Plantaardige hamburgermaker Beyond Meat wil China veroveren

Door AFN op 8 september 2020 09:48 | Views: 2.784

SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Beyond Meat heeft serieuze plannen in China. De maker van plantaardige hamburgers en worsten bouwt in eerste instantie twee productielocaties in de buurt van metropool Shanghai, zo maakte de onderneming bekend. Begin volgend jaar moeten de eerste plantaardige burgers en worsten van de band rollen.

Beyond Meat is naar eigen zeggen de eerste buitenlandse maker van plantaardige producten die een belangrijke productielocatie in China vestigt. Het bedrijf heeft met zijn producten ook een voordeel ten opzichte van concurrent Impossible Foods. Het geheime ingrediënt van diens vleesvervangers is heem, wat wordt gemaakt van genetisch gemanipuleerde gist. Die toepassing vereist goedkeuring van Peking.

China is doorgaans goed voor ruim een kwart van de vleesconsumptie in de wereld. Voor de makers van plantaardige burgers is door de crisis expansie extra interessant geworden. Dit omdat de verkoop aan restaurants in de VS op zijn gat ligt.

Wat ook in het voordeel spreekt voor vleesalternatieven in China is de recente uitbraak van de varkenspest in het land. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voor varkensvlees zijn opgelopen. Consumenten zijn daardoor op zoek naar alternatieven.

Andere makers van plantaardige alternatieven voor bijvoorbeeld zuivel hebben zich ook op China gestort. Onder hen bedrijven als Oatly en East JUST. Volgens Beyond Meat wordt China een belangrijke markt voor het bedrijf.

Reacties

9 Posts
noos
1
JBL_0123
0
Deze hebben nog veel investeringen te doen van bedrijven tot machines tot netwerk terwijl voor een bestaand (vlees)bedrijf het gemakkelijk is om er een partijtje vegetarisch tussendoor bij te maken zonder al te grote inspanningen of investeringen. Dus hun verkoopprijs zal steeds onder grote druk staan van bestaande producenten.
[verwijderd]
0
Waarom zou je doen alsof je vlees eet als je planten wilt eten?
Dit is alleen maar om carnivoren te foppen -wat vrij immoreel is.
Hoedje
2
quote:

noos schreef op 8 september 2020 10:53:

plantaardige HAMburgers bestaan niet
die rotzooi is bovendien niet te vreten
Haha, jij denkt dat er ham in een Hamburger zit? Je weet niet eens wat je eet.
objectief
0
quote:

Cheffers schreef op 8 september 2020 12:02:

Waarom zou je doen alsof je vlees eet als je planten wilt eten?
Dit is alleen maar om carnivoren te foppen -wat vrij immoreel is.
De producten van Beyond Meat voldoen aan een grote behoefte om minder vlees te eten; jammer dat de prijs (nog) zo extreem hoog is.
Amsgier
0
Vegetarische vleermuis op basis van sojabonen. Heerlijk!

Wel goed idee, want de wereld eet anders steeds meer en meer vlees. Ik zie er wel markt in hoor.
[verwijderd]
0
Vooralsnog is >90% nog gemaakt van soja + tarwe, maar op dit vlak is Beyond aardig disruptief bezig. De Beyond Meat burgers zijn gemaakt van erwteneiwit, niet van soja!

Dit segment zal flink gaan groeien de komende jaren, aangezien de grote vleesverwerkers zich ook op dit 'niche' segment gaan begeven als ze al niet reeds actief zijn. Kijk naar Cargill, Tyson, Vion etc.
noos
0
quote:

Hoedje schreef op 8 september 2020 12:20:

[...]

Haha, jij denkt dat er ham in een Hamburger zit? Je weet niet eens wat je eet.
Wie zegt dat ik dat denk?
Maar als die veganistische/vegetarische trendvolgertjes zonodig net willen doen of iets vlees is weet ik al hoeveel hersencellen ze hebben, minder dan 3.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.