Arrowhead Research « Terug naar discussie overzicht

GRTS (mRNA) Gritstone bio inc.

284 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Piddy
0
12 MAART 2024
Belangrijke dag.
Indienen "late breaker posters" voor Asco in Mei.
Morgen maandag dus nog exact 1 maand.
Piddy
0
Gritstone Bio handelt alsof ze een grote doorbraak hebben gehad in het kankeronderzoek

Gritstone zal naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal de eerste fase 2-kankergegevens rapporteren. Deze gegevens zouden aanvankelijk eind vorig jaar worden vrijgegeven, maar werden vervolgens uitgesteld. Waarom? De CEO zei dat dit was om meer gegevens te verkrijgen.

Het uitstellen van de publicatie van de eerste gegevens voor de fase 2-studie van de studie met drie maanden om meer gegevens te verzamelen, zou verschillende voordelen kunnen bieden die de diepgang, betrouwbaarheid en potentiële impact van de bevindingen van het onderzoek vergroten.

1. Langere follow-up van patiëntresultaten : extra maanden maken een langere follow-upperiode met patiënten mogelijk, wat uitgebreidere gegevens kan opleveren over de duurzaamheid van de respons op de therapie. Dit omvat overlevingspercentages op de langere termijn, progressievrije overleving en mogelijke laat opkomende bijwerkingen of voordelen.

2. Uitgebreidere gegevens over de immuunrespons : De verlengde periode zou een vollediger beeld kunnen bieden van de immuunrespons die door het vaccin wordt gegenereerd, inclusief de ontwikkeling van T-celreacties in de loop van de tijd en hoe deze correleren met klinische resultaten. Het begrijpen van de dynamiek van de immuunrespons is cruciaal voor het evalueren van de werkzaamheid en het werkingsmechanisme van immuuntherapieën.

3. Aanvullende biomarkeranalyse : Met meer tijd kunnen onderzoekers diepere analyses uitvoeren van biomarkers in tumoren en bloedmonsters van patiënten. Dit zou kunnen helpen bij het identificeren van welke patiënten het meest waarschijnlijk baat zullen hebben bij de therapie op basis van hun moleculaire of genetische profielen.

4. Verhoogde statistische kracht : Meer datapunten kunnen de statistische kracht van het onderzoek vergroten, waardoor het gemakkelijker wordt om significante verschillen tussen behandelde en controlegroepen of tussen verschillende subgroepen van patiënten op te sporen. Dit is vooral belangrijk in fase 2-onderzoeken, die vaak tot doel hebben voorlopige signalen van werkzaamheid te identificeren.

5. Evaluatie van secundaire eindpunten : Extra tijd kan een meer gedetailleerde beoordeling van secundaire eindpunten mogelijk maken, zoals maatregelen voor de kwaliteit van leven, specifieke bijwerkingen en andere klinische uitkomsten waarvan het langer kan duren voordat ze zich manifesteren of evalueren.

6. Gegevens over herbehandeling of aanvullende cycli : Als de proefopzet de mogelijkheid omvat van herbehandeling of aanvullende therapiecycli voor patiënten die baat hebben bij de initiële behandeling of deze goed verdragen, zouden een paar maanden extra initiële inzichten kunnen verschaffen in de haalbaarheid en effecten van een dergelijke behandeling. benadert.

7. Verfijning van dosering en toedieningsschema's : Uitgebreide observatie kan meer inzicht bieden in de optimale dosering en toedieningsschema, inclusief hoe patiënten reageren op verschillende doseringen of combinaties met andere behandelingen en deze verdragen.

Dit uitstel zou mogelijk kunnen gebeuren op verzoek van een groot farmaceutisch bedrijf dat op zoek is naar een partnerschap. Een dergelijke vertraging kan meerdere strategische doeleinden dienen.

Voor een farmaceutisch bedrijf dat een partnerschap overweegt, is het uitvoeren van een gedegen due diligence-onderzoek cruciaal. Dit houdt in dat er meer gedetailleerde gegevens moeten worden opgevraagd voor een alomvattende analyse, waardoor extra tijd nodig is voor compilatie en beoordeling. Deze periode biedt beide partijen ook de mogelijkheid om over een partnerschapsovereenkomst te onderhandelen met een beter begrip van de mogelijkheden van de therapie, waarbij wordt verzekerd dat de voorwaarden gunstig zijn.
Piddy
0
Het antwoord op de grote vraag

De vertraging in de gegevens om meer informatie te verkrijgen, de megaaankopen buiten kantooruren en de belachelijk geprijsde opties wijzen er allemaal op dat Gritstone een grote doorbraak heeft gemaakt in het kankeronderzoek.

Ik denk dat Gritstone het probleem heeft opgelost van hoe je van een koude tumor een hete tumor kunt maken.

Een gepersonaliseerd kankervaccin dat zich richt op koude tumoren zou om verschillende redenen uiterst waardevol zijn.

1. Het richten op koude tumoren : Koude tumoren zijn tumoren die geen sterke immuunrespons uitlokken vanwege het ontbreken van immuuncellen die de tumor infiltreren. Deze tumoren zijn vaak resistent tegen vele vormen van immuuntherapie, waaronder de controlepuntremmers die succesvol zijn geweest bij de behandeling van sommige andere soorten kanker.

2. Personalisatie : Het vaccin is afgestemd op de specifieke antigenen van de tumor van een individu, wat de effectiviteit ervan aanzienlijk zou kunnen vergroten. Deze benadering richt zich op het probleem van de heterogeniteit van tumoren, waarbij de tumoren van verschillende patiënten (of zelfs verschillende gebieden binnen dezelfde tumor) verschillende antigenen tot expressie kunnen brengen. Gepersonaliseerde vaccins zullen ervoor zorgen dat het immuunsysteem zich richt tegen de meest relevante doelwitten, waardoor de kans op een succesvol resultaat groter wordt.

3. Uitgebreide kankerbehandeling : Het integreren van gepersonaliseerde kankervaccins in het bredere kankerbehandelingsregime zou de effectiviteit van bestaande behandelingen, zoals chemotherapie, bestraling en andere vormen van immuuntherapie, kunnen vergroten. Door het vermogen van het immuunsysteem om kankercellen te herkennen en te bestrijden te vergroten, kunnen gepersonaliseerde vaccins mogelijk leiden tot betere algemene resultaten, waaronder hogere overlevingskansen en een hogere levenskwaliteit voor patiënten.

4. Potentieel om resistentie tegen geneesmiddelen te overwinnen : De behandeling van kanker wordt vaak geconfronteerd met de uitdaging van resistentie tegen geneesmiddelen, waarbij kankercellen zich ontwikkelen om de effecten van chemotherapie en andere therapieën te weerstaan. Een gepersonaliseerd vaccin dat zich richt op koude tumoren zou een dynamische aanpak kunnen bieden die zich aanpast aan de evoluerende aard van kanker, waardoor de impact van resistentie mogelijk wordt overwonnen of verminderd.

5. Economische en sociale waarde : Naast de directe voordelen voor patiënten zou de ontwikkeling van effectieve gepersonaliseerde vaccins voor koude tumoren aanzienlijke economische implicaties kunnen hebben. Het verminderen van de last van moeilijk te behandelen vormen van kanker zou kunnen leiden tot lagere gezondheidszorgkosten die gepaard gaan met langdurige behandeling en zorg, en tot een hogere productiviteit en kwaliteit van leven voor patiënten. Bovendien zou het succes van een dergelijk vaccin verdere innovatie en investeringen in gepersonaliseerde en precisiegeneeskunde kunnen stimuleren, met verreikende voordelen voor de behandeling van verschillende ziekten.
Piddy
0
Als ze het probleem van het heet maken van een koude tumor hebben opgelost, staat de aandelenkoers van Gritstone op het punt een snelle sprong te maken. Hun huidige marktkapitalisatie bedraagt ??slechts $214 miljoen. Een bedrijf dat een dergelijk probleem heeft opgelost, zou zelfs met alleen fase 2-gegevens miljarden waard zijn. Omdat met fase 2-gegevens het partnerschap gepaard gaat dat geld en media-aandacht oplevert. Zodra de aandelenkoers weer boven de $ 5 uitkomt, kunnen meer instellingen investeren. Vooral omdat het risico is verminderd.

Als hun fase 2-gegevens goed zijn en alle tekenen erop wijzen dat dit goed is, zou Gritstone op één dag 10x kunnen springen. Over een paar jaar kan dit honderd keer zo hoog zijn. Als de fase 3-onderzoeken goed zijn, zal het bedrijf tientallen miljarden waard zijn. En dat is voordat de manie toeslaat.

En vergeet niet dat er nu minder aandelen beschikbaar zijn voor het publiek. Er zat al 50 miljoen op slot, en daarna werd er buiten kantooruren nog eens 26 miljoen gekocht. De float verdwijnt na sluitingstijd en op de optiemarkt. Met de huidige call-opties zou ongeveer 2% van het bedrijf kunnen worden overgenomen.

De Gritstone-opties hebben de impliciete volatiliteit van een meme-aandeel dat in een winstrapport wordt opgenomen. Dit komt niet overeen met de openbaar beschikbare informatie. De IV varieert over de hele linie van 240-400%. Zo'n optie zou je bijna nooit kopen. Er zit geen geld in, omdat aandelen meestal niet zoveel bewegen, zelfs als de katalysator positief is.

$VKTX heeft de laatste tijd een traantje gelaten en de IV op hun opties bedraagt ??amper 160%. Aandelen die veel in beweging zijn, hebben doorgaans een hogere impliciete volatiliteit, omdat ze óf meer gaan stijgen óf weer dalen.

Er is iets groots aan de hand met Gritstone. Het is niet het BARDA-contract . Zelfs als ze volgende week aankondigen dat hun onderzoek met 10.000 personen volledig is ingeschreven (druk op X om te twijfelen), rechtvaardigt dit dit vreemde gedrag buiten kantooruren of op de optiemarkt niet. Het moeten hun kankergegevens zijn.

Of misschien gaat Gritstone failliet en bewijst Morgan Stanley kleine investeerders een plezier door 5,78% van het bedrijf te kopen ?? ?? ??

We zullen zien wat er volgende week gebeurt. Ik verwacht enige prijsactie rond de 13G-aanvragen. Mogelijk zien we zelfs enkele aangiften van iemand die de afgelopen weken de limiet van 5% heeft overschreden. Ze hebben slechts 10 dagen om aangifte te doen.
Bron :
www.griproom.com/fun/gritstone-bio-is...
Piddy
0
VERTRAAGD !!

Gritstone kondigt update aan van vergelijkende Fase 2b COVID-19-studie

Gritstone bio heeft aangekondigd dat het zich nu voorbereidt om de fase 2b-studie van zijn volgende generatie COVID-19-vaccin in de herfst van 2024 te lanceren in plaats van in het eerste kwartaal van 2024. Dit is om het gebruik van volledig GMP-waardige grondstoffen in het vaccin mogelijk te maken, wat naar verwachting het regelgevende nut van de proef zal vergroten. " Na recente communicatie met de FDA en input van onze collega's bij BARDA, treffen we nu de nodige voorbereidingen om later dit jaar te beginnen met de Fase 2b-studie, waarbij we volledig GMP-kwaliteit materialen gebruiken bij de vervaardiging van ons zelfversterkende mRNA-vaccin. " zegt Andrew Allen, MD, PhD, mede-oprichter, president en CEO van Gritstone bio. " De verandering vergroot waarschijnlijk de regulerende waarde van dit grote onderzoek, zal naar verwachting de interpreteerbaarheid van het onderzoek verbeteren en kan ons in staat stellen gelijktijdig de nieuwste seizoensvariant aan te pakken.... "
Piddy
0
Gritstone bio Announces Update to Comparative Phase 2b COVID-19 Clinical Trial
February 12, 2024
Download PDF
EMERYVILLE, Calif., Feb. 12, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Gritstone bio, Inc. (Nasdaq: GRTS), a clinical-stage biotechnology company working to develop the world’s most potent vaccines, today announced that it is now preparing to launch the Phase 2b head-to-head trial of its next-generation COVID-19 vaccine in the Fall of 2024 rather than 1Q24. This is to allow use of fully GMP-grade raw materials in the vaccine, which is expected to increase the regulatory utility of the trial.

“After recent communication with the FDA and input from our colleagues at BARDA, we are now making the necessary preparations to begin the Phase 2b study later this year using fully GMP-grade materials in the manufacture of our self-amplifying mRNA (samRNA) vaccine,” said Andrew Allen, MD, PhD, Co-founder President & CEO of Gritstone bio. “The change likely increases the regulatory value of this large study, is expected to improve study interpretability, and may enable us to contemporaneously address the latest seasonal variant. We would like to thank the FDA for their collaboration and BARDA for their teamwork in support of this study, which aims to help deliver to the world a broader and more durable vaccine against COVID-19.”

This project has been supported in whole or in part with federal funds from the U.S. Department of Health and Human Services; Administration for Strategic Preparedness and Response; Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), under contract number 75A50123C00062.

About the CORAL-BARDA study
The CORAL-BARDA study is an intended 10,000 participant, randomized Phase 2b double-blinded study to compare the efficacy, safety, and immunogenicity of Gritstone bio’s next-generation COVID-19 vaccine candidate with an approved COVID-19 vaccine. The goal of this study is to determine whether Gritstone bio’s next-generation vaccine candidate, a self-amplifying mRNA (samRNA) vaccine, can provide better and longer protection against COVID-19 than the currently FDA-approved vaccines.

About Self-amplifying mRNA (samRNA)
Self-amplifying mRNA (samRNA) is rapidly emerging as a well-tolerated, scalable and widely-applicable platform technology which can be used to develop multiple vaccines simply by changing the sequence of the antigen (the target of the immune system) that is encoded in the vector RNA and delivered in a lipid nanoparticle. Like traditional mRNA vaccines, samRNA vaccines use the host cell’s translation system to convert mRNA to protein target antigens in order to stimulate immunity. Unlike traditional mRNA, samRNA creates multiple copies of the antigen RNA once in the cell, potentially leading to extended duration and magnitude of antigen expression. Gritstone designs novel immunogens, the vaccine regions encoding virus antigens, and includes both Spike antigen (similar to first-generation COVID-19 vaccines) and evolutionarily conserved, non-Spike antigens likely to drive T cell responses in its next-generation COVID-19 vaccines. Potential benefits of this samRNA “Spike plus” approach include (1) strong and durable induction of neutralizing antibodies to Spike, (2) broad and durable T cell immunity (CD4+ and CD8+) to multiple viral proteins, (3) potency at lower doses (dose sparing), and (4) refrigerator stability.

ir.gritstonebio.com/news-releases/new...
Piddy
0
Interview - Gritstone hoopt enige interesse te wekken.

18 december 2023


Als belangrijke uitleesmethode voor de neoantigeen-immunotherapie van de groep heeft Gritstone nog veel te bewijzen.

Als het gaat om neo-antigenen bij kanker, is het eerlijk om te zeggen dat Gritstone Bio tot nu toe is overschaduwd door bedrijven als Moderna en BioNTech. Maar de kleinere groep denkt dat het een gedifferentieerde aanpak zou kunnen hebben met zijn Granite-programma – een feit dat CEO, Andrew Allen, aan ApexOnco vertelt dat het het bedrijf heeft toegestaan ??om colorectale kanker aan te pakken, een lastige tumor die met immunotherapie kan worden aangepakt.

Gritstone krijgt begin 2024 de kans om dit te bewijzen, wanneer de eerste fase 2-gegevens beschikbaar zijn uit een onderzoek naar graniet in eerstelijns CRC. Nu het bedrijf zich echter richt op moleculaire respons in plaats van op het breder geaccepteerde surrogaateindpunt van progressievrije overleving, zal het wellicht hard moeten werken om investeerders te overtuigen van de kracht van de resultaten, geeft Allen toe.

Het is momenteel ook onduidelijk of Gritstone versnelde goedkeuring zal kunnen krijgen op basis van moleculaire respons, de route die de voorkeur geniet om het op de markt te brengen. Met een marktkapitalisatie van momenteel slechts 180 miljoen dollar heeft het bedrijf duidelijk wat overtuigends te doen.

Koud colorectaal

Graniet is een gepersonaliseerde neoantigeen-immunotherapie die is ontworpen om een ??T-celreactie op de tumor van een patiënt te bewerkstelligen. De stap van Gritstone om de therapie te evalueren in combinatie met Roche's controlepuntremmer Tecentriq bij eerstelijns CRC is gedurfd – dit tumortype dat tot nu toe geen baat heeft gehad bij immunotherapie

Dit is opzettelijk, zegt Allen. “Het hele doel van ons programma is om een ??patiënt T-cellen te geven die niet bestaan. Daarom is de logische plaats om naartoe te gaan koude tumoren, omdat er een enorme onvervulde behoefte bestaat en het signaal heel eenvoudig te zien zal zijn.”

Deze strategie staat in contrast met Moderna en BioNTech, die in eerste instantie hun neoantigeenprojecten evalueren – respectievelijk het met Merck samenwerkende mRNA-4157 en het met Roche samenwerkende autogene cevumeran (BNT122) – bij melanoom, een kanker waarbij PD-(L)1 remmers zijn al effectief.

In de adjuvante melanoomsetting lijkt mRNA-4157 bijzonder veelbelovend, waarbij Merck gisteren een vermindering van 49% rapporteerde in het risico op herhaling of overlijden van de ziekte na drie jaar voor een Keytruda-combinatie versus Keytruda alleen. Dit is statistisch significant, waarbij het bedrijf een eenzijdige nominale p-waarde van 0,0095 aanhaalt, hoewel dit onderzoek slechts 157 proefpersonen omvatte.

Gritstone gelooft dat graniet zou kunnen werken bij andere solide tumoren, omdat het is ontworpen om de sterkst mogelijke CD8+ T-celrespons op te wekken.

Terwijl de projecten van Moderna en BioNTech worden geleverd via meerdere doses mRNA, gebruikt Gritstone twee verschillende benaderingen in een heterologe prime-boost-strategie. De initiële therapie wordt geleverd door adenovirus, wat volgens Allen het beste systeem is voor het stimuleren van een CD8+ T-celrespons. De “boost” wordt gegeven via zelfversterkend mRNA, om het feit te omzeilen dat het adenovirus niet te snel na de eerste dosis opnieuw kan worden gegeven, omdat de patiënt dan een immuunrespons tegen het virus heeft ontwikkeld.

De beweringen van Gritstone zullen binnenkort op de proef worden gesteld, waarbij de eerste gegevens in het eerste kwartaal van volgend jaar zullen verschijnen van de eerste 50 patiënten in het fase 2-gedeelte van de lopende fase 2/3-studie .

Alle patiënten in de studie krijgen aanvankelijk standaardchemotherapie gedurende ongeveer vijf maanden, daarna worden ze gerandomiseerd om door te gaan met chemotherapie, of om chemo plus Tecentriq plus Granite te krijgen. De neoantigeentherapie wordt gegeven in zes doses gedurende een jaar: via de adenovirale vector op dag nul en maand vijf; en via samRNA in maand één, drie, acht en elf.

Gritstone is ook van plan de resultaten te vergelijken met de mislukte Modul-studie met chemo plus Tecentriq bij eerstelijns CRC, die als externe controle zal fungeren.

De initiële gegevens zullen voornamelijk betrekking hebben op de moleculaire respons, gemeten via circulerend tumor-DNA (ctDNA); een vermindering van deze marker gaat gepaard met tumorkrimp. Hier, zegt Allen, hoopt Gritstone een moleculaire respons van ongeveer 50% te zien, tegenover niet meer dan 10% in de chemocontrolegroep.

Moleculaire respons versus PFS

Allen steunt de focus van de groep op moleculaire respons en stelt: “Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat ctDNA-respons een betere voorspeller is van OS voor immunotherapie dan radiologie.”

Uit Gritstone's eigen fase 1-gegevens in derdelijns CRC bleek inderdaad dat moleculaire responders op Granite een mediane totale overleving hadden van meer dan 22 maanden, tegenover 7,8 maanden voor non-responders – deze resultaten kwamen echter voor bij een klein aantal patiënten.

Ondertussen is het krimpen van tumoren, zoals gemeten door Recist, de basis voor progressievrije overleving, een breder geaccepteerd surrogaat voor OS – en iets dat beleggers verwachten te zien. Om deze reden is Gritstone ook van plan volgend jaar PFS-gegevens vrij te geven.

De huidige zorgstandaard in deze setting leidt volgens de analisten van B Riley tot een PFS van 11 maanden, wat Gritstone een lat geeft om naar te streven.

Immunotherapie kan echter de infiltratie van T-cellen in tumoren veroorzaken, waardoor de omvang van een laesie toeneemt, zegt Allen – wat volgens Recist als progressie zou worden opgepikt. Er zou dus een probleem voor Gritstone kunnen ontstaan ??als de ctDNA- en PFS-gegevens niet correleren.

En investeerders zullen nog een tijdje moeten wachten op fase 2 OS-gegevens, die in 2025 verschijnen, om de relatie tussen ctDNA-reacties en overleving te bevestigen. Momenteel heeft Gritstone genoeg geld om het eind 2024 te halen, dus er hangt veel af van de uitlezing van volgend jaar.

Versnelde goedkeuring

Een andere vraag is of Gritstone versnelde goedkeuring kan krijgen voor Granite, zoals gehoopt. Mocht alles goed gaan met fase 2, dan verwacht het bedrijf eind 2024 of begin 2025 met het fase 3-gedeelte van de proef te beginnen, zegt Allen.

De eerste fase 3-gegevens over de moleculaire respons zouden al in 2025 kunnen verschijnen, en het zijn deze, naast fase 2 OS-resultaten, die de basis zouden kunnen vormen voor een versnelde goedkeuringsaanvraag.

Toch is dit geen vanzelfsprekendheid, geeft Gritstone toe; Het basisscenario van de groep is dat fase 3 OS-gegevens nodig zullen zijn voor goedkeuring. Het bedrijf zal geen crossover toestaan, zegt Allen, om het soort problemen te voorkomen dat bijvoorbeeld Novartis' PSMAfore-proef tegen Pluvicto heeft getroffen.

Dit alles is nog ver weg, en om dit punt te bereiken zal er meer geld nodig zijn dan Gritstone bij de hand heeft. Allen is echter van mening dat een positief resultaat met Granite volgend jaar het bedrijf in staat zou stellen “een partnerschap aan te gaan en op zijn minst vijf fase 3-motoren te lanceren”.

Hij voegt eraan toe dat grote farmaceutische bedrijven veel meer op hun gemak zijn met moleculaire responsgegevens dan investeerders mogelijk zijn – een bewering die volgend jaar op de proef zou kunnen worden gesteld.

Dit verhaal is bijgewerkt om duidelijk te maken dat de goedkeuring van Granite naar verwachting gebaseerd zal zijn op fase 3 OS-gegevens.

KVE83
0
@Piddy, ik lees met veel belangstelling over Gritstone wat verwacht je van de koers bij positieve uitslagen ?
Piddy
0
quote:

KVE83 schreef op 13 februari 2024 07:34:

@Piddy, ik lees met veel belangstelling over Gritstone wat verwacht je van de koers bij positieve uitslagen ?
Zeer moeilijk te zeggen.

Het blijft een fase 2 waar nu op gewacht wordt.
Richting $5 -$8 omdat we nu opnieuw aan het bouwen zijn vanaf de $2 komende van €3
Zoals je dus meelas in de afgelopen weken speelt er wel iets (hevige blokken nabeurs) maar wat juist kan momenteel door geen enkele belegger gemeld worden.
De hamvraag zal ook zijn of er verkocht wordt op het nieuws, of er met de pet zal rondgegaan worden nav de resultaten en of er vrij snel nadien een overeenkomst aangekondigd wordt met een valabele partner.

Indien alles zo positief mogelijk uitdraait kan en zal het wel hard gaan.
Erg hard want vandaag weet iedereen dat er slechts geld is tot eind dit jaar.
Zekerheden zullen wel verzilverd kunnen worden.

Het kan altijd ook fataal aflopen en dan denk ik dat we onder de $ 0,6 kunnen donderen in een twee a drie dagen.
Altijd goed om dat te beseffen, het blijft biotech !

Zeer dikwijls staan we op dagbasis dezelfde koerssprongen te maken als ARWR.
Enkel omdat het risicoprofiel hier zoveel hoger is kan het met nieuws veel hoger of lager gaan dan ARWR of andere bio's die al wat meer bewezen hebben.

14 februari moeten er eventueel meldingen van +5 % verwacht worden.
12 maart normaal inzage in de studie dmv posters die bekend geraken.
Piddy
0
Het door BARDA gefinancierde COVID-vaccin van Gritstone wordt geconfronteerd met productiegerelateerde proefvertragingen !

Door Zoey Becker
12 februari 2024 13:10 uur

Nadat Gritstone Bio 433 miljoen dollar aan federale fondsen heeft opgehaald om zijn nieuwe generatie COVID-19-vaccinkandidaat te testen, zal de geplande fase 2b-proef laat van start gaan dankzij een productiegerelateerde vertraging. Aan de andere kant is het bedrijf van mening dat de vertraging de regelgevende waarde van de proef zou moeten vergroten.

Het onderzoek zou oorspronkelijk in het eerste kwartaal van dit jaar van start gaan, maar zal nu in de herfst van start gaan om “het gebruik van volledig GMP-waardige grondstoffen mogelijk te maken”, maakte het bedrijf bekend in een persbericht . GMP is het acroniem voor goede productiepraktijken, een groep voorschriften die de productienormen voor geneesmiddelen bepalen.

“De verandering verhoogt waarschijnlijk de regelgevende waarde van dit grote onderzoek, zal naar verwachting de interpreteerbaarheid van het onderzoek verbeteren en kan ons in staat stellen gelijktijdig de nieuwste seizoensvariant aan te pakken”, aldus Andrew Allen, MD, Ph.D., medeoprichter en CEO van Gritstone. bij de uitgave.

De stap werd gezet na “recente communicatie” met de FDA en input van de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), voegde Allen eraan toe.

BARDA heeft het onderzoek met 10.000 deelnemers in september gecontracteerd als onderdeel van zijn Project NextGen, dat de ontwikkeling van nieuwe vaccins en therapieën wil versnellen die een bredere en sterkere bescherming tegen COVID kunnen bieden. Onder meer Regeneron werd ook voor het project aangetrokken met een investering van $ 326 miljoen.

De kandidaat van Gritstone, genaamd CORAL, verschilt van traditionele mRNA-vaccins vanwege de zelfversterkende technologie.

De aanpak was bedoeld om de beperkingen van traditionele mRNA-COVID-vaccins van de eerste generatie aan te pakken door “duurzame neutraliserende antilichamen en op T-cellen gebaseerde immuniteit tegen huidige en toekomstige SARS-CoV-2-varianten te induceren”, zei Allen in een eerdere publicatie . Met zijn aanstaande onderzoek zal Gritstone zijn kandidaat testen tegen een goedgekeurd COVID-vaccin.

Elders is Gritstone bio vooral bekend om zijn kankervaccins. Het hoofdprogramma, genaamd GRANITE, bevindt zich in fase 2/3-testen voor metastatische, microsatelliet-stabiele colorectale kanker, waarvan binnenkort een uitlezing wordt verwacht.

Bron : www.fiercepharma.com/manufacturing/gr...
Piddy
0
Piddy
0
Piddy
0
nb
0
quote:

Piddy schreef op 16 februari 2024 22:15:

YTD
GRTS + 6%
ARWR - 4%

Biotech blijft erg moeilijke oefening.
Blijven volhouden dus.
Ff plagen...
Viking 98%
Piddy
1
Nb,
Geen probleem.
Ik neem hem wat mee in het vergelijkend overzicht.
Benieuwd hoe dat eind dec. gaat eindigen ...

YTD

VKTX + 95 %
GRTS + 6%
ARWR - 4%
284 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 22:00
Koers 25,000
Verschil -0,160 (-0,64%)
Hoog 25,380
Laag 24,860
Volume 732.018
Volume gemiddeld 1.200.668
Volume gisteren 712.149