Jensen-Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Jensen-Group geopend

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Jensen-Group is één van de marktleiders wereldwijd op het ontwerp, de fabricage en verkoop van industriële wasapparatuur (100% van de omzet). De groep stelt voor, onder de merk Jensen, apparatuur en systemen van de behandeling van de textiel en de werkkleding (wasmachines, wringer, droogtrommels-droger, transportsystemen en sorteren, enz.) aan voor de bedrijven van de huur van kleding, fabrieken, restaurants, ziekenhuizen, gevangenissen, enz. Jensen-Group is actief in 21 landen en heeft een distributie uitvalsbasis ervaren in meer dan 40 landen.Eind 2015, Jensen-Group heeft 5 productievestigingen in de wereld.De geografische verdeling van de omzet is als volgt: Europa (56,9%), Noord-Amerika (25,1%) en andere (18%).

Groet Henk
Kwast
0
Tja, ik kan alleen maar melden ze 4 jaar geleden gekocht te hebben op ongeveer een tientje.
Tussentijds een advies om een deel op 20 te verzilveren in de geslagen.
En nu al een tijdje rond de 40.
Helaas, dividend "slechts" 50 cent.
Maar alles bij elkaar niet verkeerd.
Ik hou ze gewoon aan.....
BK85
0
Ik heb dit bedrijf in het vizier en verdiep mij nu in achtergrond en potentie. Het koersverloop kan ik moeilijk verklaren, bijvoorbeeld de daling van vandaag. Is er nieuws dat ik heb gemist of gevolg van een grote verkooporder icm lage marktkapitalisatie?
haas
0
De producten die de specialist in industriële wassystemen in zijn twee Chinese fabrieken maakt, worden steeds meer geëxporteerd. In China is het potentieel enorm, klinkt het.

Op de algemene vergadering van Jensen-Group JEN0,00% was de evolutie van het bedrijf in China een van de hot topics. De Deens-Belgische groep bouwde in 2011 een eerste fabriek in Xuzhou, waar aanvankelijk heel eenvoudige producten werden vervaardigd. Intussen staan er twee flinke fabrieken naast elkaar, een voor wasserijmachines en een voor de ‘finishing’ - strijken en vouwen.

De losse machines zijn in de eerste plaats bestemd voor de grote Chinese markt, maar worden ook meer en meer uitgevoerd onder de merknaam Alpha by Jensen. De ‘basic’ machines vormen - samen met die van de Turkse dochteronderneming Tolon - een aanvulling op de gesofisticeerdere producten van Jensen
RT2014
0
Duur kun je ze moeilijk noemen bij de huidige koers. Jensen Group opereert in een echte nichemarkt, maakt mooie rendementen, weet te groeien op lange termijn en heeft een gezonde balans. Dat je ze tegen een KW multiple van 13 a 14 kunt kopen heeft voornamelijk te maken met de gebrekkige liquiditeit van deze smallcap en het feit dat transparantie te wensen overlaat (geen kwartaalrapportages).
[verwijderd]
0
quote:

RT2014 schreef op 21 oktober 2019 14:00:

Duur kun je ze moeilijk noemen bij de huidige koers. Jensen Group opereert in een echte nichemarkt, maakt mooie rendementen, weet te groeien op lange termijn en heeft een gezonde balans. Dat je ze tegen een KW multiple van 13 a 14 kunt kopen heeft voornamelijk te maken met de gebrekkige liquiditeit van deze smallcap en het feit dat transparantie te wensen overlaat (geen kwartaalrapportages).
Vandaag correct geprijsd als je het mij vraagt. Ben dan ook ingestapt :-)
JdeFL
0
17:53 Minder omzet en winst bij Jensen-Group
De fabrikant van industriële wassystemen had voor 2019 een lagere omzet en winst voorspeld en dat komt ook uit. De omzetdaling blijft wel beperkt tot 3,4 procent.
De bedrijfswinst valt echter 14,6 procent lager uit op 23 miljoen euro. De daling is te wijten aan de iets lagere omzet en 'een fluctuerende maar lagere capaciteitsbenutting in sommige fabrieken'. Daarnaast zijn er ook herstructureringskosten.
De nettowinst zakt met 17,8 procent tot 15,7 miljoen euro. Jensen-Group houdt het dividend stabiel op 1 euro bruto per aandeel.
Het bedrijf is voorzichtig in zijn vooruitzichten. Het zegt dat het vandaag niet in staat is om de impact van het coronavirus in te schatten. Jensen-Group is in principe wel 'vatbaar' voor het virus aangezien de toeristische sector - onder meer hotels en cruiseschepen - een belangrijke klant is. (Tijd.be)

Slot vandaag 24.2€
JdeFL
0
• Jensen zette 80,4 miljoen euro om in het vierde kwartaal van 2019. Dat is een zucht hoger dan verwacht (76,2 miljoen euro), maar ligt grotendeels in lijn met de winstwaarschuwing die na het derde kwartaal werd uitgestuurd. De omzet in 2019 daalde dan ook tot 332,2 miljoen euro, terwijl de bedrijfskasstroom (EBITDA) 6,8% inzakte tot 31,2 miljoen euro (verwacht: 32 miljoen) en de nettowinst uitkwam op een eerder karige 15,7 miljoen euro. Er wordt 1 euro dividend per aandeel betaald en de groep is erg voorzichtig voor wat de impact van het coronavirus betreft. Het advies blijft op “Opbouwen”, maar het koersdoel zakt van 39,5 naar 35 euro bij KBCS. • (Bolero)
JdeFL
0
11:19 Jensen-topman: 'Er zál impact van corona zijn'
Jensen-Group JEN-0,41% volgt de toestand rond het coronavirus dag na dag, uur na uur op, zei topman Jesper Munch Jensen zopas tijdens een conference call over de jaarresultaten. 'Er zijn voortdurend verrassingen als je wereldwijd actief bent.'
In het persbericht over de jaarresultaten zei Jensen-Group dat het de impact van het coronavirus nog niet kan inschatten. CEO Jensen gaf vanmorgen toe dat er zeker impact zal zijn. De toeristische sector is een belangrijke klant van de specialist in industriële wassystemen, zowel rechtstreeks (bv. hotels met eigen wasserijen of cruiseschepen) als onrechtstreeks (via textielverhuurders). En het toerisme is in eerste lijn geraakt door de epidemie en de maatregelen om die in te dijken.
'Dit zál ons raken, er zullen gevolgen zijn. Het hangt er allemaal van af hoe lang de crisis duurt. Als dit alles over anderhalve maand voorbij is, valt het nog mee. Helemaal anders wordt het mocht de crisis het hele eerste halfjaar duren.'
De Chinese fabrieken van Jensen-Group werden in het eerste kwartaal getroffen. Het bedrijf nam maatregelen om zijn personeel te beschermen. De fabrieken produceren nu weer op een normaal peil. Wat in Europa zal gebeuren, is echter nog onduidelijk. 'We worden geconfronteerd met een cocktail van risico's. We doen ons best om zo goed mogelijk te navigeren', beloofde Jesper Munch Jensen.
Vraag is of de hele situatie alleen maar tot het uitstellen van wasserijprojecten zal leiden, of dat er ook projecten zullen worden geschrapt. 'Tot dusver werden nog geen orders geannuleerd, maar er zál iets gebeuren.' Jensen-Group past intussen zijn productiecapaciteit en overheadkosten aan. De topman wijst er op dat het bedrijf financieel gezond is en ook mooi winstgevend blijft. (Tijd.be)
JdeFL
0
• Jensen-Group verwacht een forse vertraging van de activiteiten door de verspreiding van COVID-19 in verschillende landen. De groep volgt nauwgezet de bestellingen op om uitstellingen in te schatten en de capaciteit waar mogelijk aan te passen. Feit is dat een aanzienlijke impact op de omzet en de winstgevendheid verwacht wordt, maar dat die beheersbaar zijn. KBCS verlaagt de verwachte omzet voor 2020 tot 292,3 miljoen euro (van 305,6 miljoen euro), de REBITDA tot 27,4 miljoen euro (van 32,3 miljoen euro) en de nettowinst tot 11 miljoen euro (van 15,2 miljoen euro). Ook het koersdoel zakt van 35 naar 30 euro, met behoud van “Opbouwen”advies. (Bolero)

Nog te optimistisch, vrees ik. Hotels, restaurants, cruise schepen, heel die sector gaat zijn business model moeten herbekijken.... Investeringen zullen uitgesteld worden. De oude wasmachine zal wat langer draaien.
JdeFL
0
• Jensen meldde een aanzienlijke vertraging in de orderontvangst, terwijl bestaande bestellingen uitgesteld worden door klanten die de horecasector (reizen en toerisme) bedienen. Jensen verwacht dat de bestellingen pas vanaf 2021 zullen herstellen en dus verlaagde KBCS alweer de omzetverwachtingen (van 336,2 naar 287 miljoen euro voor 2020 en van 350 naar 330 miljoen euro voor 2021) en de bedrijfskasstroom (naar respectievelijk 21,2 en 30 miljoen euro). Het koersdoel daalt van 30 naar 28,5 euro, maar het “Opbouwen”advies blijft wél overeind. • (bolero)
RT2014
0
quote:

JdeFL schreef op 14 april 2020 15:10:

één maand: 39.5 - 35 - 30 - 28.5.... rara, wat is het?
Dat kun je ze moeilijk verwijten. De ernst en duur van de corona pandemie bepalen de impact op de sector en dat valt moeilijk te voorspellen.
Jensen gaat gewoon een heel zwaar jaar krijgen en ook in de komende jaren zal het minder zijn omdat hun klanten pas weer gaan investeren wanneer ze de boel weer op de rit hebben.
Gelukkig is Jensen degelijk gefinancierd en marktleider.
Kojo
0
Quo vadis? Laagste koers dit jaar. Stilaan tijd om een portie aandelen in te slaan. Of toch nog wachten tot er positievere berichten komen over de strijd tegen Covid-19?
wouter1652
0
Goede vraag Kojo en moeilijk te beantwoorden. De huidige omgeving is niet zeer positieve voor hen. Of wacht u de storm is over of neemt een eerste positie te versterken later. gr W/
voda
0
Advies van KBC Securities over Jensen
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Jensen Group
Datum 21 maart 2022
Advies Opbouwen
Koersdoel 35,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 21 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Jensen Group (JEN; ISIN: BE0003858751) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Jensen Group blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 33,00 EUR naar 35,00 EUR.

Op 10 maart 2022 publiceerde Jensen Group zijn jaarresultaten.
[verwijderd]
0
Bolero:

Jensen-Group wordt marktleider in Japan na oprichting van een JV met Miura.

De aankondiging dat "Jensen-Group en Miura een JV oprichten in Japan" zet de jaarcijfers in de schaduw. Jensen-Group zal 49% van de aandelen verwerven van Inax, een Japanse dochteronderneming van Miura. Miura zal een belang van 20% nemen in Jensen-Group via een inbreng van 49% van de aandelen van Inax en een kapitaalverhoging in cash, beide tegen een inschrijvingsprijs van 36 euro per aandeel. Zowel voor de inkomsten als voor de nieuwe orders is Jensen-Group terug op het activiteitsniveau van voor Covid-19, vroeger dan verwacht. KBCS verhoogt het koersdoel naar € 36 en handhaaft de Opbouwen-rating.
[verwijderd]
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Jensen

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Jensen Group verhoogd van 33,00 naar 36,00 euro, maar handhaafde het Accumuleren advies, volgend op de jaarcijfers van de toeleverancier aan de wasserij-industrie.

Jensen boekte het afgelopen jaar een nettowinst van 16,3 miljoen euro op een omzet van 341,6 miljoen euro. De ontvangen bestellingen stegen met 6 procent.

"Zowel voor de inkomsten als voor de nieuwe orders is Jensen-Group terug op het activiteitsniveau van voor Covid-19, vroeger dan verwacht", concludeerde KBC.

Daarnaast merkten de analisten van KBC op dat de cijfers in de schaduw stonden van de aankondiging van de oprichting van een joint venture in Japan, waarmee Jensen marktleider in Japan wordt.

Het aandeel Jensen noteerde vrijdag 3,9 procent hoger op 31,70 euro.

Door: ABM Financial News.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 mrt 2024 15:19
Koers 33,400
Verschil -0,300 (-0,89%)
Hoog 33,700
Laag 33,400
Volume 2.000
Volume gemiddeld 1.595
Volume gisteren 1.015