Corbion « Terug naar discussie overzicht

European Approval for Stevia Opens Doors for Purac Product

20 Posts
[verwijderd]
0
Date:24 Nov 2011

Nov 24 2011 --- Purac welcomes the recent European Commission’s decision to allow the use of steviol glycosides (stevia) as sweetener in food and beverage applications. The global provider of preservation solutions, lactic acid and lactates expects a further increase of interest in Purac FIT Plus as a result of this recent ruling.

Today’s consumers are increasingly interested in products that contain few calories, while at the same time they prefer natural ingredients and are not willing to compromise on taste. The recent approval of stevia, a high intensity natural sweetener, will enable the industry to meet these market demands. However, challenges exist when applying stevia to food and beverages.

Alongside its sweetness, stevia’s taste profile includes a lingering bitter or licorice-like aftertaste. Purac FIT Plus successfully helps to mask the lingering off flavors of intensity sweeteners, such as stevia.

“Purac FIT Plus is an all natural, ultra pure grade of lactic acid. It is optimized for application in the beverage industry and even has specifications on flavor and odor components” says Hans Schinck, Category Manager at Purac. “The long lasting time and the balanced sour taste make Purac FIT Plus the perfect building block for stevia masking and acidification of beverages.”

Purac has been supplying the beverage industry for decades, offering solutions for preservation, mineral fortification and for acidification. The global presence, strong application support and level of expertise make Purac a true partner for beverage companies all over the world.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

paulbeleg schreef:

Goudmijn. Als dit zijn uitwerking krijgt breken er mooie tijden aan
daarom aan alle,je moet ze maar beter hebben voor je het weekend in gaat...
Spoetnik
0
quote:

beeldscherm schreef op 1 december 2011 17:06:

hoeveel zullen er daarvan zijn,

beverage companies all over the world.....

Oke, wil je deze simpele ziel even bijpraten dan?
[verwijderd]
0
sns er net uitgegooid, leuk rendement gemaakt 10%. KLM air france ook afscheid van genomen. Ik twijfel om ook CSM van de hand te doen in de hoop ze nog een keer goedkoop te kunnen oprapen. Bam houd ik zeker nog even vast. Het komt er op neer dat ik het eigenlijk helemaal niet meer weet.
bart1805
0
quote:

daja schreef op 2 december 2011 13:20:

sns er net uitgegooid, leuk rendement gemaakt 10%. KLM air france ook afscheid van genomen. Ik twijfel om ook CSM van de hand te doen in de hoop ze nog een keer goedkoop te kunnen oprapen. Bam houd ik zeker nog even vast. Het komt er op neer dat ik het eigenlijk helemaal niet meer weet.
Herkenbaar. Misschien wachten tot na de banencijfers?
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 2 december 2011 11:47:

tja Purac, wanneer valt eindelijk het kwartje?
Bij mij is het al gevallen CSM wordt een knalnummer.
[verwijderd]
0
tja banencijfers, bepalen vandaag de markt en misschien ook wel de richting van volgende week, nu volgende week geen echt relevante cijfers verschijnen. Ik twijfel ook, alles eruit gooien als banencijfers slecht zijn, of blijven zitten in de hoop dat de markt volgende week dan weerherstelt? moeilijk dilemma. Overigens niet voor CSM daar blijf ik ten alle tijde in zitten, gaat soms dwars tegen de richting van de markt in.
bart1805
0
quote:

daja schreef op 2 december 2011 13:52:

waarom komt er nu geen freeze op ING meer dan 10% up vandaag?
Zie de info:

www.aandeelhoudersforum.nl/beursinfo/...
[verwijderd]
0
Dank je Bart helder verhaal. ben nog niet zo lang bezig dus excuseer mij als ik domme vragen stel. Ik probeer hiervan te leren.
bart1805
0
quote:

daja schreef op 2 december 2011 14:43:

Dank je Bart helder verhaal. ben nog niet zo lang bezig dus excuseer mij als ik domme vragen stel. Ik probeer hiervan te leren.
Als je op een normale manier een vraag stelt, dan kunnen het eigenlijk geen domme vragen zijn. Succes!
[verwijderd]
0
Ik ben ook geen specialist in beleggen.

Maar hoe of wat moet ik doen om in stevia te beleggen?
[verwijderd]
0
quote:

jester schreef:

Ik ben ook geen specialist in beleggen.

Maar hoe of wat moet ik doen om in stevia te beleggen?
www.foodnavigator.com/Financial-Indus...

lactic acid product van Purac word toegevoegd m.i
[verwijderd]
0
Van 1 december alweer, maar ik had hem nog niet gezien hier.

PARIJS - Purac brengt PuraQ Arome NA4 op de markt. Deze natuurlijke smaakmaker kan effectief zout reduceren. Ook heeft het bedrijf op de FiE een nasmaakmaskeerder voor stevia.

"PuraQ Arome NA4 smaakt zout, maar is het niet”, zegt Dirk Goedhart van Purac, een dochter van CSM, op de beurs voor foodingredients in Parijs. “Het is een natuurlijk aroma, geproduceerd door fermentatie."

Volgens hem wordt NA4 veel gebruikt in vlees, omdat het de smaak van vlees benadert, maar is het eigenlijk in vrijwel alle producten toepasbaar.

PuraQ Arome NA4 heeft de Food Excellence Award in de categorie hartig/vlees gewonnen. Goedhart laat de prijs graag zien (foto).

Stevia-maskeerder
Het bedrijf toont in Parijs ook een product om de bittere nasmaak van stevia te maskeren, namelijk Purac Fit Plus.

“Alle suikervervangers hebben een nasmaak die lang in de mond blijft”, stelt Hans Schinck van het bedrijf. "In de drankenindustrie wordt vaak citroenzuur als acidifier gebruikt. Dat heeft echter een korte smaakcurve en maskeert daardoor de nasmaak van stevia niet. Purac Fit Plus is een maskeerder die beter bij het smaakprofiel past, omdat het net als stevia een lange smaakcurve heeft. Het komt iets later boven als zoet, maar blijft langer hangen. Stevia en Purac Fit Plus gaan mooi samen omdat ze beide natuurlijk zijn.”

Purac Fit Plus is een hoog zuiver melkzuur, dus goed toepasbaar in dranken en heeft een lange lasting time.

www.evmi.nl/nieuws/product-ontwikkeli...
[verwijderd]
0
EU - Purac wins FI Excellence Award with PuraQ® Arome NA407 Dec 2011
Purac has won the FI Excellence Award 2011 for its natural flavoring solution for sodium reduction: PuraQ Arome NA4, in the category ‘Savory/Meat Innovation of the Year’.

The prestigious award follows two nominations from Purac’s food solutions this year, an impressive recognition of our dedication to natural food preservation and flavoring.

As health authorities continue to highlight the dangers of excess sodium on public health, this award highlights for food processors that reducing salt is not only achievable, but can actually positively improve their end-products.

PuraQ Arome NA4 is a multifunctional solution that allows food producers to reduce sodium by up to 40% without compromising on original quality, offering salty taste and improved texture while maintaining food safety and shelf life. Food producers can even boost flavors while cutting back on salt levels, thanks to the savory and salty taste of PuraQ Arome NA4.

The PuraQ Arome NA4 range can be used in a broad variety of food products, including meat, poultry, deli-salads, bakery, dips, spreads, dressings, and (cooking) sauces.

www.meattradenewsdaily.co.uk/news/021...
[verwijderd]
0
Plastic? Zeker, maar dan afbreekbaar
december 2nd, 2011 by admin
Een knisperend verpakkingsplasticje voor kiwi’s. Veel consumenten zullen, wellicht zonder het te weten, weleens afbreekbaar bioplastic in handen hebben gehad. De nieuwste toepassing is een koffiecapsule.

Even laat marketingmanager François de Bie de koffiecapsule tussen zijn vingers draaien. Het lijkt zo’n eenvoudig plastic dingetje. Maar dit is bioplastic. Gemaakt uit melkzuur. Botschroeven, textiel en kinderzitjes: de rij toepassingen lijkt eindeloos. De bedenker ervan is Purac, een van de onderdelen van voedingsmiddelenconcern CSM.

Meer tekst en uitleg: www.duurzameverpakkingen.info/1968/we...
[verwijderd]
0
CSM to build a frozen plant in Poland

Tuesday, 20 December 2011supplier
CSM Polska, a subsidiary of the Dutch CSM nv Company from Diemen, will build a factory in the Nowa Sól sub zone of the Special Economic Zone, as reported by the Germany Trade & Invest – Gesellschaft für Außenwirtschaft und Standortmarketing mbH Company, Berlin, Germany. The investment is worth over PLN 50m (EUR 12.46m). The project involves implementation of modern technology in the field of material dosing, material mixing, baking, storage, transport and production management systems which will help the company introduce new products onto the European market. CSM Polska plans to export the products, predominantly frozen cakes and cookies, mainly to Western Europe - and to the German market and the food sector i.e. restaurants and fast food chains It is possible that around 82 new jobs will be created with the investment.

www.bakingbiscuit.com/newsview/items/...

20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:37
Koers 20,000
Verschil +0,720 (+3,73%)
Hoog 20,300
Laag 19,210
Volume 221.419
Volume gemiddeld 116.127
Volume gisteren 214.475