Vuurdoop Lagarde begon met discussie over effect ECB-beleid

Door AFN op 16 januari 2020 14:33 | Views: 5.787

Vuurdoop Lagarde begon met discussie over effect ECB-beleid

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De eerste beleidsvergadering van Christine Lagarde als president van de Europese Centrale Bank (ECB) begon met oproepen tot "waakzaamheid" ten aanzien van de doeltreffendheid van de huidige monetaire stimuleringsmaatregelen. Dit ondanks dat de aanwezigen overeenkwamen voorlopig niet te tornen aan de rente of het opkoopprogramma van de ECB.

Sommige bestuursleden "benadrukten de noodzaak om alert te zijn op de mogelijke bijwerkingen van de huidige monetaire beleidsmaatregelen", blijkt uit de donderdag vrijgegeven notulen van de vergadering die in december werd gehouden. Ook zeiden ze dat "maatregelen de tijd moeten krijgen om hun volledige impact op de economie van het eurogebied uit te oefenen".

Wat de prijsontwikkelingen betreft, moeten er volgens de stukken "verdere inspanningen worden gedaan om de oorzaken van de onverwachte zwakte van de inflatie beter te begrijpen". Er werd opgemerkt dat "er sprake was van een solide opwaartse beweging van de onderliggende inflatie".

Lagarde kondigde na afloop van de vergadering aan dat het beleid van de ECB in 2020 op de schop gaat. Vanaf januari gaat een "uitgebreide" herziening van het ECB-beleid van start. De uitkomsten daarvan worden voor het eind van het jaar verwacht. Centraal in de herziening staat een nieuwe inflatiedoelstelling.

Reacties

5 Posts
pietje-2005
0
Nu geven ze het zelf eindelijk toe, dat ze het gewoon (al lang) niet meer begrijpen ! ;-)
TheSky
0
Er is hyperinflatie, kijk naaf woningmarkt en aandelen. Waarom wordt dat niet meegenomen in de cijfers?
Traveler@repair
0
Er is hyperinflatie, kijk naar woningmarkt en aandelen. Waarom wordt dat niet meegenomen in de cijfers?
Deze twee, onroerend goed en aandelen, zijn kwa prijs sterk afhankelijk van de ECB en FED rentestand plus in NL voor de woningmarkt een kunstmatig ins tand gehouden krapte op de markt door de politiek, lees bankster "advisering".
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.