D'Ieteren « Terug naar discussie overzicht

D'Ieteren 2024

35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Klatergoud
0
Rode Duivel
0
Ooit moet die barrière van 200€ toch eens gesloopt worden, maar het zit er voorlopig niet in. Na een koerswinst van 7% gisteren moeten we vandaag alweer bijna 2% inleveren.
D'Ieteren blijft die reputatie van autoverdeler meesleuren, terwijl de grote hoop van de winst en kasstroom van Belron komt. Misschien Belron toch maar apart naar de beurs brengen dan?
Rode Duivel
1
quote:

Woro schreef op 7 maart 2024 14:10:

Iemand een idee wanneer de datum voor dividenduitkering is?
Volgens het persbericht op de website van D'Ieteren wordt het dividend op 13 juni uitgekeerd.

dieterengroup.imgix.net/press-release...
Willy B.
0
quote:

Rode Duivel schreef op 7 maart 2024 09:46:

Ooit moet die barrière van 200€ toch eens gesloopt worden, maar het zit er voorlopig niet in. Na een koerswinst van 7% gisteren moeten we vandaag alweer bijna 2% inleveren.
D'Ieteren blijft die reputatie van autoverdeler meesleuren, terwijl de grote hoop van de winst en kasstroom van Belron komt. Misschien Belron toch maar apart naar de beurs brengen dan?
Rustig, een beursdag telt meerdere uren

D'Ieteren staat momenteel +2% weer.

Denk dat we gestaag naar +200 euro gaan
Willy B.
0
Barclays heeft het koersdoel voor D'Ieteren verhoogd van 220,00 naar 255,00 euro, met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek dinsdagmorgen uit een rapport van de Britse bank.

Bij het bepalen van dit nieuwe koersdoel hield Barclays rekening met een holdingkorting van 20 procent.

Daarnaast paste Barclays op basis van de jaarcijfers van D'Ieteren de taxaties voor 2024 aan. Waar de bank eerder rekende op een winst per aandeel in 2024 van 13,70 euro, is dit nu 14,98 euro.

Aangezien de schuldratio bij Belron zal dalen, naar vermoedelijk 2,2 in 2024, wordt een dividenduitkering van 2 tot 2,5 miljard euro mogelijk. Daarvan komt 50,3 procent ten gunste van D'Ieteren, aldus Barclays.

Op de beurs van Brussel noteerde D'Ieteren dinsdag 0,8 procent hoger aan 193,60 euro.
Boonty
0
Ik kocht aandelen aan 152 dus het begint te kriebelen om te verkopen. Wat zijn argumenten om het bij te houden, volgens jullie?
Rode Duivel
0
quote:

Boonty schreef op 28 maart 2024 12:05:

Ik kocht aandelen aan 152 dus het begint te kriebelen om te verkopen. Wat zijn argumenten om het bij te houden, volgens jullie?
Er is nooit iets mis met winst nemen. Mijn gemiddelde aankoopkoers is 140€, maar ik hou ze liever vast.
Er zit nog veel groeimarge in D'Ieteren. De doelstellingen voor 2025 kunnen ook nog naar boven bijgesteld worden in de loop van het jaar.
De koers noteert nu net boven de waardering van Belron alleen, dus nog steeds ondergewaardeerd. Een terugval is altijd mogelijk, gezien de economische en/of geopolitieke volatiliteit, maar met het zicht op dalende rentes kan het evengoed nog 10-20€ stijgen.
Willy B.
1
ING-analist David Vagman krikt zijn koersdoel voor D'Ieteren stevig op van 230 naar 285 euro. Dat geeft een opwaarts potentieel van 42,5 procent ten opzichte van de slotkoers van donderdag. 'De holding handelt slechts tegen 12,8 keer de verwachte winst over 12 maanden', klinkt het bij de analist. 'En dat ondanks een voorziene klim in de winst per aandeel met meer dan 10 procent per jaar tot en met 2026 en een expansie van 15 procent per jaar voor de vrije kasstroom over diezelfde periode.'

'Sectorgenoten noteren inmiddels tegen hogere waarderingen', klinkt het bij Vagman. 'Daarbij denken we nu dat een korting van 10 procent nu gerechtvaardigd is tegenover onze eerdere raming van 20 procent. De verlaging volgt uit lagere macro-economomische risico's en een beter sentiment op de beurzen.'

Beleggers zijn vandaag nog niet geënthousiasmeerd en sturen het aandeel 1 procent lager tot 204 euro.
TonyTT
0
Zowel de CEO (1000 stuks) als de CFO (3500 stuks) hebben recent aandelen verkocht.

Bij 1 verkoper kan het gewoon toeval zijn, maar bij twee tegelijk zou het kunnen lijken dat ze denken op een top te zitten?
Bulletje Rozenwater
0
Verkocht na jaarcijfers. Het zijn ook geen schokkende aantallen.
Voor de korte termijn zit er best wel een daling in, dat doet dit fonds altijd namelijk, flink dalen na een nieuwe top, meestal zonder enige aanleiding.
Willy B.
1
D'Ieteren is de voorbije weken geruisloos door de grens van 200 euro gebroken. Met een nieuwe koerssprong van 1,5 procent vandaag noteert het aandeel nu op 210 euro.

Gisteren bleek dat D'Ieteren is opgerukt naar de derde grootste positie van de Britse investeringsmaatschappij AVI
'De autoruitenhersteller Belron, die goed is voor 61 procent van de waarde van D'Ieteren, geniet steeds meer van zijn schaalvoordelen, terwijl kleine concurrenten het lastiger krijgen om de hooggespecialiseerde recalibraties bij herstellingen uit te voeren', klinkt het bij AVI Global.

Belron is het kroonjuweel van de Belgische familieholding. De strategen van AVI Global vinden dat D'Ieteren nog altijd tegen een te grote korting op de beurs noteert. Vandaag maken beleggers die korting alvast een tikje kleiner. Het aandeel tikt een verse recordkoers aan.

Sinds maart 2020 is de beurskoers van D'Ieteren vervijfvoudigd.
arconati
0
De motivatie om een holding te kopen mag nooit de holdingkorting zijn die voortvloeit uit de waarde van de som der delen. Koop je dat en je zit in krimpbedrijven, ga je verlies maken, wat ook de holdingkorting is. De waarde van een onderneming wordt bepaald door de toekomstige winsten die ze genereert. Hiervoor is het belangrijk een juiste inschatting te maken van de winstgroei over de jaren. Zoveel koersstijging mag je, al de externe factoren daargelaten, alle jaren verwachten. Behoudens dat stijgt de waarde ook nog eens naarmate de groei hoger is. In het geval van Dieteren heeft men nog altijd niet beet dat die andere participaties, buiten Belron, ook groeiwaarden zijn, dat zit helemaal nog niet in de verrekening.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 203,400
Verschil +0,600 (+0,30%)
Hoog 204,800
Laag 202,200
Volume 20.133
Volume gemiddeld 41.183
Volume gisteren 35.773