Infineon hoogvlieger op Duitse beurs

Door AFN op 26 november 2015 12:02 | Views: 5.009

Infineon hoogvlieger op Duitse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten donderdagmiddag de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. Vooral de Duitse beurs presteerde sterk dankzij een koerssprong van chipmaker Infineon. Op het Damrak bleef Delta Lloyd profiteren van de overnamespeculatie rond de verzekeraar.

,,De beurzen kabbelen lekker voort na de stevige opmars op woensdag. De markt is opgelucht dat Rusland geen sancties instelt tegen Turkije en in de aandeelkoers van Delta Lloyd kruipt wat overnamefantasie. De beursvolumes zijn wel lager dan normaal aangezien Wall Street dicht is vanwege Thanksgiving Day. Ook vrijdag lijkt het een wat saaie beursdag te worden met slechts een halve handelsdag voor de New Yorkse markten", aldus analist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,9 procent hoger op 472,19 punten. De MidKap steeg ook 0,9 procent, naar 699,31 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt dikten tot 1,6 procent aan.

NN

Delta Lloyd prijkte bovenaan de AEX met een winst van ruim 5 procent. Bestuursvoorzitter Lard Friese van concurrent NN Group liet in een interview weten overnames niet uit te sluiten. Friese ging niet in op Delta Lloyd als mogelijke prooi. Dinsdag voedde Rabobank speculatie door op te merken dat NN die branchegenoot mogelijk wil overnemen. Het aandeel NN (Nationale-Nederlanden) was de grootste daler met een verlies van 2,5 procent.

Infineon Technologies steeg in Frankfurt ruim 13 procent tot hoogste niveau in dertien jaar. De Duitse chipfabrikant boekte in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst en omzet. Ook voor het nieuwe boekjaar voorziet het bedrijf een verdere omzetgroei.

Euro

In Parijs zakte Rémy Cointreau meer dan 2 procent. Het Franse drankenconcern sloot de eerste helft van zijn gebroken boekjaar af met een hogere winst en omzet. Zonder de positieve invloed van valuta-effecten, waaronder de goedkopere euro, zouden de resultaten echter zijn gedaald.

De euro was 1,0609 dollar waard, tegen 1,0616 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Brentolie daalde 0,7 procent tot 45,85 dollar per vat.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.