'Kleine plussen bij opening Wall Street'

Door AFN op 5 december 2017 14:48 | Views: 1.319

'Kleine plussen bij opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen met kleine plussen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Andermaal zal er veel aandacht zijn voor aandelen van techbedrijven, die op maandag door beleggers veelal van de hand werden gedaan. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda.

Voor de leidende Dow-Jonesindex lijkt de recordreeks nog niet ten einde. Het belastingplan van president Donald Trump gaf de graadmeter maandag een impuls, nadat de index toch al wel een indrukwekkende opmars beleefde de afgelopen maanden.

Technologiebedrijven gingen maandag opnieuw over een breed front onderuit. Beleggers maken zich vooral zorgen over hun waardering. Techbedrijven als Apple, Alphabet, Netflix en Microsoft verloren maandag tot 3,8 procent. De chipbedrijven Micron, Nvidia en AMD kregen er met verliezen tot 6,5 procent nog meer van langs.

Snap

Ook dinsdag zal de belangstelling voor de sector groot zijn, aangezien de zorgen blijven bestaan. Snap, het bedrijf achter Snapchat, staat mogelijk voor een hogere opening na een adviesverhoging bij Barclays.

Creditcardmaatschappij Mastercard kan rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Het concern kondigde een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aan. Daarnaast is Mastercard van plan aandeelhouders te belonen met een hoger dividend.

Regal Entertainment

Verder staat uitbater van bioscopen Regal Entertainment in de schijnwerpers. Het bedrijf wordt voor 3,6 miljard dollar overgenomen door zijn Britse branchegenoot Cineworld. Gesprekken over een samengaan lekten eerder al uit.

Huizenbouwer Toll Brothers lijkt flink lager te gaan openen na teleurstellende winst- en omzetcijfers. Ook de verwachtingen voor heel 2018 vielen tegen.

Dow Jones

Verder staat producent van auto-onderdelen AutoZone in de belangstelling na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Kledingmaker Apparel Group staat, na resultaten te hebben gepresenteerd, naar verwachting voor een koerssprong.

De aandelenbeurzen in New York sloten maandag gemengd. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 24.290,05 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent naar 2639,44 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 1,1 procent tot 6775,37 punten.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.