Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell & Co riskeren forse tik na EC-inval. Mei 2013

5 Posts
[verwijderd]
0
Ik denk dat dit " akkefietje" wel eens een aantal maanden als een zwaard van Damocles boven Shell, BP, Argos Oil en Stat Oil zal blijven hangen......

10 % boete van de omzet sinds 2002 is niet mals. En beleggers houden niet van onzekerheden en eventuele "lijken" die zomaar uit de kast kunnen komen.
Ik verwacht een daling richting de 20-22 euro. Dit schandaal rommelt maar door en wordt steeds groter.....

QUOTE:
do 16 mei 2013, 07:37

Shell & Co riskeren forse tik na EC-inval
van onze verslaggevers

ROTTERDAM -
De invallen van de Europese Commissie (EC) bij Shell en Argos Oil gaan onverminderd door. Ook gisteren was het een komen en gaan van speurders bij beide bedrijven. Het onderzoek concentreert zich op de periode vanaf 2002, melden bronnen. De boete die de oliebedrijven riskeren is 'maximaal 10% van de werelwijde concernomzet', weet mededingingsadvocaat Jan Erik Janssen.
END QUOTE

QUOTE:
Brussel vermoedt dat de drie oliebedrijven samenspanden in het afgeven van vertekende prijzen aan Platts om op die manier de gepubliceerde evaluatie van olie en biobrandstoffen te manipuleren.
END QUOTE

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21567...

www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondse...
[verwijderd]
0
Het gaat sneller dan ik dacht. Dit komt in een stroomversnelling terecht. In ieder geval reputatieschade maar ook mogelijke afwaardering van Moody's.

Onderzoek raakt mogelijk ratings oliesector

Gepubliceerd op 16 mei 2013 om 11:11

NEW YORK (AFN) - Het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijke manipulatie van de olieprijzen kan negatieve gevolgen hebben voor de ratings van oliebedrijven. Dat meldden Amerikaanse media donderdag op basis van een rapport van kredietbeoordelaar Moody's.

Moody's laat de huidige ratings vooralsnog ongemoeid omdat de uitkomst van het eerder deze week begonnen onderzoek nog onbekend is. ,,Wanneer toezichthouders in Brussel een onderzoek beginnen naar praktijken in een sector is de aandacht die dat trekt op zich al een 'credit negative' voor de betrokken bedrijven'', aldus een olie- en gasanalist van Moody's tegenover Fox News. ,,Daarbij komt nog dat het onderzoek waarschijnlijk leid tot reputatieschade.''

www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP_ANP-16...
[verwijderd]
0
4) Is er een vergelijking met Libor mogelijk?
Zeker. Het bijzondere van het Platts-systeem is, dat dit zogeheten Oilgram, dus op intransparante wijze tot stand komt, en niet hoeft te voldoen aan welke vorm van nationale of internationale regelgeving dan ook. Dat is feitelijk ook wat er bij de Londen Interbank Offered Rate ook gebeurt. Daar zijn plusminus 20 banken, die samen op de Londense geldmarkt de prijs van geld afspreken, op wat zij als de juiste verhouding tussen vraag en aanbod schatten.

www.telegraaf.nl/dft/21570387/__10_vr...
[verwijderd]
0
7) Wat betekent dat voor Shell?
Het oliebedrijf zette in 2012 $482 miljard om, en is daarmee één van de grootste bedrijven ter wereld, na ExxonMobil en bij tijd en wijle Apple. Dat zou een boete richting de $48 miljard kunnen betekenen. In de praktijk zal echter worden gekeken naar het bedrijfsonderdeel dat betrokken was, in dit geval downstream (raffinage, handel, benzineverkoop). Dat is relatief klein bij Shell , en zal in 2013 denkelijk z’on 20% van die omzet zijn. Bovendien zegt Shell mee te werken, wat vaak strafverlichting betekent. In de vergelijkbare Liborzaak worden momenteel boetes van enkele honderden miljoenen euro’s uitgedeeld. Desalniettemin kan een eventuele boete wel de hoogste ooit worden, uitgedeeld door de EC.

[verwijderd]
0
8) Waarom reageert de beurskoers van Shell niet?
Alles is relatief, een boete van een paar honderd miljoen euro is voor Shell wisselgeld. Bovendien bewijst de Liborzaak dat het allemaal erg lang kan gaan duren. Shell heeft tijd zat om geld te reserveren. En, is natuurlijk nog niet schuldig bevonden
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 mei 2024 16:28
Koers 33,345
Verschil -0,595 (-1,75%)
Hoog 34,235
Laag 33,335
Volume 4.433.425
Volume gemiddeld 7.099.027
Volume gisteren 5.729.343