet in herhaling. Croissant -14,29%, BioSenic -14,47%.
JdeFL
1
Crescent: het zal zeer ambitieus zijn voor Crescent om zijn doelstellingen voor het volledige boekjaar
2023 te halen. Het bedrijf verwacht een totale omzet van € 20 miljoen en mikt op een verdere
omzetgroei van meer dan €22 miljoen met een EBITDA van meer dan €1,8 miljoen - recente afgestoten
entiteiten niet meegerekend - voor 2024, wat Crescent in staat zou moeten stellen om zijn historische
en financiële schulden verder aanzienlijk af te bouwen. We hopen in de komende weken nieuws te
krijgen over enkele gewonnen projecten. KBCS verlaagt het koersdoel van €0,02 naar €0,01 met een
houden-advies. (Bolero)

Sterkhouder in bange dagen. Wel een beetje vreemde timing, in deze compleet nieuwsloze periode.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 31 oktober 2023 09:49:

KBCS verlaagt het koersdoel van €0,02 naar €0,01 met een
houden-advies. (Bolero)

Wel een beetje vreemde timing, in deze compleet nieuwsloze periode.
Waarschijnlijk betreft dit een uitgestelde verlaging naar een voor KBC Securities laagst mogelijke "positieve" koersdoel met 2 cijfers achter de komma, omdat de eerdere € 0,02 op een voor Croissant gelukkig moment kwam. Gekochte koersdoelen, zoals deze van de liquiditeitsprovider, hebben gewoonlijk niet als doel om het bedrijf, de handel en de koers te ondermijnen.

Ik had daarom meer vraagtekens bij de vorige plichtmatige herziening dan bij deze reality check. Niet omdat het koersdoel nu lager (of hoger) zou zijn, maar omdat toen het tot een koersvalversnelling leidende nieuws buiten beeld bleef. Nu lijkt het meer een de koers volgend, naar boven afgerond getal, maar eigenlijk was in dit geval het vorige koersdoel teveel een door Croissant betaalde uitkomst.

Ditmaal lijkt "positieve EBITDA, exclusief aan VZH gedoneerde positieve EBITDA" nogal opvallend, maar dat kan meevallen doordat zelfs voor een plichtmatige bijstelling analisten eerst achteraf iets moeten hebben om überhaupt te kunnen analyseren. Toch is ook dan de uitkomst voor Croissant "gunstig", ondanks dat een betaald koersdoel zelden op € 0,00 uit zal komen. Je vindt dan als KBC je eigen, je betalende klant, waardeloos.

Ik neig ongewijzigd naar de laagst mogelijke koers, momenteel € 0,0002, zonder erover te gaan soebatten of dat t.z.t. de bied- of laatprijs is. Maar goed, ik ben niet de LP van Croissant. En ach, dan hebben we ook nog die buitengewoon kansrijke zoektocht naar de multimiljonair zonder industriële drukpers.
Gotcha70
1
Allez, het vroegere Option is nog steeds niet in cresent modus. En de pompers van vroeger hebben blijkbaar het schip verlaten.
JdeFL
1
Zag net OVH in een lijstje opduiken bij Agfa. Schreef hier ooit: geslaagde IPO, toen zo'n 3 maanden na introductie een +20% (25€), maar daarna bergaf, blijkbaar nog altijd omlaag. 8.55€ gisteren.
OVHCloud, dan toch ook niet de makkelijkste sector, ondanks dat ook hier onterecht uitgegaan werd van meer cloudgebruik, meer winst voor die bedrijven, zoals crescent.
Zelfde redenering voor Alfen. Staat ook in dat lijstje. Meer electrische auto's en oplaadstations, dat wel, maar niet meer winst.

Bij crescent grote stilte. De zoektocht naar een investeerder met 1M€ heeft nog niet veel opgeleverd, vermoed ik.

En eerlijk gezegd, wat is 1M tegenwoordig nog? Aan de ene kant een habbekrats voor iet of wat investeerder, aan de andere kant veel te weinig om crescent boven water te houden.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 3 december 2023 09:24:

OVHCloud, dan toch ook niet de makkelijkste sector, ondanks dat ook hier onterecht uitgegaan werd van meer cloudgebruik, meer winst voor die bedrijven, zoals crescent.

Bij crescent grote stilte. De zoektocht naar een investeerder met 1M€ heeft nog niet veel opgeleverd, vermoed ik.
Plus, in de EU, de wenselijke beweging van meeglurende Amerikaanse advertentiebedrijven naar EU-wolken.

Als een verwaterend LDA de deur wordt gewezen, je geen contraire of gelovige zot vindt, en EBITDA weglekt via een grootaandeelhouder die niet van verlies nemen houdt, dan kom je terecht bij crowdfunding en rentetarieven die Croissant niet kan betalen. Richting 12% via npex.nl. Allerlei kansarme get-rich-quick-initiatieven komen daar in de buurt van het (eerste) miljoen, o.a. met storytelling over EU-kansen, maar dan zijn het de volgende miljoenen die het probleem blijven. An sich past zo'n twijfelachtig effectenbeursje wel bij Croissant, met kansen om obligatiehouders veel verlies te laten nemen en aandeelhouders zoveel mogelijk te sparen.

Zou je een onnozole, virtuele multimiljonair kunnen vinden, dan zijn er nog problemen. Grootaandeelhouder Herr Seele, en zijn ongunstige, onrealistische voorwaarden. LDA met een minimumprijs per nieuw aandeel van € 0,03 wilde hij niet, en meer dan 10% rente bieden kennelijk ook niet. Tja.

Omdat die voorwaarden onbekend zijn, is er geen harde conclusie te verbinden aan het niet kunnen vinden van een miljonair, maar het doet vermoeden dat de werkelijke beurswaarde onder €1 miljoen ligt (goh!). Wat op de beurs inderdaad niet veel is. Zo ligt € 1 miljoen onder de voormalige ondergrens van obligaties van nettohandel, block trades of het Amsterdamse Interprofessionele Marktsysteem van (omgerekend) bijna € 1,135 miljoen nominaal.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 3 december 2023 09:24:

OVH
"IoT" bij de Euronext-beurzen in HJ2: ALKLK -39,29%, IOT -36,39%, OPTI -43,90%, OVH -9,62%.
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 3 december 2023 13:53:

"IoT" bij de Euronext-beurzen in HJ2: ALKLK -39,29%, IOT -36,39%, OPTI -43,90%, OVH -9,62%.
Nog eentje: ALGEC, -85,71%. Een diervriendelijke, vanwege reverse splits.

At the same time, we are undertaking other strategic developments to design and market innovative products and services linked to the smart city.

In particular, at the start of 2023, as part of a cooperation with a Brazilian start-up specializing in IoT products, we intend to initiate the design of a public lighting automation solution, allowing cities to carry out substantial energy savings.

This solution will be tested as part of a pilot project carried out with the support of the Technology Park of the city of São José Dos Campos* with the aim of obtaining the “Smart City & IoT Solution” quality label. Obtaining this label should allow us to initiate commercial developments in Brazil thanks to the integrator expertise of our subsidiary AS+ Do Brazil to deploy the solution in the region.
JdeFL
1
En wat met LDA? Voor 30 december, nieuwe aandelen, een boete of nogmaals een soort uitstel?
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 5 december 2023 10:26:

ALGEC, -85,71%. Een diervriendelijke, vanwege reverse splits
En een miljonairvriendelijkere, vanwege de waarde van 100% van de aandelen. Misschien iets voor LDA, als inbreng...

Croissant uit de BEL Small, maar dat is net zo'n non-event als de indexopname:

www.euronext.com/en/about/media/euron...
3.623 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 16:48
Koers 0,013
Verschil +0,000 (+1,56%)
Hoog 0,013
Laag 0,013
Volume 134.506
Volume gemiddeld 956.256
Volume gisteren 31.398