Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Er is ook nog goed nieuws !

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Shell mag van VS boren in Arctisch gebied WASHINGTON (AFN) - Oliemaatschappij Shell heeft van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken toestemming gekregen voor proefboringen in het Arctisch gebied. Shell wil volgend jaar in de Beaufortzee ten noorden van Alaska proefboringen doen.

De Amerikaanse milieu- en natuurautoriteiten moeten nog akkoord gaan met de plannen van het olieconcern. Shell heeft goede hoop dat alle vergunningen in orde zullen komen.We zijn voorzichtig optimistisch dat we rond deze tijd volgend jaar aan het boren zullen zijn, aldus een woordvoerder.

Milieuorganisaties hebben hun afschuw over de boringen al kenbaar gemaakt en kijken naar juridische manieren om ze tegen te houden. De milieubewegingen vinden dat de natuur en de lokale bevolking in het gebied in groot gevaar wordt gebracht door de activiteiten van oliemaatschappijen.

pardon
0
Shell gaat aandelen b inkopen om verwatering door stock dividend tegen te gaan.
Er zijn ongeveer 18 miljoen aandelen uitgegeven voor de stock, dus die zullen ze wel willen inkopen.
Dat kan dus wel een kleine koersverhoging teweeg brengen.
pardon
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies voor het aandeel Shell (RDSA) is door Standard & Poor's Equity Research verhoogd naar strong buy van hold. De analisten wijzen op de scherpe koersdaling van de afgelopen dagen. Standard & Poor's verwacht dat Shell het op de middellange termijn beter zal doen dan zijn concurrenten en verwacht geen operationele verzwakking. Het koersdoel blijft EUR28,00. Het aandeel Shel sloot dinsdag op EUR22,10. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

August 10, 2011 01:52 ET (05:52 GMT)

Copyright (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
Er was de afgelopen weken groot gevaar voor een tweede recessie en het gevaar is absoluut niet geweken want de schulden problematiek bestaat nog steeds. De WTI staat ondanks alles nog boven de 80 dollar en Brent boven de 100 dollar. In Libië is nog geen enkel zicht op een goede uitkomst van het conflict en als de rebellen hun eigen bevelhebber executeren is het maar de vraag wat er voor bewind er gaat komen als Khadaffi verslagen wordt en hoe snel ze daar de productie up and running hebben. Shell's grote projecten komen de komende anderhalf jaar op capaciteit en de productie gaat dus toenemen en ik verwacht de prijzen ook. Ik heb groot vertrouwen in Shell en de koersen gaan zeker weer stijgen.
sander1988
0
Libië is maar een kleine leverancier van olie. Ik snap niet waar ze zich zo druk over maken.
pardon
0
Een revolutie in de productie van aardgas
Shell is verder gegaan om 's werelds eerste drijvende vloeibaar aardgas faciliteit (FLNG), die het potentieel om de manier waarop natuurlijke gasbronnen worden ontwikkeld een revolutie op te bouwen. Het zal helpen om offshore-unlock vitale energie bronnen, zonder de noodzaak om pijpleidingen te leggen en te bouwen verwerkende bedrijven op het land.
Honderden ingenieurs uit de hele wereld hebben hun ervaring en expertise om 's werelds grootste drijvende offshore faciliteit te ontwerpen. Het zal worden gebruikt om te helpen ontsluiten nieuwe gasvelden op zee, die momenteel worden beschouwd als te duur of moeilijk te ontwikkelen.

Shell is een pionier op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG). Chilling gas naar -162 ° Celsius verandert het in vloeibare en krimpt het volume van 600 keer, waardoor het kan worden verscheept naar verre steden waar de energie nodig is.


De Prelude FLNG faciliteit zal worden afgemeerd ongeveer 200 km uit de kust van Australië
We hebben vijf jaar ervaring in de LNG-industrie. Het verplaatsen van de productie en verwerking op zee waar het gas wordt gevonden is een belangrijke innovatie die enorme nieuwe energiebronnen brengt binnen handbereik. Het voorkomt ook de mogelijke milieueffecten van de bouw en exploitatie van een plant op het land, waaronder leggen pijpleidingen naar de wal en het bouwen van andere infrastructuur.

De eerste site te gebruiken FLNG zal Shell's Prelude-gasveld, 200 kilometer uit de Australische noordwestkust worden. Shell heeft gevorderd de Prelude project FLNG in hoog tempo, met de eerste productie van LNG naar verwachting ongeveer tien jaar na het gas werd ontdekt.

"Dit is baanbrekende technologie ontwikkeld door Shell," zegt Neil Gilmour, General Manager van Shell FLNG. "Het heeft de potentie om de manier waarop we produceren aardgas veranderen."

De Prelude FLNG faciliteit zal in ieder geval 5,3 miljoen ton per jaar (ton per jaar) van vloeistoffen te produceren: 3,6 ton per jaar van LNG - genoeg om gemakkelijk te voldoen aan de jaarlijkse natuurlijke Hong Kong's gas behoeften - 0,4 ton per jaar van LPG en 1.3mtpa van condensaat (gelijk aan 35.000 bbl / d).

Groot en compact

Eenmaal voltooid, zal de faciliteit hebben decks het meten van 488 met 74 meter, de lengte van meer dan vier voetbalvelden. Volledig ballast zal het ongeveer zes keer zoveel als de grootste vliegdekschip af te wegen.

FLNG zal helpen om vitale energie bronnen te ontsluiten off shore
Meer dan 600 mensen over de hele wereld hebben meer dan 1,6 miljoen uren gewerkt aan verschillende ontwerpen opties voor de faciliteit. "Dit is nog nooit eerder gedaan", zegt Neil. "We moesten zoeken naar manieren om onze technologie aan te passen voor off shore te vinden."

Ondanks zijn indrukwekkende proporties, de faciliteit is een kwart van de grootte van een gelijkwaardige plant op het land. Ingenieurs hebben ontworpen onderdelen die verticaal zal stack om ruimte te besparen. De operationele plant, bijvoorbeeld, zal worden geplaatst boven LNG opslagtanks.

Ze kwam ook met het idee van het aanboren van de koude van de zeebodem door het pompen van water om af te koelen van het gas te helpen, het vermijden van de noodzaak om extra apparatuur aan dek.

"Voor LNG je een koelmedium, zoals in uw koelkast thuis nodig hebben," zegt Neil. "We hebben bedacht een systeem om water te nemen van diep in de oceaan."

Een samenstel van acht een-meter een diameter van buizen strekt zich uit van de mogelijkheid om ongeveer 150 m onder het oppervlak van de oceaan. Het levert ongeveer 50.000 m3 koude zeewater per uur. Dit helpt om het gas af te koelen van onder de faciliteit, bespaart het dek ruimte.

Logeren bedrijf

Een schaalmodel van de faciliteit maatregelen acht meter lang en weegt 4,5 ton
De FLNG faciliteit is ontworpen om te werken en blijven veilig afgemeerd zelfs in de meest extreme weersomstandigheden.

De omvang van de full-scale installatie zal helpen tot zeer hoge wind en gigantische golven te weerstaan. Daarnaast zal het worden vastgezet op zijn plaats door een van de grootste meren systemen in de wereld. Een 105-meter hoge toren, ruim genoeg om de Arc de Triomphe huis, zal lopen door de faciliteit. Vier groepen van landvasten voor anker aan de zeebodem.

Het systeem laat de mogelijkheid om langzaam draaien in de wind - opvangen van de impact van de sterke weersomstandigheden -, terwijl de resterende afgemeerd over het gasveld. Het kan veilig afgemeerd verblijf op zee, zelfs tijdens de meest krachtige cyclonen. Dit bespaart kostbare productie-dag die anders verloren gaat op het loskoppelen van de faciliteit en verplaatsen buiten het veld.

Drie 6700-pk motoren zitten in de achterkant van de faciliteit. Twee van deze zal werken op een bepaald moment voor de inrichting blijken van de wind en LNG-tankers om veilig te trekken naast te laden mogelijk te maken. De faciliteit opslagtanks worden onder het dek. Ze kunnen maximaal 220.000 m3 LNG, 90.000 m3 LPG, en 126.000 m3 van condensaat. De totale opslagcapaciteit is gelijk aan ongeveer 175 Olympische zwembaden.
pardon
0
Bijna 100.000 mensen zijn in dienst van Shell,tel daarbij nog 50 tot 100.000 mensen die indirect voor Shell werken dan kan je zien hoe belangrijk olie en gas is voor de economie.
De laatste jaren investeert Shell enorm veel geld in deze zaken,zodat het de komende 10 jaar ook enorme winst gaat generen.
De beste pensioen belegging is dan ook aandelen Shell,nu kopen op de dip en profiteren van het dividend wat elk jaar gaat stijgen.
pardon
0
Onze grote projecten
Van 's werelds grootste geïntegreerde, op export gerichte olie en gas project te helpen naar Azië de vraag naar petrochemische producten te voldoen - de grote projecten van Shell zien onze technologie en expertise in actie.
Prelude FLNG
Het ontwikkelen van een revolutionaire technologie voor offshore gasvelden anders te duur of moeilijk te ontwikkelen toegang.

Athabasca Oil Sands Project
Het Athabasca Oil Sands Project (AOSP) uittreksels bitumen uit oliezanden en zet deze om naar synthetische ruwe olie.

Sakhalin II
Een van 's werelds grootste geïntegreerde, op export gerichte olie-en gasprojecten.

Shell Eastern Petrochemicals Complex (SEPC)
Aan de groeiende vraag van Azië voor de petrochemie.

Port Arthur Refinery
Uit te breiden tot een van de grootste Amerikaanse raffinaderijen.

Pearl GTL
Voorbereidingen voor productie bij 's werelds grootste fabriek op aardgas om te zetten in schoon brandende vloeibare transport brandstof en andere hoogwaardige producten.

Qatargas 4
Qatargas 4 is de eerste entry van Shell in Qatars vloeibaar aardgas (LNG)-sector.

Perdido
'S werelds diepste spar productiefaciliteit.

Parque das Conchas (BC-10)
Commercialisering kust van Brazilië zware olie

Gumusut
Eerste diepwater Shell kansen in Maleisië
mr.Franz
0
komende week nog maar een pluk kopen. Shell staat nog altijd erg laag met goede vooruitzichten.
roloff
0
JOHN BEIJER | WOENSDAG 22 MEI 2013

Een fonds dat het absoluut zeer goed doet en één van onze favorieten is om op te handelen, is Royal Dutch Shell. Ons computermodel geeft prachtige aan- en verkoopsignalen op het fonds waar je wat mee kunt, zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien. Ons computermodel heeft gisteren een verkoopsignaal gegeven voor een verwachte terugval richting 25.70 euro.

www.belegger.nl/column/2634709/aex-40...
[verwijderd]
0
RDS is weer aan het laggen...

Denk dat het wel weer goed komt als je ziet hoe hoog de indices staan, en het feit dat de collega-olies in de VS doorstijgen (Exxon zie ik nog wel naar 100 gaan, dan mag RDS toch niet onder de 28 staan?).
mr.Franz
0
lijkt me een mooi bijkoop moment, zo net onder de 26 euro. Ik probeer nog een pluk op te pikken.
roloff
0
quote:

mr.Franz schreef op 24 mei 2013 12:51:

lijkt me een mooi bijkoop moment, zo net onder de 26 euro. Ik probeer nog een pluk op te pikken.
Goed plan Franz. Ik had vorige week mijn hele positie RDS (tijdelijk) verkocht en sta nu ook weer aan de koopkant. Zo rond 25.75 ligt een bodem. RDS-Groet, Roloff
effegenoeg
0
quote:

rolof schreef op 27 mei 2013 12:04:

[...]Goed plan Franz. Ik had vorige week mijn hele positie RDS (tijdelijk) verkocht en sta nu ook weer aan de koopkant. Zo rond 25.75 ligt een bodem. RDS-Groet, Roloff
Wil er ook nog in uitbreiden......
mr.Franz
0
quote:

rolof schreef op 27 mei 2013 12:04:

[...]Goed plan Franz. Ik had vorige week mijn hele positie RDS (tijdelijk) verkocht en sta nu ook weer aan de koopkant. Zo rond 25.75 ligt een bodem. RDS-Groet, Roloff
Die zag ik ook Roloff, heb nu 75 procent van mijn beoogde positie ingenomen. Steeds kunnen instappen op dipjes. Blijft een prima fonds om in de portefeuille te hebben.
38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 17:38
Koers 33,940
Verschil -0,395 (-1,15%)
Hoog 34,435
Laag 33,895
Volume 5.729.343
Volume gemiddeld 7.099.027
Volume gisteren 4.670.218