Onderzoek EU naar GrandVision-deal duurt langer

Door AFN op 25 februari 2020 10:34 | Views: 1.433

Onderzoek EU naar GrandVision-deal duurt langer

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van GrandVision door brillenfabrikant EssilorLuxottica duurt tien werkdagen langer dan gepland. Dat maakte de Europese marktwaakhond bekend, zonder een reden te geven voor de verlenging. De nieuwe deadline voor de afronding van het onderzoek is nu 6 juli.

Eerder deze maand werd bekend dat de Europese Commissie een diepgaand onderzoek begint naar de inlijving van GrandVision door het Italiaans-Franse concern. De commissie is bezorgd dat door de overname minder concurrentie overblijft op de groothandelsmarkt voor brillenglazen en brillen en dat er ook minder keuze is voor consumenten.

Reacties

2 Posts
Kaviaar
0
Geen goed teken. Het is niet zomaar rond zoals wordt aangenomen. Het kan dus ook geen goedkeuring worden. Verkopen is winst pakken i.p.v. te hopen op een iets hoger bod. Gaat de overname niet door, dan duikelt de koers naar beneden en is je winst gevlogen.
Mr.Windows
0
"Bril"jant echt iets voor de EU het duurt 10 werkdagen langer en de nieuwe deadline is 6 juli 2020. Je zou bijna zeggen schouders eronder/even overwerken/op een zaterdag extra werken, maar helaas is dat niet het geval.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.