Corbion « Terug naar discussie overzicht

Purac

8 Posts
op&neer
0
Biologisch afbreekbaar plastic begint steeds verder door te dringen bij bedrijven als Coca cola (http://www.innofood.org/nl/nieuws/6177/nederlands-bedrijf-vindt-revolutionaire-duurzame-fles-uit.html). Daar moet CSM met dochter Purac (zie www.csmglobal.com/Csm/NL/Over_CSM/Bed... toch van profiteren.

Boven 11,50 rondt CSM een kop-schouder bodempatroontje af en kunnen we de gap naar 13,80 gaan opvullen.... Ook de beurs kan in de laatste weken van het jaar bij lage omzetten hopelijk een deel van de schade inlopen.
[verwijderd]
0
Inderdaad, dit zijn innovaties waar iedereen op zit te wachten. Hopelijk heeft CSM een goede strategie dit te marketen bij groot gebruikers. Unilever, Coca Cola, noem maar op, het kan niet op!
[verwijderd]
0
suikerriet is geen melkzuur, kan PURAC dit wel ?

www.40andperfect.nl/veertigers-en-nie...

Sweet idea, Coca-Cola fles van suikerriet
Coca Cola introduceerde deze week ook in Nederland de PlantBottle™. De PlantBottle™ fles wordt deels gemaakt van suikerriet en is 100% recyclebaar. Daarmee is een stap gezet naar de meest duurzame verpakking van de toekomst. Het uiteindelijke doel is om tegen 2020 wereldwijd alle PET-verpakkingen te hebben vervangen door PlantBottles™.

Traditionele plastic PET-flessen worden gemaakt uit aardolie en andere fossiele brandstoffen. Coca Cola heeft een manier gevonden om een fles te maken die voor 30% vervaardigd is uit duurzaam verkregen Braziliaans suikerriet. Samen met onderzoeksteams werken ze verder om ook de resterende 70% van plantaardig materiaal te vervaardigen.

Eind 2010 zijn er al ruim 2,5 miljard PlantBottle™-verpakkingen de markt op gegaan in Brazilië, Canada, Chili, Denemarken, Mexico, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten. Dit zorgde ervoor dat er bijna 30.000 ton kooldioxide (CO2),equivalent aan circa 60.000 vaten olie, minder nodig was voor de productie van PET-flessen gevuld met Coca-Cola. In 2011 verdubbelt Coca Cola het aantal PlantBottle™-verpakkingen wereldwijd en vanaf nu doet Nederland ook mee. Wil je zien welke positieve impact dat heeft op de CO2 uitstoot? Op PlantBottle™ staat een leuke tool waar je dit kunt aflezen.

Op trace your coke kun je het hele productietraject volgen van jouw favo smaak cola en welke impact het bestaan van dit product (én jouw manier van winkelen en omgaan met afval) heeft op het klimaat.
[verwijderd]
0
PURAC, zeg dat het beter kan of al klaar hebt !

Amsterdams onderzoeksbedrijf Avantium gaat voor Coca-Cola een nieuwe fles ontwikkelen gemaakt uit Bio-plastics. 100% biologisch grondstoffen en 100% recyclebaar. Het nieuwe plastic van Avantium gaat verder ontwikkeld worden voor het grote frisdrank-concern, hiermee is een start gemaakt in een nieuw gebouwde pilot-fabriek in Geleen en moet binnen een paar jaar leiden tot een productie faciliteit
[verwijderd]
0
Coca Cola wil blijkbaar iets aan milieu doen, maar ....(zegt ene Ron)
www.40andperfect.nl/veertigers-en-nie...
Ron
20 november 2011 om 14:37
O.a. de Wageningen Universiteit (zie link) heeft aangegeven dat een plant bottle als Coca Cola produceert niks bijdraagt aan het plastic probleem, het maakt het enkel erger.
Verder heeft de New York Times (zie link naar artikel met daarin link artikel NYT) geschreven over de wijze waarop Coca Cola initiatieven om de plastic vervuiling te stoppen dwarsboomt.

Plastic vervuiling is een groot probleem, met name in de oceanen zorgt dit voor aantoonbare minuscule deeltjes plastic welke wetenschappers in de maag van ELKE zeevogel die ze onderzochten tegen kwamen.
Deze minuscule plastic deeltjes hebben een nare eigenschap, ze binden andere chemische stoffen aan zich en kunnen zo indirect kanker veroorzaken.
Verder breken ze niet af in zee, ze worden alleen maar steeds kleiner en door bovenstaande eigenschap ook steeds giftiger.

Zie hier wat de Wageningen Universiteit hierover schrijft, (Ze geven ook aan dat composteerbare plastics zoals de fles van Coca Cola niet werken)
www.imares.wur.nl/NL/onderzoek/dossie...
En andere media,
Volkskrant: www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetensch...
Eén Vandaag: www.eenvandaag.nl/gezondheid/35298/ze...
Trouw: www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article...

Nog even en we kunnen geen vis meet eten zonder te grote hoeveelheden gif binnen te krijgen.

Coca cola lijkt te worden geleid door een stel mensen met weinig geweten want hoe kun je in deze tijd acties om deze vervuiling te stoppen tegen werken??
Lees hier hoe een zeer goed initiatief Bij American Idol werd gedwarsboomd en ook hoe Coca Cola een actie om het natuurreservaat de Grand Canyon plastic vrij te krijgen werd tegen gehouden (oorspronkelijke bron de New York Times)
www.duurzaamnieuws.nl/mvo/bericht.rxm...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:37
Koers 20,000
Verschil +0,720 (+3,73%)
Hoog 20,300
Laag 19,210
Volume 221.419
Volume gemiddeld 116.256
Volume gisteren 214.475