Microsoft dient klacht in over Motorola

Door AFN op 22 februari 2012 19:10 | Views: 1.447

Microsoft dient klacht in over Motorola

BRUSSEL (AFN) - Softwaregigant Microsoft heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen mobieltjesmaker Motorola, tegenwoordig onderdeel van Google. Motorola zou proberen de ve 1919643503

Motorola, dat in augustus vorig jaar door Google werd overgenomen, heeft patenten op onder meer de technieken rond de weergave van onlinevideo's en WiFi-verbindingen.

Volgens Microsoft wordt het voortbestaan van webvideo's bedreigd doordat Motorola het bezit van deze essentiële patenten misbruikt. Motorola zou per laptop van 1000 dollar 22,50 dollar vragen voor het gebruik van 50 patenten.

Klacht

Ook Apple diende eerder al een klacht in over de tarieven voor patenten van Motorola. Google wilde niet op de beschuldigingen reageren.

Google liet woensdag weten de klacht van Microsoft nog niet gezien te hebben. ,,Maar het strookt met de manier hoe ze reguleringsprocessen gebruiken om concurrentie aan te vallen'', verklaarde een woordvoerder. Het is volgens Google vooral ironisch, aangezien Microsoft er in het verleden ook een handje van had om patenten te gebruiken om het de concurrentie moeilijk te maken.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.