Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Resultaten 3e kwartaal 2013

52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
boldie
0
tjonge jammer dat de koers laatste dagen opgepompt is want anders hadden we zeker de 22e weer gezien ach geduld schine zaak
effegenoeg
0
quote:

boldie schreef op 31 oktober 2013 12:02:

tjonge jammer dat de koers laatste dagen opgepompt is want anders hadden we zeker de 22e weer gezien ach geduld schine zaak
Ga jij nog maar een tijdje lekker sparen hoor!
Inmiddels bijna 8 miljoen stukken verhandeld die allemaal weer een baas gevonden hebben.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Een arrogante top bij Shell,
geen winstwaarschuwing naar buiten gebracht!!
Nu weet ik wel zeker warom peter Voser zijn biezen pakt.
[verwijderd]
0
quote:

jasmits schreef op 31 oktober 2013 12:49:

Een arrogante top bij Shell,
geen winstwaarschuwing naar buiten gebracht!!
Nu weet ik wel zeker warom peter Voser zijn biezen pakt.
Wat maakt het ook uit, zouden ze gedacht hebben, we stonden toch al 23-.

En nu zogenaamd een Eurotje weer lager op 24+.

Politiek en Smid Trucjes is het Allemaal.

EN met de Hulp van die GoldmanSexSisters (van Sell naar Buy!) zijn een heleboel mensen ingetuimeld.

Tja, terwijl bij een WInstwaarschuwing overigens heeft die Voser toch in dat Weekend toch al Schaliegas toen als Strop gemeld!

Koers was toen al naar 23,50 gedropt.

Even de yankees nog laten uitrazen vanmiddag en dan rond de 23,50 weer instappen, Lady's and Gents!

Ciao!
Porscheknakker
0
Air France gaat met een verkapte winstwaarschuwing en 0% dividend in koers iets omhoog en Shell gaat met een verkapte winstwaarschuwing en een dividendverhoging naar plusminus 6% in koers met 4% omlaag. Snapt u het nog? Ik niet. Je kunt beter beleggen in brakke bedrijven, die in de toekomst moeten uitkijken dat ze niet omkiepen.
[verwijderd]
0
Ik denk dat we menig analist wel wat mogen verwijten, want die hebben de verwachtingen flink opgeschroefd eerder deze week... terwijl de laatste kwartaalcijfers al lieten zien dat Shell al enige tijd worstelt met diverse projecten.

Ondertussen blijft Shell natuurlijk wel gewoon een betrouwbare cash-cow met inmiddels een zeer goed dividend rendement, technisch gezien lijkt de koers nu steun te vinden ruim boven de 24 euro... dus we zouden komende weken/maanden best wel weer eens een flink stap omhoog kunnen gaan maken.

Kwestie van sentiment!
effegenoeg
0
[verwijderd]
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 oktober 2013 13:49:

Voor degene die vanochtend is uitgestapt wordt de treurnis enkel maar groter...
Wacht nog maar effe!
Adek 2001
0
effegenoeg
0
quote:

Adek 2001 schreef op 31 oktober 2013 13:56:

Ik lig voorlopig op 24 rond. Kan nog als de younaaitmesteeds opent...
Ik geloof zowie zo dat er een mildere daling van koers van exon mobil op de borden zal gaan staan.
Propje
0
Ik zag het al aankomen verkocht voor 25,50 opnieuw gekocht voor 24,25
leuk winste deze ruilhandel
RT2014
0
quote:

Propje schreef op 31 oktober 2013 16:19:

Ik zag het al aankomen verkocht voor 25,50 opnieuw gekocht voor 24,25
leuk winste deze ruilhandel
Ik speel al een jaar met het schrijven van puts op 24. Ik heb hetzelfde kunstje uitgehaald als jij maar dan met de puts 24 nov. Gisteren teruggekocht op 8 cent, vandaag weer geschreven voor 35 cent. De geschreven puts hebben mijn koersverlies op de aandelen ruimschoots gecompenseerd.

Tip 1: schrijf vooral in series waarin de ex-dividenddatum valt. Dit klinkt tegenstrijdig omdat er dan juist geld uit de koers gaat, maar in werkelijkheid loopt de koers juist op richting de ex-dividenddatum. Bij calls juist niet in die serie.
Tip 2: schrijf alleen bij sterke dalingen of bij een koers die onder het 20-daags gemiddelde ligt. Bij calls doe je het precies andersom.
voda
0
Even wat aanvulling op deze draad!

Shell boekt 16% lagere aangepaste winst in derde kwartaal


Door Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft in het derde kwartaal van 2013 een 16% lagere aangepaste winst geboekt, onder andere vanwege zwakke raffinagemarges en voortdurende problemen in Nigeria, waardoor "de vooruitzichten op korte termijn blijven eroderen", blijkt donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse olieconcern.

"Shell heeft een sterke instroom van nieuwe projecten in de planning voor 2014, waarbij we de afgelopen maanden een reeks nieuwe olie- en gasvelden hebben opgestart. Deze nieuwe velden zijn onderdeel van een nieuwe 'project flow' en ondersteunen de cashflow van het concern in 2014 en daarna, in combinatie met een reductie van de netto-uitgaven, een reeks overnames en een versnelling in het tempo van de verkoop van activa", aldus chief executive Peter Voser in het begeleidend persbericht.

Het concern zag de geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten, de CCS-winst, over de afgelopen verslagperiode afnemen naar $4,5 miljard, van $6,6 miljard in de vergelijkbare periode een jaar eerder.

Dit cijfer wordt door analisten nauwgezet in de gaten gehouden, omdat het kosten en baten uit voorraden en andere niet-operationele posten buiten beschouwing laat.

Twaalf vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten rekenden op een geschoonde CCS-winst van $5,2 miljard.

De CCS-winst inclusief items kwam uit op $4,3 miljard, van $6,2 miljard in het derde kwartaal van 2012.

Het olieconcern boekte over de afgelopen verslagperiode een 35% lagere nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van $4,7 miljard, van $7,2 miljard een jaar eerder.

Het concern boekte een omzet van $116,51 miljard, versus $112,12 miljard.

De oliereus stelt voor het vierde kwartaal van 2013 een dividend van $0,45 per aandeel, een stijging met $0,02 cent ten opzichte van een jaar eerder.

De totale olie- en gasproductie daalde met 2% tot 2,931 miljoen vaten olie-equivalent per dag, van 2,982 miljoen vaten een jaar eerder, waar analisten uitging van een daling met 0,7% tot 2,962 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

Het aandeel Shell sloot woensdag op EUR25,46.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com

voda
0
Shell stelt teleur - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Analisten van Liberum Capital noemen de kwartaalresultaten van Shell (RDSA) teleurstellend. Ze wijzen op de geschoonde winst op basis van geschatte actuele kosten, de CCS-winst, van $4,5 miljard, die lager uitviel dan de consensus van ongeveer $5,1 miljard. De daling van het resultaat wordt veroorzaakt door zwakke raffinagemarges, aanhoudende problemen in Nigeria en hogere exploitatie en exploratiekosten bij de Upstream-divisie. De analisten van Liberum voorzien dat deze kwesties in het vierde kwartaal zullen voortduren. "Het grote probleem blijft de balans tussen het genereren van cash, investeringen en het saldo dat overblijft voor dividend", stelt Liberum. De analisten zeggen dat het erop begint te lijken dat de desinvesteringen gepaard moeten gaan met lagere investeringen om het huidige dividendbeleid te kunnen handhaven. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 4,5% lager op EUR24,36, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Forse winstdaling bij Shell

Gepubliceerd op 31 okt 2013 om 11:12 | Views: 6.107

Royal Dutch Shell A16:49

EUR 24,54-0,92(-3,61%)

DEN HAAG (AFN) - Shell heeft in het derde kwartaal een fors lagere winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De vooruitzichten voor de korte termijn worden sterk beïnvloed door zwakke raffinagemarges en de veiligheidssituatie in Nigeria. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Shell boekte een winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten exclusief eenmalige posten, de maatstaf voor zowel het concern als de financiële markten, van 4,5 miljard dollar (3,3 miljard euro). Dat is 32 procent minder dan de 6,6 miljard dollar een jaar eerder. Volgens Shell waren de marktomstandigheden in de raffinage-industrie de afgelopen maanden ,,aanzienlijk'' slechter dan een jaar eerder.

De nettowinst die toerekenbaar is aan de aandeelhouders daalde op jaarbasis met 35 procent tot 4,7 miljard dollar. Shell stelt een dividend voor van 0,45 dollar per aandeel, 2 cent meer dan een jaar eerder.

Vervangingswerkzaamheden

De productie van olie en gas daalde met 2 procent tot ruim 2,9 miljoen vaten olie-equivalent per dag. De vaak onveilige omstandigheden in Nigeria drukten de productie met circa 65.000 vaten per dag. Shell boekte in het land 300 miljoen dollar minder winst dan een jaar eerder. Het concern kondigde bij de tweedekwartaalcijfers al aan bezittingen, waaronder pijpleidingen, in het land van de hand te willen doen.

De productie daalde ook door onderhouds- en vervangingswerkzaamheden. Financieel directeur Simon Henry zei in een toelichting dat werkzaamheden de productie opnieuw zullen drukken in het vierde kwartaal, met ongeveer 60.000 vaten per dag.

Henry zei ook dat Shell nog geen besluit heeft genomen over boorwerkzaamheden in de wateren rond Alaska in 2014. Mocht Shell de boorcampagne daar hervatten, dan zal het zich richten op de Beaufortzee. Waarschijnlijk kiest Shell dan voor een ander boorschip dan de Kulluk, die begin dit jaar beschadigd raakte. Afscheid nemen van de Kulluk kan volgens Henry leiden tot een afschrijving van honderden miljoenen dollars.
voda
0
'Cijfers Shell zeer teleurstellend'

Gepubliceerd op 31 okt 2013 om 12:32 | Views: 1.882

AMSTERDAM (AFN) - Shell presenteerde donderdag zeer teleurstellende derdekwartaalcijfers, aldus Deutsche Bank. ,,De vooruitzichten voor de capex maken het nog erger en bovendien zullen onderhoudswerkzaamheden in Nigeria, Qatar en het Verenigd Koninkrijk een bedreiging blijven voor de winstgevendheid'', stelden analisten van de Duitse bank.

Shell voorziet volgend jaar een ,,aanzienlijk lagere'' netto-investering ten opzichte van de circa 45 miljard dollar dit jaar. Volgens financieel directeur Simon Henry is het bedrag dit jaar onder meer hoger dan voorheen doordat Shell circa 10 miljard dollar spendeerde aan acquisities. Het concern gaf vorig jaar aan ongeveer 130 miljard dollar te zullen spenderen in de periode 2012 tot en met 2015. Om daar binnen te blijven zal Shell vaart moeten maken met desinvesteringen, aldus de financieel directeur.

De ccs-winst exclusief eenmalige posten daalde met 32 procent tot 4,5 miljard dollar en de nettowinst was met 4,7 miljard dollar 35 procent lager dan een jaar eerder.

Shell stond rond 12.30 uur met een koersverlies van 4,1 procent onderaan de AEX.
52 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:35
Koers 33,960
Verschil +0,190 (+0,56%)
Hoog 34,140
Laag 33,810
Volume 4.602.900
Volume gemiddeld 7.118.635
Volume gisteren 5.274.500