'Verhoging winstraming DSM verrast positief'

Door AFN op 12 april 2018 09:19 | Views: 2.635

AMSTERDAM (AFN) - De verhoging van de winstverwachting voor 2018 door speciaalchemiebedrijf DSM is een positieve verrassing. Dat schrijft KBC Securities in een reactie. De Belgische bank verhoogt het koersdoel voor DSM van 87 naar 88 euro, maar handhaaft het advies op accumulate.

DSM kwam onverwacht met voorlopige kwartaalcijfers naar buiten, waarbij de prognose voor de stijging van het bedrijfsresultaat opwaarts werd bijgesteld. DSM gaf aan flink te profiteren van de fors hogere vitamineprijzen, als gevolg van de productieproblemen bij andere producenten. DSM gaf aan dat dit wel een tijdelijk effect is.

KBC verklaarde dat DSM aanzienlijk meer profiteert van de productieverstoringen dan eerder gedacht. De resultaten in het eerste kwartaal zijn erg goed. De verwachtingen van KBC voor heel 2018 worden opgeschroefd.

Verklaringen

ING is eveneens te spreken over de verklaringen van DSM. Ook onderliggend werden de verwachtingen wat betreft omzet en ebitda verslagen, aldus ING dat een buy-advies heeft.

Het aandeel DSM noteerde donderdag omstreeks 09.30 uur 4,9 procent hoger op 86,48 euro. Daarmee was DSM met afstand de sterkste stijger in de AEX-index.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.