Durfinvesteerders komen met vrouwenquotum

Door AFN op 10 juli 2019 09:07 | Views: 1.202

AMSTERDAM (AFN) - Een groep Nederlandse durfinvesteerders eist dat de besturen van de bedrijven waarin ze geld steken binnen drie jaar voor zeker 35 procent uit vrouwen bestaan. De initiatiefnemers hanteren datzelfde quotum voor vrouwen in hun eigen bestuur.

De maatregel is hard nodig volgens de 25 deelnemers, die naar schatting goed zijn voor 1,1 miljard euro aan durfkapitaal. Uit onderzoek zou blijken dat van alle durfinvesteringen slechts 1,6 procent naar bedrijven gaat die zijn opgericht door vrouwen en 6,8 procent naar bedrijven met een gemengd bestuur. Dat aandeel moet worden opgekrikt tot een "aanzienlijk percentage", hebben de deelnemers eveneens afgesproken .

Het initiatief, dat de naam FundRight krijgt, moet zorgen voor meer gelijkheid in de toegang tot financiering voor ondernemers. Betrokken investeerders, waaronder KPN Ventures, Hearst Netherlands en VOC Capital Partners, verwachten bovendien dat bedrijven met een diversere samenstelling ook beter presteren.

Reacties

5 Posts
[verwijderd]
2
Dat noem ik nou discrminatie, je moet iemand aanstellen op diens kwaliteiten en niet op uiterlijke veschijning , of de manier waarop het plast
Jurrien
1
Groenlinks gekkies(grachten gordel) nu vrouwen over een jaar meer vluchtelingen als CEO.

Het enige wat je kunt doen is je schouders ophalen........
analyse_A3CD
0
Haha, ondanks worsteling en tekorten, is er op dat terrein nog heel wat te winnen, gassies!?:-)
[verwijderd]
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.