'ArcelorMittal verbetert resultaat'

Door AFN op 28 juli 2016 14:09 | Views: 7.881

'ArcelorMittal verbetert resultaat'

AMSTERDAM (AFN) - ArcelorMittal heeft zijn bedrijfsresultaat afgelopen kwartaal naar verwachting weten te verbeteren ten opzichte van een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de staalproducent vrijdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een bedrijfsresultaat (ebitda) van 1,49 miljard dollar. Deze winstgraadmeter kwam een jaar eerder uit op 1,4 miljard dollar. Arcelor zag de omzet naar verwachting met 9 procent krimpen, naar 15,3 miljard dollar.

ArcelorMittal gaf bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal aan positiever te zijn geworden over de resultaten die in heel 2016 kunnen worden behaald. De betere omstandigheden in de staalsector zouden volgens het concern volledig zichtbaar worden in de tweede helft van het jaar.

Het bedrijfsresultaat komt dit jaar naar verwachting hoger uit dan 4,5 miljard dollar. Wel zullen de betere marktcondities een impact van zo'n half miljard dollar hebben op het werkkapitaal, hoewel een positieve vrije kasstroom wordt voorzien.

Reacties

3 Posts
BASF en BAYER kopen
0
aandeeltje!
0
quote:

realiteit 2016 schreef op 28 juli 2016 15:53:

EINDELIJK gaan ze uit het dal kruipen:-)
VASTHOUDEN je aandelen Arcelor Mittal !
Het dal was alweer effen geleden....
[verwijderd]
0
ben benieuwd morgen, kan naar beneden of omhoog, koers van vandaag gaf al geen richting aan, terwijl "goed nieuws"binnen kwam, sterker, het daalde alleen maar
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.