Third Point kleiner in DSM

Door AFN op 10 februari 2016 07:05 | Views: 3.946

AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse hedgefonds Third Point heeft zijn kapitaalbelang in speciaalchemiebedrijf DSM verkleind. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Third Point heeft nu een kapitaalbelang van 2,66 procent, zonder stemrecht. Dat was eerder 3 procent zonder stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

In juli 2014 bleek dat Third Point, van de activistische Amerikaanse investeerder Daniel Loeb, een belang had genomen in DSM. De formele melding bij de toezichthouder gebeurde overigens pas begin oktober. Third Point liet destijds weten dat de beurskoers flink omhoog zou kunnen als het bedrijf zich meer specialiseert in de productie van voedingssupplementen.

DSM sprak daarna met de aandeelhouder, maar beide partijen wilden geen commentaar geven. Later meldde DSM vast te houden aan zijn eigen strategie, die gericht is op versterking van de activiteiten op het gebied van voedingssupplementen en specialistische materialen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.