Corbion « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: CSM KW1 EBITA lager, omzet licht hoger

58 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
PREVIEW: CSM KW1 EBITA lager, omzet licht hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM (CSM.AE) zal dinsdag voorbeurs over het eerste kwartaal een lagere EBITA op een licht hogere omzet bekendmaken, is de gemiddelde verwachting van drie door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Zij komen gemiddeld uit op een 8,4% lagere EBITA van EUR40,1 miljoen, bij een 2,4% hogere kwartaalomzet van EUR778,0 miljoen. De analisten zullen vooral letten op de marge-ontwikkeling gerelateerd aan grondstofkosten en consumentenprijzen, op de volume-ontwikkeling bij Bakery Supplies en op mededelingen over het bioplasticsprogramma in de Purac-divisie. Zij verwachten een update over herstructurerings- en kostenbesparingsprogramma's, maar geen concrete outlook voor de rest van 2012. Omstreeks 13.15 uur noteert het aandeel 3,8% lager op EUR11,43, terwijl de Midkap met 2,8% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
CSM teert nog verder in. Alle drie de business takken lagere EBITA t.o.v. een jaar geleden. In totaal meer dan 25% minder (32.2 in plaats van de door analisten verwachte 40.1, Q1 2011 = 43.8). Omzet is wel gestegen. En weer geen mededeling over nieuwe partners/klanten voor PURAC over het bioplastic verhaal.
[verwijderd]
0
CSM sees no improvement in 2012 as Q1 profits miss


AMSTERDAM, April 24 | Tue Apr 24, 2012 1:18am EDT

(Reuters) - CSM NV, the world's largest bakery products supplier, on Tuesday posted lower-than-expected first-quarter profits and said it did not expect the current trading environment to improve for the remainder of the year.

Earnings before interest, tax and amortisation (EBITA) and before one-off costs for the first quarter were 32.3 million euros ($42.39 million), below the 41.5 million expected in a Reuters poll of 4 analysts.

The group said its cost-cutting project was on track and would exceed the estimated 30 million euros in savings.

CSM said in February it would divest or restructure up to 30 percent of its European bakery supply business, squeezed by weak consumer demand and high raw material costs. It gave no update on this disposal process.

($1 = 0.7619 euros) (Reporting By Robert-Jan Bartunek)
Bir
0
Ondanks alles wat we maandenlang hoopten, valt dit resultaat toch wel tegen. En ook geen goeie vooruitzichten.

Ik ben bang dat beleggers niet positief gaan reageren op dit nieuws.

Wat denken jullie?

Grtn Bir.
OVI
0
•Dalende volumes en winst voor CSM

•'CSM positief over bioplastics'
DIEMEN (AFN) - Leverancier van bakkerijproducten en producent van melkzuur CSM zag de verkoopvolumes en de winst in het eerste kwartaal van dit jaar dalen. De omzet steeg wel met ruim 5 procent, maar dat was voornamelijk het gevolg van prijsverhogingen. CSM publiceerde dinsdag voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

Het bedrijfsresultaat voor eenmalige kosten kwam uit op 32,3 miljoen euro, tegen 43,8 miljoen in dezelfde periode in 2011. Dat is exclusief een eenmalige last van 3,3 miljoen euro. De omzet bedroeg 798,7 miljoen euro. In de bakkerijdivisie daalden de volumes met 4,4 procent. Bij Purac, de melkzuur-divisie, was er juist sprake van een stijging met 3,5 procent.

CSM zegt dit jaar geen verbetering van het handelsklimaat of consumentengedrag te verwachten. Daardoor zal er ook in de rest van het jaar druk op de volumes blijven, hoewel de vergelijking met vorig jaar in de tweede helft van 2012 beter zal uitvallen.

Besparingen

De onderneming verwacht dit jaar flink in de kosten te kunnen snijden. De besparingen lopen waarschijnlijk op tot boven de 30 miljoen euro die eerder als schatting werden opgegeven. Indien nodig is CSM bereid om dieper in de organisatie te snijden dan aangekondigd, meldt het persbericht. Bovenop de 400 banen die vorig jaar verdwenen was CSM van plan er dit jaar nog 100 te schrappen.

CSM zei bij de presentatie van de jaarcijfers in februari al dat 2012 een moeilijk overgangsjaar zal worden. Het bedrijf voorzag dat de volumes niet zouden groeien en zei de bakkerij-activiteiten in met name Europa flink aan te zullen pakken.

De melkzuur-activiteiten hadden in het eerste kwartaal van dit jaar onder meer te maken met gestegen kosten, vooral door de nieuwe lactidefabriek in Thailand.
aandeeltje!
0
quote:

Bir schreef:

Ondanks alles wat we maandenlang hoopten, valt dit resultaat toch wel tegen. En ook geen goeie vooruitzichten.

Ik ben bang dat beleggers niet positief gaan reageren op dit nieuws.

Wat denken jullie?

Grtn Bir.

Valt mee, ik heb nooit een verwachting gehad dat dat snel gaat die verandering, maar gewoon heel 2012 in beslag zal nemen. Mensen denken dat je de zaken in 1x gekeerd kunt hebben, maar als het zo eenvoudig was....
CSM gaat echt wel weer verdubbelen kwa koers, en is het nu erg dat dat 1 jaar duurt of 2 jaar of zo. Ja natuurlijk probeer ik te timen zo heb ik al een leuk ritje gemaakt en ga dat weer doen met CSM. Ik doe niets anders dan proberen te anticiperen op het opportunisme van andere (potentiele) aandeelhouders. In werkelijkheid gaat het in golfjes. Ik probeer ervoor te waken dat ik te hoog instap. Nu vind ik het allemaal een prima prijs, ja als er nog 1 euro afgaat dan kan ik daar ook niet mee zitten. Op 16 vond ik het allemaal weer wat snel opgelopen dus toen waren ze er weer uit. Binnenkort weer opnieuw een ritje denk ik.
guusje
0
quote:

Bir schreef op 24 april 2012 08:35:

Ondanks alles wat we maandenlang hoopten, valt dit resultaat toch wel tegen. En ook geen goeie vooruitzichten.

Ik ben bang dat beleggers niet positief gaan reageren op dit nieuws.

Wat denken jullie?

Grtn Bir.

Duidelijk dat beleggers niet positief reageren, op welke koers bodem heb volgens jou weer een kans om te stijgen?
[verwijderd]
0
Onder de 10 euro is een strong buy. Ik verwacht tussen de 10 en 11 euro als bodem.
[verwijderd]
0
Ik had dit wel verwacht, zoals ik vorige week zei het af te wachten. Ik verwachtte geen goede cijfers, maar dit is niet onverwacht. Met het dividend er af, komt de koers rond de 10.40. Gezien de algemene trend zijn we nu wel op de bodem. wellicht nog max 50ct er af. Goed instapmoment, ook gezien in het licht van 2e helft 2012

quote:

Bir schreef op 24 april 2012 08:35:

Ondanks alles wat we maandenlang hoopten, valt dit resultaat toch wel tegen. En ook geen goeie vooruitzichten.

Ik ben bang dat beleggers niet positief gaan reageren op dit nieuws.

Wat denken jullie?

Grtn Bir.

voda
0
UPDATE: CSM KW1 resultaat valt tegen; actieplan 2012 op schema


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'CSM boekt lager KW1 bedrijfsresultaat op hogere omzet' om informatie, commentaar analisten toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM nv (CSM.AE) heeft in de eerste drie maanden van 2012 meer omzet geboekt, maar zag het bedrijfsresultaat (EBITA) fors dalen als gevolg van dalende verkoopvolumes in de Bakkery Supply-divisies en kosten voor nieuwe projecten en herstructureringsprogramma's, maakt het bedrijf dinsdag bekend. De volumes in de Purac-divisie voor melkzuurproducten stegen, na twee opeenvolgende kwartalen van omzetdaling.

CSM ziet nog geen herstel in het consumentenvertrouwen, maar zegt op schema te liggen met het kostenbesparingsprogramma, dat in 2012 EUR30 miljoen moet opleveren.

Daarnaast worden in aanvulling op de in februari aangekondigde verkoop in 2012 van zeker EUR100 miljoen aan niet renderende omzetwaarde en het aangaan van joint ventures en andere samenwerkingsvormen "aanvullende acties overwogen", zegt CEO Gerard Hoetmer in het persbericht met de trading update.

ING-analist Marco Gulpers vindt dat gezien de tegenvallende EBITA-cijfers "in ieder geval een positief signaal". ING heeft een buy-advies bij een koersdoel van EUR17,00.

De EBITA, exclusief eenmalige kosten, daalde 26,3% tot EUR32,3 miljoen, van EUR43,8 miljoen een jaar eerder. De kwartaalomzet was 5,1% hoger op EUR798,7 miljoen, van EUR759,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2011.

De autonome omzetgroei bedroeg 1,8%, waaraan CSM toevoegt dat het bedrijf er beter en vooral sneller in slaagt gestegen grondstofprijzen door te berekenen.

Richard Withagen van SNS Securities spreekt van tegenvallende resultaten. De EBITA-cijfers liggen voor alle drie divisies beneden zijn taxaties. De SNS-analist wijst vooral op de teleurstellende ontwikkeling bij Bakery Supplies Europe. In de VS is het resultaat licht beter, omdat daar vooral goed op kosten wordt gestuurd. Maar in beide divisies vallen de volumedalingen erg tegen, terwijl de volumegroei bij Purac juist positief is, zegt hij. SNS heeft een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR15,00.

Het aandeel CSM is maandag gesloten op EUR11,39.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
CSM intrigeert met mogelijkheid nieuwe acties - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM (CSM.AE) intrigeert met een trading update, waarin wordt aangekondigd mogelijk met nieuwe acties te komen om de resultaten te verbeteren, zegt Marco Gulpers van ING. CSM maakte in februari bekend in 2012 zeker voor EUR100 miljoen omzetwaarde aan niet renderende activiteiten te gaan verkopen. De ING-analist vindt het, gezien de tegenvallende EBITA-cijfers "in ieder geval positief" dat CSM aanvullende acties onderzoekt. ING houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR17,00. Het aandeel is maandag gesloten op EUR11,39. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
CSM koersdoel omlaag naar EUR11 - Deutsche Bank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank verlaagt het koersdoel op CSM (CSM.AE) naar EUR11,00 van EUR14,00, naar aanleiding van de zwakke resultaten en de verwachtingen die onder druk staan. De Deutsche-analisten wijzen erop dat de volumes op bakkerijgebied zijn afgenomen, wat erop duidt dat het bedrijf minder winst zal maken in 2012, ondanks kostenbesparingen van EUR30 miljoen. Deutsche Bank hanteert een hold-advies. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR11,17, terwijl de Midkap vlak noteert. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
Bir
0
quote:

guusje schreef op 24 april 2012 13:13:

[...]
Duidelijk dat beleggers niet positief reageren, op welke koers bodem heb volgens jou weer een kans om te stijgen?
He Guusje, bij mijn laatste ritje kocht ik in oktober vorig jaar opties en aandelen voor 11,3 euro. Ik ben toen nog meegedipt naar 9,26 euro, maar uiteindelijk blijven zitten en eind januari uitgestapt op 15 euro. Toch flink verdiend.

Nu vind ik het lastig. De situatie binnen CSM is eigenlijk niet verbeterd sinds augustus vorig jaar. De reorganisaties zijn nog steeds niet zichtbaar in effecten, de kosten worden wel doorberekend maar dit leidt nog niet tot significant betere resultaten. En PURAC..........blijft promissing......niks meer. Al met al niet best, maar ook niet heel slecht. En wel een marktsegment waar altijd vraag naar is.

Ik vraag me nu af of de koers niet nog lager zal gaan, en nu alleen even blijft hangen door het riante dividend wat 7 mei wordt uitgekeerd (70 eurocentjes, dus 6,3 procent), of dat dit (ex dividend koers is 10,4 euro) de iets hogere bodem is.

Ik twijfel dus nog of ik nu instap (ik heb overigens al wat gekocht op 11,2 euro) of pas na ex-dividend. Want de koers zou theoretisch nog kunnen zakken naar 9,5 euro. Dan hebben we overigens wel een dubbele bodem.

Advies: Ik ben het eens met @Aandeeltje. De koers gaat echt weer een keer verdubbelen. Speel je op zeker, dan stap je na ex-div in, wil je een gokje nemen, dan nu al. Want het kan zomaar zijn dat na ex-div koop-limieten afgaan, en de koers razendsnel oploopt.

Contra, Paul en Soepkip, jullie hebben de vorige rit ook meegemaakt. Ander licht?

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Ik sluit me bovenstaande post aan. Het is altijd moeilijk wat uiteindelijk de bodem is. Ik denk niet dat we teruggaan naar de bodem van het najaar in de AEX en AMX. Hoogstens tussen de 291 en 296 AEX. Mijn verwachting is dat de koers stijgt tot zeker 14/15, minstens op het vorige niveau omdat de bodem van de meeste aandelen nu hoger ligt dan in het najaar. Het slechte nieuws is in CSM in geprijsd. Verbetering wordt in de 2e helft van 2012 verwacht. De koers loopt hier meestal wat op vooruit (verwachtingen). Zou me niet verbazen als de koers het niveau binnen 3 maanden haalt. De 14/15 werd immers al eerder bereikt zonder enig noemenswaardig nieuwsfeit, behalve een algemeen stijgende beurs.
guusje
0
quote:

Libretto schreef op 24 april 2012 13:54:

Onder de 10 euro is een strong buy. Ik verwacht tussen de 10 en 11 euro als bodem.
Tussen 10 en 11 euri bodem op ex dividend, of misschien inclusief dividend nog te goed tussen 10 en 11 euri, denk zelf dat csm nog onder de 11 euri zakt incl dividend.
Bir
0
quote:

VOORTS schreef op 25 april 2012 17:13:

€11,- met purac wat op ontploffen staat,hoe duurder de olie ......
He VOORTS, ken je dat verhaal van dat bedrijf met een veelbelovende divisie die een goudmijntje zou worden............?
Bir
0
quote:

paulbeleg schreef op 25 april 2012 20:16:

Ik sluit me bovenstaande post aan. Het is altijd moeilijk wat uiteindelijk de bodem is. Ik denk niet dat we teruggaan naar de bodem van het najaar in de AEX en AMX. Hoogstens tussen de 291 en 296 AEX. Mijn verwachting is dat de koers stijgt tot zeker 14/15, minstens op het vorige niveau omdat de bodem van de meeste aandelen nu hoger ligt dan in het najaar. Het slechte nieuws is in CSM in geprijsd. Verbetering wordt in de 2e helft van 2012 verwacht. De koers loopt hier meestal wat op vooruit (verwachtingen). Zou me niet verbazen als de koers het niveau binnen 3 maanden haalt. De 14/15 werd immers al eerder bereikt zonder enig noemenswaardig nieuwsfeit, behalve een algemeen stijgende beurs.
Jep, eigenlijk staat CSM er niet wezenlijk anders voor dan een jaar geleden.

Toen was de koers 26€ en waren de beloften en verwachtingen er ook al. En je ziet wat er gebeurt als je ze niet inlost. Niet zo sterk gemanaged.
Bir
0
Onder de 11 €! Stilaan wel een heel aantrekkelijke koers!

Wanneer komen de aasgieren in de markt?
58 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:37
Koers 20,000
Verschil +0,720 (+3,73%)
Hoog 20,300
Laag 19,210
Volume 221.419
Volume gemiddeld 116.127
Volume gisteren 214.475