Gaussin « Terug naar discussie overzicht

Gaussin 2024

5 Posts
Trader T
1
Gaussin: waarschuwing over omzetprognoses
Door Alexandra Saintpierre
Gepubliceerd op 29-01-2024 om 06:59 uur

Gaussin sloot zijn rekeningen op 31 december 2023. Het omzet- en orderboek worden op 14 februari gepubliceerd en aan de markt gecommuniceerd. De volledige rekeningen zullen eind april 2024 beschikbaar zijn.
Gaussin geeft echter aan dat de eerste ramingen van de sluitingsoperaties een aanzienlijke kloof aan het licht brengen tussen de omzetprognoses die gedurende het boekjaar aan de markt worden meegedeeld en de cijfers die gepubliceerd zouden moeten worden. De Gaussin Groep informeert daarom nu de markt.

De voorspellingen die begin 2023 werden opgesteld, waren gebaseerd op een robuust orderboek bij toonaangevende klanten, op de opvoering van de industriële faciliteiten in Saint-Vallier voor de assemblage van zijn logistieke voertuigen en op een voorspelling van aanhoudende activiteit onder de grond; om deze redenen geloofde de Gaussin-groep dat zij voor het boekjaar 2023 een omzet van meer dan € 100 miljoen zou kunnen realiseren.

In dit stadium van de voortgang van de afsluitingswerkzaamheden lijkt het erop dat de omzet voor het boekjaar 2023 niet boven de 40 ME mag uitkomen.

Dit aanzienlijke verschil is het resultaat van aanzienlijke moeilijkheden die zich voor het grootste deel concentreerden in het laatste kwartaal van 2023. Na ontvangst van het ATM Full Elec-voertuig met Amerikaanse specificaties door de belangrijkste klant van Gaussin op 7 juli 2023, concentreerde de Groep zich op het garanderen de levering van onderdelen en het versterken van de productiecapaciteit gedurende de zomer. De levering van 355 ATM FULL Elec aan de Noord-Amerikaanse markt leverde de belangrijkste bijdrage aan de omzet in 2023. Met een dergelijk project verwachtte het bedrijf dat het met de eerste batch voertuigen talloze ontwikkelings- en kwaliteitsuitdagingen zou moeten aangaan. De situatie werd echter verergerd door aanhoudende vertragingen bij de levering van componenten door leveranciers en, nog ernstiger, door de desorganisatie van het bedrijf na de benoeming van een nieuwe plaatsvervangend CEO. Deze benoeming, uitgevoerd op verzoek van de CSG-groep, werd begin oktober 2023 op de markt aangekondigd. Deze nieuwe manager heeft irrationele en tegenstrijdige beslissingen genomen die het bedrijf volledig hebben gedesorganiseerd en interne conflicten en organisatorische verstoringen hebben veroorzaakt. Dit had een directe impact op de omzet van de Groep als geheel. Zo werden leveringen opgeschort, kregen leveranciers en klanten geen prioriteit en kregen prospects geen gunstig antwoord op hun commerciële verzoeken.

De plaatsvervangend algemeen directeur werd begin december ontslagen vanwege ernstige meningsverschillen over het operationele en financiële management van de Groep. Deze bestuurscrisis verhinderde dat het bedrijf de productie en leveringen vóór het einde van het boekjaar kon versnellen, ondanks de overname door het historische management rond Christophe Gaussin.

Aangezien de omzet pas bij levering wordt geregistreerd, verklaart deze situatie grotendeels het vandaag waargenomen verschil met de prognoses. Op 31 december kon het bedrijf slechts 14 ATM FULL Elec-voertuigen leveren aan zijn Noord-Amerikaanse klanten. Op 31 december zouden nog eens 26 voertuigen worden geleverd en dat is sindsdien gebeurd, maar deze zijn niet in de omzet van 2023 opgenomen. Vanwege deze moeilijkheden wordt de dialoog met Noord-Amerikaanse klanten voortgezet om vervolgleveringen te plannen.

Toegevoegd aan deze teleurstellingen:
- Lagere ondergrondse activiteit, die dit jaar zal afnemen als gevolg van vertragingen bij de levering in december, terwijl de industriële activiteit in de loop van het jaar toenam, zoals blijkt uit het niveau van onze lopende productie.
- Het uitblijven van ondertekening van licenties ondanks de getoonde ambitie en intensieve onderhandelingen met talrijke partners tot het einde van het boekjaar. Houd er rekening mee dat u met één enkele licentie doorgaans maximaal 15 ME aan omzet kunt boeken.
bodem
0
Christophe Gaussin was/is een web van leugens, hopelijk heeft men hier niet te zware verliezen opgelopen.
Succes
0
quote:

bodem schreef op 2 februari 2024 16:57:

Christophe Gaussin was/is een web van leugens, hopelijk heeft men hier niet te zware verliezen opgelopen.
Idd, maar is de bodem nu bereikt?

Al een tijdje aan het 'dansen' rond deze 30cnt grens en volume is opgedroogd ... wellicht nu toch een gokje waard?

Product blijft namelijk interessant en de vraag (naar dit soort / hun producten) zal blijven toenemen.
Daarnaast kan de order van / samenwerking met AMAZON een begin zijn van ...
Trader T
0
GAUSSIN (ALGAU - FR0013495298) kondigt vandaag de opening aan van een vrijwaringsprocedure door de rechtbank van koophandel van Vesoul, die deel uitmaakt van de wens om de duurzaamheid van het bedrijf te garanderen en de werkgelegenheid te behouden.

Zoals uiteengezet in eerdere mededelingen wordt de GAUSSIN Groep al enkele maanden geconfronteerd met operationele en bestuursproblemen die een aanzienlijke impact hebben gehad op de industriële capaciteit van het bedrijf, met een omzetdaling (zie CP van 26 januari en 14 februari 2024). De geconsolideerde behoefte aan werkkapitaal van de Groep nam toe als gevolg van slecht gecontroleerde bestellingen van Metalliance, resulterend in 34 miljoen niet-gefactureerde uitstaande bedragen op 31 december 2023.

De situatie van Metalliance, een dochteronderneming van de Groep die voor 98% in handen is, die na het controversiële eenzijdige besluit en zonder raadpleging van de algemeen directeur een vrijwaringsprocedure is gestart, heeft de problemen alleen maar verscherpt. Op industrieel vlak wordt de assemblage en levering van logistieke voertuigen vanaf de site van Saint-Vallier verstoord. Op financieel vlak veroorzaakte de opening van deze procedure, ondanks een herkapitalisatie door het moederbedrijf van 10 miljoen euro in 2023, een schuld van Metalliance ten opzichte van de Groep van 16 miljoen euro.

Tegelijkertijd zijn de inspanningen om nieuwe financiële partners te vinden tot nu toe niet van de grond gekomen. Blijken van belangstelling bieden de Groep geen duurzame herfinancieringsoplossing, het behoud van banen en de bescherming van de knowhow en het intellectuele eigendom van het bedrijf. Bijgevolg eindigde de missie van Steve FILIPOV, adjunct-algemeen directeur, in overeenstemming met de afspraken die waren gemaakt tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van 22 februari.

Het is in deze context dat de rechtbank Selarl BCM, vertegenwoordigd door Me Charles-Henri CARBONI als gerechtelijk administrateur belast met GAUSSIN SA, en Me Flavien MARCHAL als gerechtelijk vertegenwoordiger heeft benoemd.

Stroomopwaarts had GAUSSIN SA verzocht om de opening van een ad hoc mandaat gedateerd 21 november 2023, dat op 16 februari 2024 werd omgezet in bemiddeling. Procedures zijn tot nu toe vertrouwelijk gebleven in overeenstemming met de huidige regelgeving.

Het Hof heeft een hernieuwbare observatieperiode van zes maanden geopend.

Tijdens deze periode zullen Christophe GAUSSIN en ik Charles-Henri CARBONI werken aan een continuïteitsplan en een aanpassing van de looptijden van de schulden. Zij zullen met name de reeds in gang gezette herstructureringsmaatregelen voortzetten en zich inspannen om nieuwe industriële en financiële partners te mobiliseren om een ??duurzame heropleving van de activiteiten te garanderen.

Het behouden van werkgelegenheid en vaardigheden blijft de absolute prioriteit van de Groep.

Er is geen sprake van stopzetting van betalingen en de operationele continuïteit gedurende de komende zes maanden wordt verzekerd door een positieve cashflow vanaf 21 maart, zonder beroep te doen op externe financiering.

Om op korte termijn aan de klantvraag te voldoen en omzet te genereren, kon een deel van de assemblage van logistieke voertuigen vanuit de locatie in Héricourt plaatsvinden. Het bedrijf beschikt over de voorraad, de beschikbare teams (inkoop, supply chain, kwaliteit, etc.) en gekwalificeerd personeel om de productie te garanderen.

De markt zal regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang van deze vrijwaringsprocedure en de financiële situatie van de Groep.

Gezien in het bijzonder de situatie van METALIANCE zal de Groep niet in staat zijn om haar jaarrekening van 31 december 2023, die op een later tijdstip zal worden gepubliceerd, op tijd af te ronden en te publiceren.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,236
Verschil -0,008 (-3,28%)
Hoog 0,244
Laag 0,236
Volume 46.665
Volume gemiddeld 142.256
Volume gisteren 36.071