Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

Candelll
0
bon opties kopen en verkopen, denk dat er nog velen zijn die daar meer info over willen weten, aangezien er hier een paar mensen zijn die daar ervaring mee hebben, is het misschien nuttig om info te verschaffen.

Meestal ga ik zien op deze site, welk zijn de andere aanbieders word wide
www.bnpparibasmarkets.nl/producten/?u...
Jalapenjos
0
quote:

MIDAS schreef op 8 april 2024 10:02:

[...]
U vind een overname en 48eur per aandeel niet positief?
Laat die transities maar over aan de overheden want dat is toch 1 groot gesubsidieerde boel om de eerste kosten te dragen.
Ontmanteling en klaarstomen voor een overname en de aandeelhouders zullen die 48eur wel aftekenen.
Als dat een overnamebedrag zou zijn dan vind ik dat natuurlijk positief. Maar als belegging om lang vast te houden en dividend te krijgen, lijkt het eindig. En dat vind ik dan wel jammer (zal ook wel een beetje 'sentiment' zijn).
Candelll
0
heb geen idee van waar dat gerucht komt en dat men daar 48€ op plakt, ben dan even gaan zien of er zo hoge calls zijn en ja hoor ik zie er eentje staan met uitoefenrijs van 50 en deze kan je kopen aan 1.13, stel dat shell naar 50 gaan op hoeveel komt dan die call te staan?
Mr.Haas
0
Had het niet verwacht aan de olie te zien vanmorgen . Call€35 dec premie is €1,18 als het nog een tikkie omhoog gaat ga ik deze denk ook nog maar schrijven. Heb dan alleen nog wat ‘vaste’ stukken over om eventueel nog op te schrijven bij een verdere stijging maar dat wordt dan de call €40 :-)
Candelll
0
quote:

Mr.Haas schreef op 8 april 2024 11:08:

Had het niet verwacht aan de olie te zien vanmorgen . Call€35 dec premie is €1,18 als het nog een tikkie omhoog gaat ga ik deze denk ook nog maar schrijven. Heb dan alleen nog wat ‘vaste’ stukken over om eventueel nog op te schrijven bij een verdere stijging maar dat wordt dan de call €40 :-)
bedoel je deze

September 2024 (AEX / RD)
Mr.Haas
0
quote:

Candelll schreef op 8 april 2024 11:15:

a ja nu zie ik het , tis december
ja klopt is voor december
Mr.Haas
0
Ik heb de laatste 20 geschreven call €35 dec €1,2 premie .
Heb nu alleen nog een aantal ‘vaste’ stukken die ga ik echt pas een heel stuk hoger schrijven :-)
Candelll
0
Wat is een geschreven call optie?
Bij het schrijven (verkopen) van een call gaat u een verplichting aan. Welke plicht? Een leveringsplicht. Als u een call schrijft neemt u de verplichting op u om de onderliggende waarde te moeten leveren. U kunt dit doen als u de aandelen in bezit heeft (gedekt), maar u kunt het ook doen zonder dat u de aandelen in bezit heeft. Dit laatste wordt ongedekt (of naakt) schrijven genoemd en is zeer risicovol.
Mr.Haas
0
Ja klopt ik heb ze gedekt geschreven. Zou mooi zijn als we onder de €34 het jaar uitgaan.
Candelll
0
dit lees ik niet graag want dan krijgt de $ ook vleugels zonder een redbull te drinken

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, waarschuwde dat de rente tot meer dan 8 procent kan stijgen in de komende jaren. Aanjagers zijn het grote Amerikaanse begrotingstekort en de aanhoudende geopolitieke spanningen, zo schreef de topman in een brief aan zijn aandeelhouders.
Candelll
1
Rusland bereidt zich voor op een mogelijk benzinetekort 8 april 2024, 06:57 CDT

Rusland probeert benzine uit Kazachstan te importeren voor het geval er tekorten ontstaan op de Russische markt vanwege de verminderde raffinagecapaciteit als gevolg van onderhoud en schade door Oekraïense drone-aanvallen, meldde Reuters maandag, onder verwijzing naar bronnen uit de industrie.

Rusland heeft Kazachstan gevraagd zich voor te bereiden op de levering van mogelijk 100.000 ton benzine, zo vertelden de bronnen aan Reuters.
Rusland is ook bereid benzine uit Wit-Rusland te importeren als het huidige binnenlandse aanbod onvoldoende is om aan de vraag te voldoen.

Rusland heeft naar schatting de helft van zijn benzine-export via het spoor teruggeschroefd nadat het vanaf 1 maart een exportverbod van zes maanden had ingesteld om voldoende binnenlands aanbod te garanderen in het hoogseizoen, terwijl verschillende raffinaderijen regelmatig onderhoud en dringende reparaties ondergaan na Oekraïense drone-aanvallen.

Rusland heeft de export van benzine van 1 maart tot en met 31 augustus 2024 opgeschort om het aanbod aan de binnenlandse markt in het piekseizoen te garanderen, in een tweede dergelijk exportverbod in slechts een paar maanden. In het najaar van 2023 verbood Rusland de export van diesel en benzine in een poging de binnenlandse brandstofprijzen te stabiliseren in het licht van de stijgende prijzen en tekorten toen de ruwe olie zich herstelde en de Russische roebel verzwakte.

Rusland heeft zijn raffinagecapaciteit de afgelopen weken zien afnemen als gevolg van seizoensonderhoud, maar vooral als gevolg van drone-aanvallen vanuit Oekraïne, die verschillende raffinaderijen hebben beschadigd die vanwege reparaties zijn gesloten.
Volgens schattingen van Reuters bedraagt de hoeveelheid Russische olieraffinagecapaciteit die offline is gehaald als gevolg van Oekraïense drone-aanvallen 14% van de totale Russische raffinagecapaciteit. Uit berekeningen blijkt dat 900.000 vaten raffinagecapaciteit per dag offline zijn gehaald door drone-aanvallen, meldde Reuters vorige maand.

Recentelijk hebben sterke voorjaarsoverstromingen één raffinaderij in Rusland gesloten, omdat ze een dam in het gebied in gevaar brachten, waardoor de evacuatie van duizenden mensen werd gedwongen.
Cash collector
0
quote:

MIDAS schreef op 8 april 2024 10:02:

[...]
U vind een overname en 48eur per aandeel niet positief?
Laat die transities maar over aan de overheden want dat is toch 1 groot gesubsidieerde boel om de eerste kosten te dragen.
Ontmanteling en klaarstomen voor een overname en de aandeelhouders zullen die 48eur wel aftekenen.
Van den Beukel is duidelijk over de waarschijnlijkheid en het tijdstip waarop hij zo'n overname ziet gebeuren: het zou hem niet verbazen dat het ooit gebeurt.

Zo'n uitspraak biedt genoeg ruimte voor overenthousiaste fantasie beleggers om beleggings beslissingen te nemen.

Misschien ook even in de gaten houden wat Wael Sawan en zijn RvB over de koers van Shell beslissen.
Candelll
0
Shell overweegt Londen te verlaten en naar New York te gaan
2
James Warrington
Ma 8 april 2024 om 13:11 GMT+2·3 min leestijd
In dit artikel:

Shell overweegt om de London Stock Exchange te verlaten voor New York, wat de grootste klap zou zijn voor de Britse aandelenmarkt tot nu toe.

Wael Sawan, CEO van Shell, zei dat de olie- en gasgigant “alle opties” voor zijn beursnotering bekeek, omdat hij zich zorgen maakte dat het door investeerders ondergewaardeerd zou worden.

In een interview met Bloomberg zei hij: “Ik heb een locatie die duidelijk ondergewaardeerd lijkt te zijn.”

De opmerkingen zullen de vrees wekken dat Shell, het grootste bedrijf op de FTSE 100 met een marktwaarde van ongeveer £180 miljard, het laatste bedrijf zou kunnen worden dat de Londense markt ontvlucht.

De index wordt traditioneel gedomineerd door olie- en gasbedrijven, maar ook door mijnbouw- en grondstoffenaandelen.

Maar een groeiende focus op ecologische, sociale en governance (ESG) maatregelen onder beleggers begint die status te bedreigen, waarbij grote bedrijven beginnen over te lopen naar de VS, die nu de grootste olieproducent ter wereld is.
Pandjesbaas
1
Ik neem aan dat dit als een technische uitbraak geldt; we zijn boven de intra-day piek van oktober gesloten, en intra-day nog fors hoger geweest ook. (Jammer dat de olieprijs net op dat moment een dip vertoonde, anders had mijn verkoopordertje op 33,25 het misschien gehaald.)
Candelll
1
Shell (SHEL) zoekt langetermijnlicentie voor Dragon Gas Project
Zacks aandelenonderzoek 8 april 2024
SUN Snelle offerteSUN MUSA Snelle offerteMUSA AROC Snelle offerteAROC SHEL Snelle offerteSHEL

Betere handel begint hier.
Volgen
Volledig artikel verbergen
Shell plc (SHEL Quick QuoteSHEL - Free Report), een Brits multinationaal olie- en gasbedrijf met hoofdzetel in Londen, streeft actief naar een langetermijnlicentie van de Amerikaanse overheid alvorens over te gaan tot een definitieve investeringsbeslissing (FID) voor het Dragon-aardgas. project in Venezuela. Dit project, dat vanwege zijn strategische belang veel aandacht heeft getrokken, staat op het punt een belangrijke bijdrage te leveren aan het regionale energielandschap. Laten we dieper ingaan op de details van de nieuwste ontwikkelingen en hun implicaties.

Achtergrond en betekenis
Inzicht in het Dragon Gas Project: Het Dragon Field, gelegen in de Venezolaanse wateren nabij de zeegrens met Trinidad en Tobago, bevat naar schatting 4,2 biljoen kubieke voet (Tcf) aardgas. Deze substantiële reserve vertegenwoordigt een lucratieve kans voor zowel Venezuela als zijn buurlanden, met name Trinidad, dat afhankelijk is van dergelijke hulpbronnen om zijn vloeibaar aardgas- en petrochemische industrie in stand te houden.

Strategisch belang van het project: Het Dragon-project heeft een strategische betekenis voor meerdere belanghebbenden. Voor Venezuela biedt het een kans om zijn inkomstenstromen te diversifiëren via de export van gas. Op dezelfde manier beschouwt Trinidad het project als een belangrijke brandstofbron om zijn industriële sectoren te ondersteunen. Bovendien onderstreept de betrokkenheid van Shell als exploitant de geloofwaardigheid en het succespotentieel van het project.

Recente ontwikkelingen en uitdagingen op regelgevingsgebied
Amerikaans licentie- en regelgevingskader: In januari 2023 verleenden de Verenigde Staten Trinidad een licentie van twee jaar om te onderhandelen over het Dragon-project en deze te ontwikkelen, waarbij Shell werd aangewezen als exploitant. Deze eerste goedkeuring markeerde een mijlpaal in de voortgang van het project. Latere wijzigingen aan de vergunning, waaronder een verlenging tot oktober 2025, hebben echter de complexiteit van het navigeren door regelgevingskaders benadrukt, met name bij grensoverschrijdende energieprojecten.

Shell's streven naar een langetermijnlicentie: In het licht van het naderende aflopen van de huidige licentie en het tijdschema voor definitieve investeringsbeslissingen heeft Shell haar inspanningen geïntensiveerd om een langetermijnautorisatie van de Amerikaanse autoriteiten te verkrijgen. Deze stap weerspiegelt de inzet van het bedrijf om de levensvatbaarheid van het project te waarborgen en de investeringsrisico's die gepaard gaan met onzekerheden op het gebied van de regelgeving te beperken.

Betrokkenheid van belanghebbenden en diplomatieke inspanningen
Diplomatieke dialogen en multilaterale betrokkenheid: Belanghebbenden die betrokken zijn bij het Dragon-project, waaronder overheidsfunctionarissen uit Trinidad, Venezuela en de Verenigde Staten, zijn actief betrokken bij diplomatieke dialogen om uitdagingen op regelgevingsgebied aan te pakken en projectontwikkeling te vergemakkelijken. Met name de minister van Energie van Trinidad, Stuart Young, heeft een voortrekkersrol gespeeld bij deze inspanningen en heeft gepleit voor voortdurende samenwerking en dialoog tussen alle betrokken partijen.

Samenwerking en coördinatie tussen partners: Het succes van het Dragon-project hangt af van effectieve samenwerking en coördinatie tussen alle deelnemende entiteiten. Van de expertise van Shell op het gebied van projectmanagement tot de technische capaciteiten van staatsbedrijven als PDVSA en NGC: elke partner brengt unieke sterke punten met zich mee. Door synergieën te benutten en doelstellingen op één lijn te brengen, kunnen deze belanghebbenden uitdagingen overwinnen en het project tot bloei brengen.

Toekomstperspectief en projecttijdlijn
Verwachte mijlpalen en beslissingspunten: Vooruitkijkend zullen belangrijke mijlpalen zoals de directe buitenlandse investeringen en de start van de gasproductie het traject van het Dragon-project bepalen. Nu Trinidad naar verwachting volgend jaar een definitieve FID zal uitvaardigen, wordt de tijdlijn voor het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen en licenties steeds belangrijker. Bovendien zal een voortdurende dialoog tussen belanghebbenden essentieel zijn bij het aanpakken van nieuwe uitdagingen en het garanderen van een naadloze projectuitvoering.

Regionale implicaties en economische voordelen: Buiten de directe reikwijdte van het Dragon-project heeft de succesvolle realisatie ervan bredere implicaties voor de regionale energiezekerheid en economische ontwikkeling. Door de natuurlijke gasbronnen effectief in te zetten, kunnen Venezuela en Trinidad hun energieveerkracht vergroten en duurzame economische groei stimuleren. Bovendien kan een grotere samenwerking in de energiesector een grotere regionale integratie en stabiliteit bevorderen.
Candelll
0
koers aarzelt om hoger te gaan, desondank dat we nu juist bovn die 33 noteren, olieprijs blijft stabiel momenteel, zal eens gaan zien wat de put 30 en 32 doet voor september 24
22.779 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 ... 1135 1136 1137 1138 1139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 mei 2024 17:35
Koers 33,620
Verschil -0,320 (-0,94%)
Hoog 34,235
Laag 33,335
Volume 6.452.528
Volume gemiddeld 7.060.407
Volume gisteren 5.729.343