Trump kijkt naar importtarieven aluminium

Door AFN op 22 januari 2018 18:49 | Views: 2.485

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de bevindingen ontvangen van een onderzoek naar de aluminiummarkt dat mogelijk kan leiden tot importheffingen. Hij heeft nu negentig dagen de tijd om over zulke maatregelen na te denken.

Het onderzoek richtte zich op de vraag of aluminiumimport een bedreiging kan vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Als dat inderdaad het geval is dat kan Trump eenzijdig importbeperkingen opleggen aan een land. De bevindingen kunnen ook gebruikt worden om met buitenlandse producenten om de tafel te gaan.

Prump ontving eerder al resultaten van een soortgelijk onderzoek naar de staalmarkt en beraadt zich nog op ingrepen in die sector. Ook de import van zonnepanelen en wasmachines wordt onder de loep genomen.

In aanloop naar de presidentsverkiezingen voerde Trump campagne met de belofte Amerikaanse producenten te beschermen. Een jaar na zijn beëdiging heeft hij nog niet veel van zijn beloofde protectionistische maatregelen omgezet in beleid.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.